Alle berichten van Robert de Langen

29 OKTOBER DE SOEPTOER (SEIZOENAFSLUITING)

Nog één clubrit te gaan en het seizoen 2023 zit er weer op.
Zoals andere jaren sluiten we ook dit jaar traditioneel af met de Soeptoer.

De naam is ontleend aan het feit dat er na een korte rit, in een gezellig samenzijn, onder genot van koffie, een borrel, een broodje en de traditionele erwtensoep en dat allemaal met zoveel mogelijk leden. De ervaringen en sterke verhalen van het afgelopen seizoen worden gedeeld en ook wordt er alweer vooruit gekeken naar het komende seizoen.

De rit is slechts ca. 45 kilometer lang en wordt verreden in een tempo dat voor iedereen bij te houden is. Het vertrek is bij uitzondering pas om 9:30 uur.

Let op! Het is dan ondertussen wintertijd want die is deze nacht ingegaan!

Zoals altijd wordt er ook zondag verzameld bij de molen van Cothen. Leden die niet mee kunnen of willen fietsen maar wel graag bij de seizoen afsluiting willen zijn, zijn van harte uitgenodigd vanaf 11:30 uur in sporthal De Rijnsloot van Cothen.

In tegenstelling tot onze andere clubritten is deze tocht alleen voor leden.

Graag tot zondag

22 OKTOBER DE HERFSTTOCHT

Zondag rijden we alweer de voorlaatste rit van het seizoen en dat is al vele jaren de Herfsttocht, voorgereden door Co.

Vanuit Cothen volgen we eerst de N227 naar Doorn en Maarn om vervolgens rechtsaf het bosgebied Den Treek in te rijden. We komen dan uit in Leusden-zuid van waar we via mooie landelijke fietspaden naar het Valleikanaal rijden.

Langs het Valleikanaal gaat het in zuidelijke richting en bij Scherpenzeel buigen we dan weer rechtsaf in de richting van Woudenberg. Van Woudenberg fietsen we binnendoor naar Maarsbergen om vervolgens weer noordwaarts te rijden waar we bij het Henschotermeer weer langs de N224 komen te rijden in de richting van Zeist.

Bij Austerlitz slaan we linksaf en rijden we via de Traay Driebergen binnen. Vanaf hier is het de kortste weg naar Cothen. Eenmaal terug in Cothen doen we ons welverdiende bakje koffie bij De Jonge Graaf langs de provincialeweg tussen Cothen en Wijk bij Duurstede.
Eenmaal aan de koffie hebben we zo´n 60 km op de teller staan.

Wil eens kennis met ons maken of gewoon eens een keer ervaren hoe het is om in een groep te rijden, fiets dan gerust met ons mee.

 • Groep-1 vertrekt om 8:30 uur vanaf de Molen, de gemiddelde snelheid zal zo’n 28-29 kmh bedragen
 • Groep-2 vertrekt om 9:30 uur vanaf de Sporthal, de gemiddelde snelheid zal zo’n 26-27 kmh bedragen.
  En gaat het je net even iets te snel dan schakelen we gewoon een tandje terug want bij WTC-Cothen geldt altijd “samen uit, samen thuis”.

Graag tot zondag

15 OKTOBER RIJNVELDSCHEPADTOCHT

De Rijnveldschepadtocht dankt zijn naam aan het fietspad tussen Maarssenbroek en Haarzuilens met zijn eigen karakteristieke brug over de A2.

Maar voor we daar zijn rijden we eerst binnendoor naar Houten en Industrieterrein Laagraven. Over een mooi fietspad langs het Merwedekanaal doorkruisen we Utrecht om via de Amsterdamstraatweg naar Maarssen en Breukelen te fietsen.

Net achter Breukelen wordt het Amsterdam-Rijnkanaal overgestoken met het gratis voetveer van Rijkswaterstaat. Aan de overkant rijden we terug langs het Amsterdam-Rijnkanaal in richting van Maarssen.
Na wat slingeren door een woonwijk van Maarssenbroek steken we de A2 over via het Rijnveldschepad met zijn eigen eerder genoemde fietsbrug.

In het kasteeldorpje Haarzuilens drinken we koffie. Gezien de weersverwachting zal dat dit keer waarschijnlijk niet op het terras zijn. Daarna gaat het via Leidsche Rijn naar Nieuwegein. Het laatste stuk gaat weer langs het Amsterdam-Rijnkanaal naar Houten en ‘t Goy. Terug in Cothen staat er dan 80 kilometer op de teller.

Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen (ca. 28-29 km/h)
Groep-2 vertrekt om 9.30 uur vanaf de sporthal (ca. 26-28 km/h)

Maar de snelheid zal altijd worden aangepast als mocht blijken dat voor iemand in de groep het te hard gaat.

Zoals altijd zijn niet-leden altijd van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te rijden.

Graag tot zondag!

8 OKTOBER BISSCHOP DAVIDSGRIFT TOCHT

Vorig jaar stond deze tocht voor de eerste keer op de kalender. En zoals dat vaker gebeurt zien tochten die bij onze leden in de smaak vallen vaak het volgende jaar weer terug komen. Zo ook met deze tocht.
Dat dit een mooie tocht is behoeft dus geen nadere toelichting, dat heeft die vorig jaar wel bewezen. Vorig jaar tijdens de aankondiging was er nog weinig bekend over de route, nu is dat anders.

We verlaten Cothen va de noordkant tot aan de Goyerdijk. Hier vandaan fietsen we binnendoor Leersum waar we de Utrechtse Heuvelrug oversteken. Langs Overberg rijden we dan naar Veenendaal. Hier maken we een ommetje om via de noordkant van Rhenen op de Bisschop Davidsgrift uit te komen.

Wikipedia leert ons dat De Bisschop Davidsgrift een historisch kanaal is in de Gelderse Vallei in de provincie Utrecht.

Bewust of onbewust van dit stukje geschiedenis volgen we dit kanaal tot voorbij Veenendaal. Via Ederveen en Walderveen komen we dan in Achterberg waar het tijd is voor koffie bij de voor WTC-Cothen bekende Roskam.

Na de koffie vervolgen we dan onze weg binnendoor naar Leusden. Hier rijden we over de altijd prachtige Treek om vervolgens vanaf N227 de kortste weg naar huis te nemen. Zij die deze weg kennen zullen begrijpen dat we bij Maarn nog éénmaal de Utrechtse Heuvelrug over moeten maar dit is eenvoudige klimmetje in twee fasen. Halverwege is er dus tijd om even te herstelen. Ondaraan de berg wachten we dan weer op elkaar om gezamelijk weer het laatste stukje af te leggen. Eenmaal terug in Cothen hebben we weer 90 km van de mooiste wegen uit de omgeving aan ons voorbij zien komen.

 • Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen (ca. 28-30 kmh)
 • Groep-2 vertrekt om 9.30 uur vanaf de sporthal (ca.26-28 kmh)

Ben je ook zo benieuwd naar deze tocht? Kom dan gerust op één van de twee genoemde tijdstippen naar bijbehorende locatie en rij gezellig met ons mee. Gaat het soms net even iets te snel, geeft niets dan schakelen we een tandje terug want bij ons geldt altijd:

“samen uit, samen thuis”

Dus graag tot zondag.

1 OKTOBER TOCHT VAN DE VALLENDE BLADEREN

Vooruitlopende op de ronde van Lombardije van volgende week rijden we zondag onze eigen “tocht van de  vallende bladeren”. Voor de liefhebbers een heerlijk vlak rondje deze keer 😉

De tocht is ca. 80 km en gaat door de Betuwe over bekende en onbekende wegen. Heen steken we De Lek over bij de brug van Vianen. Terug komen we via het veer van Culemborg.

Tussendoor rijden we o.a. langs: Vianen, Helsdingen, Hei- en Boeicop, Leerdam, Asperen, Diefdijk en Culemborg.

Koffie drinken we i.v.m. openingstijden ver de helft op zo’n 60 km langs de dijk bij “Caatje aan de Lek”.

De 9.30 uur groep zou overigens ook eerder op de route koffie kunnen drinken bij “de Beren” in Leerdam.

– 8.30 uur groep vertrekt vanaf De Molen, snelheid ca. 28-30 kmh, voorrijder: Robert de Langen

– 9.30 uur groep vertrekt vanaf de sporthal, snelheid ca. 26-28 kmh, voorrijder Gerard van der Horst

Lijkt het je leuk om eens met ons mee te rijden, wees dan welkom op één van de twee genoemde locaties en rij gezellig met ons mee.

Graag tot zondag

24 SEPTEMBER RONDJE GALGENBERG

Zondag is het weer tijd voor een rondje voor de klimmers onder ons. Hoewel, voor diegene die het klimmen echt niet zien zitten zijn de klimmetjes makkelijk te ontwijken en kan je toch meedoen aan een leuke clubrit.


Na het vertrek bij de molen rijden we via een ommetje naar de Galgenberg. Via de landelijke weggetjes van het Krommerijngebied toeren we eerst binnendoor naar Houten. Na een stukje Houten gaat de route verder via Odijk naar Zeist. Hier vandaan is het nog een klein stukje naar Amersfoort.


In Amersfoort wacht dan de Galgenberg. Ook voor de niet klimmers onder ons is er een alternatief te bedenken om toch aan de kilometers te komen. Na het klimwerk is het tijd voor koffie. Dit doen we bij restaurant Zuiver onder aan de Laan 1914.


Na de koffie is het dan nog een klein stukje terug naar Cothen. Eenmaal terug kunnen we weer ca. 80 km bijschrijven op ons palmares.
Lijkt het je leuk om eens een keer een rondje met ons mee te rijden dan is er zondag gelegenheid om met één van onze twee groepen mee te rijden.

 • Grp.-1 start om 8.30 uur vanaf de molen, snelheid ca. 28-29 kmh
 • Grp.-2 start om 9.30 uur vanaf de sporthal, snelheid ca. 26-28 kmh
  Gaat dat je dat te snel? Geen nood, dan rijden we een tandje langzamer want bij WTC-Cothen geldt altijd:

“samen uit, samen thuis”

17 SEPTEMBER MOLEN-VUURSCHE-MOLEN

Voor zondag staat er weer een nieuwe tocht op de kalender, “Molen-Vuursche-Molen”. Een tocht met zijn verste punt in Lage-Vuursche waar we de koffie/thee/cola/wat al niet meer stop zullen houden.

Heen gaan we met een ommetje via het Cothense voorland naar de Amerongseberg waar we vanaf de makkelijke kant de UHR oversteken. We vervolgen de route in noord/westelijke richting met aan onze linker kant meest bos en aan de rechterkant prachtige landerijen.

Via Overberg, Woudenberg en Soeterberg (het lijkt wel een berg etappe) rijden we naar Lage-Vuursche waar we neer zullen strijken op één van vele terrassen voor een wel verdiende consumptie.

Na de koffiestop gaat de route verder langs onder andere Bilthoven, andere kant Soesterberg, Austerlitz, en Driebergen terug naar Cothen.

Eénmaal terug in Cothen kunnen we dan weer 85 km bijtellen op onze Strava accounts of welk ander lijstje dan ook.

 • Groep-1, vertrek 8.30 uur, vanaf de molen, voorrijder Jeroen.
 • Groep-2, vertrek 9.30 uur, vanaf de sporthal, voorrijder Gerard.

Als je het leuk lijkt om eens met ons mee te rijden sluit gerust bij ons aan op één van de twee locaties en rij een rondje mee. Maar wees gewaarschuwd, voor je het weet ben je net zo enthousiast als wij en rij je iedere week met ons mee 😉.

10 SEPTEMBER OP EN NEER NAAR FAUSTO

Deze tocht is genoemd naar één van de bekendste fietscafés van Nederland. Namelijk fietscafé Fausto in Schoonhoven. De route van zondag is eenvoudig en overzichtelijk en een echte dijkentocht.

Bij  Wijk bij Duurstede rijden we de dijk tot aan de pont naar Beusichem.
Hier varen we over en worden we als alles goed gaat opgewacht door onze voorrijder. Aan de overkant rijden over de dijk in westelijke richting tot aan Nieuwpoort waar we weer op de pont stappen. Deze keer die naar Schoonhoven.

Ingewikkelder is het niet maar ondanks, of misschien wel dankzij de eenvoud is deze tocht niet minder mooi dan andere tochten. Het uitzicht is altijd weids, de uiterwaarden en de Lek zijn prachtig en vooral het gedeelte Lekdijk vanaf Vianen is heerlijk om te fietsen. Bij Nieuwpoort steken we met het pontje de Lek weer over naar Schoonhoven.

Hier is dan dus de koffiestop bij fiets café Fausto. Alles ruikt hier naar
fietsen en wielrennen. De zaak is vernoemd naar de legendarische wielrenner en Giro winnaar Fausto Coppi en staat, zoals zij zelf zeggen, net als de renner symbool, voor passie, vernieuwing, talent en professionaliteit. Sinds de Corona pandemie zijn ze verhuisd naar een plek langs de dijk en hebben ze in tegen stelling tot in de stad een echt terras.  De koffie is er altijd prima en ze hebben er heerlijke gebak, wat wil een wielrenner nog meer?

Na de koffie gaat het weer huiswaarts. Waarschijnlijk met de wind in de rug. Alleen maar de dijk volgen, verdwalen is onmogelijk. Terug in Cothen hebben we dan ca. 95 km afgelegd.
– Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen (ca. 28-29 kmh)
– Groep-2 vertrekt om 9.30 uur vanaf de sporthal (ca. 26-28kmh)
Maar te hard gaat het nooit want dan schakelen we gewoon een tandje terug want bij WTC-Cothen geldt:


“Samen uit, samen thuis”.

Lijkt het je dus leuk om deze tocht of een andere tocht eens met ons mee te rijden dan ben je altijd van harte welkom. Wees welkom op één van de twee locaties en tijdstippen en rij gezellig een keertje mee.
Graag tot zondag.

3 SEPTEMBER RONDJE OUD-MAARSSEVEEN

Deze tocht begint zo onderhand een oude bekende te worden op de WTC-Cothen kalender. Dat betekend over het algemeen dat een tocht in de smaak valt bij onze leden. De tocht dankt de naam aan het gelijknamige pittoreske plaatsje waar we langs rijden, Oud-Maarsseveen aan de Maarsseveense plassen.

Maar deze tocht is veel meer dan een plaatsnaam alleen. We slingeren over prachtige paden in de Molenpolder tussen Utrecht en Loosdrecht opgevolgd door bospaadjes en heerlijke boslucht van de bossen rondom Lage-Vuursche waar het tijd is voor koffie.

Na de koffie volgt nog meer bos maar ook heide en duinen om te eindigen met weer bos.

Het is een onophoudelijke aaneenschakeling van landschappen, vergezichten of juist weer helemaal niet.

Als je zoveel smaken in een blender zou stoppen zal het waarschijnlijk niet te drinken zijn. Als een schilder zoveel kleuren mengt op zijn pallet hou je waarschijnlijk alleen maar bruine drek over houden maar in dit rondje valt alles op zijn plek.

Heb je deze tocht al eens gereden dan weet je vast wat er wordt bedoeld.

Denk je waar gaat het over? Kom dan morgen naar de molen of de sporthal en ervaar het met ons mee.

De route is ca. 80 km en ook zondag vertrekken we weer om

 • Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen, ca. 28 kmh
 • Groep-2 vertrekt om 9.30 uur vanaf de sporthal, ca. 26 kmh.

Ook een keer meerijden?
Lijkt het leuk om een keer met ons mee te rijden dan is het zondag misschien een mooie gelegenheid voor je. Wees welkom en sluit bij ons aan voor een vrijblijvend rondje. De gemiddelde snelheid zal zo’n 28kmh zijn maar gaat dit je te snel dan schakelen we een tandje terug en doen we het iets rustiger aan want bij ook zondag is en blijft het motto:

“samen uit, samen thuis”.

27 AUGUSTUS RONDJE ZWARTEBROEK

Voor het derde achtereenvolgende jaar staat deze tocht op de agenda. Het begint dus een blijvertje te worden.
Zwartebroek is een buurtschap in de gemeente Barneveld en dit verraad dus ook de richting van deze tocht.

We vertrekken in noordelijke richting naar Leusden waar we via Den Treek naar Hoevelaken rijden. We vervolgen de route naar Nijkerkerveen, Terschuur en Achterveld. Halverwege Terschuur en Achterveld passeren we Zwartebroek.

In Achterveld is het tijd voor koffie. Na de koffie gaat het via Scherpenzeel, Overberg, Amerongen en Leersum weer huiswaarts. In Amerongen moet dan nog wel even de Amerongseberg geslecht worden. Als we weer terug in Cothen zijn moet er ongeveer 90 km op onze tellers staan.

Lijkt het je leuk om eens met ons mee te rijden sluit je dan gerust bij ons aan.
We vertrekken als altijd om 8.30 uur vanaf de molen. De gemiddelde snelheid zal zo’n 27 a 29 kmh bedragen maar als je dit net te snel is, geen nood dan rijden we iets langzamer.
De 9.30 groep is met elkaar een weekendje op de fiets naar de Veluwe.