Alle berichten van Robert de Langen

14 JULI DE VERRASSINGSTOCHT

Een Franse feestdag met prachtige beklimmingen op de kalender van de Tour de France.

Op de WTC-Cothen kalender staat de verrassingstocht. Maar geen schrik, bij ons geen beklimmingen hoger dan een eventueel verdwaald viaduct.

De verrassingstocht, dus heel veel gaan we er verder ook niet over melden hoewel er in ten tijden van de .gpx en route niet heel lang ´geheim´ blijft.

Wat we wel weten is dat te tocht ca. 80 km lang zal zijn en dat we halverwege koffie drinken bij Vroeg in Vechten. De routebouwer van de dag heeft dit expres gedaan zodat zondag ook de minder getrainde leden mee kunnen fietsen.

Zij die 80 km te lang vinden kunnen na de koffie afsteken en de kortste weg naar Cothen nemen. Dan heb je net iets meer dan 50 km op de teller staan als je terug in Cothen bent.

De goed getrainden onder ons wacht na de koffie nog een mooie lus van nog eens 40 kilometer. Eenmaal terug in Cothen hebben we dan 80 kilometer op de teller staan

Hou je wel van een verrassing?
Rij dan eens met ons mee. Net als andere zondagen is dat aanstaande zondag ook mogelijk.

Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen in Cothen en rijden met een gemiddelde snelheid van ongeveer 28 a 29 kmh.
Groep-2 vertrekt om 9.30 uur vanaf de sporthal in Cothen en rijden met een gemiddelde snelheid van ongeveer 26 a 27 kmh.

Graag tot zondag.

7 JULI RONDJE LUNTEREN

Vorig jaar reden we deze tocht voor het eerst. Nieuwe leden, nieuwe tochten dat maakt het hebben van nieuwe leden in de vereniging extra leuk. Dat dit rondje vorig jaar in de smaak viel blijkt wel uit het feit dat dit rondje dit jaar weer terug is gekomen op de kalender.

We vertrekken binnendoor naar Leersum en Elst waar we via de bekende Defensieweg naar Rhenen rijden. Vanaf hier vervolgen we de route in noordelijke richting langs de oost kant van Veenendaal naar Lunteren.

Hier is het tijd voor de koffie. Via een kleinstukje gravel komen we bij de koffiestop van deze dag, restaurant Het Uilenbos.


Na de koffie koersen we verder in westelijke richting. Via Barneveld en Achterveld rijden we naar Leusden waar vandaan we via bekende wegen als de Maarnsegriendweg en de Ruitenberg weer huiswaarts keren.
Terug in Cothen komen onze tellertjes weer net boven de 90 kilometer uit.

Als gebruikelijk;
Grp.-1: vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen, gem. snelheid ca. 28-29 kmh
Grp.-2: vertrekt om 9.30 uur vanaf de sporthal, gem. snelheid ca. 26-28 kmh

Lijkt het je leuk om kennis met ons te maken en een keertje mee te rijden zorg dan dat je op één van de twee genoemde tijdstippen en locaties aanwezig bent en rij gezellig met ons mee.
Bij WTC-Cothen geldt altijd “samen uit, samen thuis” dus gaat het je net iets te snel dan schakelen een tandje terug, en hebben we een keertje pech dan helpen we elkaar.


Graag tot zondag.

30 JUNI RONDJE ATB AUTOMATION MIJDRECHT

Voor deze dag staat er een speciale tocht op de kalender namelijk “rondje ATB Automation”. De oplettende lezer en volger van onze vereniging heeft dan direct in de gaten dat deze tocht de naam draagt van onze nieuwe sponsor.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar gaan we op de koffie bij onze sponsor ATB Automation in Mijdrecht. Het is dan ook leuk als we weer met zo veel mogelijk leden meerijden.

Groep-1 vertrekt voor deze 120 km prachtige tocht door Het Groene hart op de gebruikelijke tijd 8.30 uur vanaf de molen.

Groep-2 rijdt door hetzelfde prachtige landschap maar dan één lusje minder. Zij rijden 100 km en zullen om 9.00 uur starten vanaf de sporthal. Een halfuurtje eerder dus dan normaal om zodoende de zo’n beetje allemaal tegelijk in Mijdrecht aan te komen.

Beide routes gaan via het Amsterdam-Rijnkanaal naar Nieuwegein. Via de polder aan de westkant van Nieuwegein rijden we vervolgens naar Harmelen en vervolgens lang plaatsen als Kamerik naar Mijdrecht. Koffie drinken we dus met zijn allen bij ATB Automation.

Na de koffie rijden we weer huiswaarts via Kockengen en Vleuten en weer het Amsterdam-Rijnkanaal naar Laagraven, Vechten en via de Achterdijk weer naar Cothen.

23 juni Rondje Arkel

Zondagochtend 23 juni verzamelen we ons in het pittoreske dorpje Cothen, klaar voor een uitdagende fietstocht van 95 kilometer. De frisse ochtendlucht en het opgewonden geroezemoes van mede-fietsers zorgen voor een energieke start van de dag.


Het eerste deel voert ons naar Beusichem, waar we de Lek oversteken met de pont. Terwijl de pont langzaam naar de overkant vaart, genieten we van het schitterende uitzicht over het water en de groene oevers.
Na de oversteek vervolgen we onze weg richting Culemborg. Daarna fietsen we verder naar Zijderveld. De rustige wegen en landelijke uitzichten maken deze etappe bijzonder aangenaam.


Vanuit Zijderveld gaan we richting Schoonrewoerd. Het landschap verandert geleidelijk, met uitgestrekte weilanden en kronkelende dijkjes die ons naar Kedichem leiden. Hier voelen we de nabijheid van Gorinchem, een stad die we net niet aandoen, maar waarvan we de contouren aan de horizon zien opdoemen.


We zetten koers naar Arkel, een charmant dorpje met een schilderachtige omgeving. De kilometers beginnen nu te tellen, maar de gedachte aan een koffiepauze in Meerkerk houdt ons gemotiveerd. Eindelijk bereiken we Meerkerk, waar we ons tegoed doen aan een welverdiende kop koffie en misschien een stuk appeltaart.


Na de pauze begint de terugweg. We fietsen door Lexmond en steken bij Vianen de brug over naar Nieuwegein. De brug biedt een spectaculair uitzicht over de rivier en een gevoel van voldoening — we zijn al een heel eind op weg.

De laatste kilometers voeren ons via Schalkwijk terug naar Cothen.
Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen (ca. 28-29 km/h)
Groep-2 vertrekt om 9.30 uur vanaf de sporthal (ca. 26-28 km/h)

Maar de snelheid zal altijd worden aangepast als mocht blijken dat voor iemand in de groep het te hard gaat. Zoals altijd zijn niet-leden altijd van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te rijden.

Graag tot zondag

16 JUNI DE RIJNVELDSCHEPADTOCHT

Aanstaande zondag is het vaderdag en rijden we weer een echte WTC-Cothen klasieker, de “Rijnveldschepadtocht”. De tocht van circa 80 kilometer belooft een mooie en avontuurlijke rit te worden.

De Rijnveldschepadtocht heeft zijn naam te danken aan het futuristische fietspad tussen Maarssenbroek en Haarzuilens met zijn eigen karakteristieke brug over de A2.

We vertrekken om 8.30 en 9.30 uur vanuit Cothen en rijden binnendoor naar Houten, waarna we richting het industrieterrein Laagraven gaan. Vanaf daar volgen we het Merwedekanaal naar Utrecht. Via de levendige Amsterdamstraatweg fietsen langs het Amsterdam-Rijnkanaal naar Maarssen en Breukelen.

Net voorbij Breukelen wacht ons een bijzonder hoogtepunt: de oversteek van het Amsterdam-Rijnkanaal met het gratis voetveer van Rijkswaterstaat. Aan de overkant zetten we onze tocht terug voort richting Maarssen. Via Maarssenbroek steken we de A2 over via het Rijnveldschepad, met zijn indrukwekkende fietsbrug die ons een prachtig uitzicht biedt.

In Haarzuilens maken we een welverdiende stop voor koffie. Het is een goed moment om bij te praten en energie op te doen voor het vervolg van onze rit.

Na de koffie vervolgen we onze weg via LeidscheRijn naar Nieuwegein. Het laatste stuk van de tocht brengt ons wederom langs het Amsterdam-Rijnkanaal, door Houten en ‘t Goy, en uiteindelijk terug naar Cothen.

Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen (ca. 28-29 km/h)
Groep-2 vertrekt om 9.30 uur vanaf de sporthal (ca. 26-28 km/h)

Maar de snelheid zal altijd worden aangepast als mocht blijken dat voor iemand in de groep het te hard gaat. Zoals altijd zijn niet-leden altijd van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te rijden.

Graag tot zondag

9 JUNI ACHTERLANGS NAAR SCHOONHOVEN

Aanstaande zondag staat er weer een nieuwe, ongetwijfeld prachtige tocht van 110 km op de kalender van WTC-Cothen. De route begint met een overtocht per pont naar Beusichem, waar het avontuur echt van start gaat.

Vanuit Beusichem fietsen we via de idyllische dorpjes Schoonrewoerd en Leerbroek naar het pittoreske Nieuwpoort. Hier wacht de tweede pont ons op om ons naar de historische zilverstad Schoonhoven te brengen. Eenmaal aangekomen, maken we een welverdiende koffiestop in het charmante café De Vlist. Het is de perfecte plek om even op adem te komen en te genieten van de rust en het prachtige uitzicht.

Na de koffie voert de terugweg ons langs de betoverende landschappen van Haastrecht en de oevers van de Hollandse IJssel. We passeren Oudewater, met zijn middeleeuwse charme, en Montfoort, waar de tijd lijkt stil te staan. Vervolgens fietsen we door naar Nieuwegein en volgen de route langs het bekende Amsterdam-Rijnkanaal terug naar Cothen.

Deze tocht biedt een unieke mix van natuurschoon, historische plekken en gezellige stops. Mis deze kans niet om samen met andere fietsliefhebbers de verborgen parels van onze regio te ontdekken!

  • Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen. Zij rijden met een snelheid van ca. 28 a 29 kmh.
  • Groep-2 vertrekt om 9.30 uur vanaf de sporthal. Zij doen het iets rustiger aan en rijden met een snelheid van ca. 26 a 27 kmh.

Wil je eens ervaren hoe het is om met een toerclub mee te rijden, schroom dan niet en wees welkom op één van twee genoemde tijdstippen en locaties.

Graag tot zondag

2 JUNI MOLEN – VUURSCHE – MOLEN

Na de ‘marathon’ van vorige week staat er zondag weer een relatief korte tocht op de kalender. De tocht “molen – Vuursche – molen” rijden we zondag voor de tweede achtereenvolgende jaar op de kalender en dat betekend dat die vorig jaar goed in de smaak is gevallen.

Heen gaat het via het Cothense voorland naar de Amerongseberg waar we vanaf de makkelijke kant de UHR oversteken. We vervolgen de route in noord/westelijke richting met aan onze linker kant meest bos en aan de rechterkant prachtige landerijen.

Via Overberg, Woudenberg en Soeterberg rijden we naar Lage-Vuursche waar we neer zullen strijken op één van vele terrassen voor een wel verdiende consumptie.

Na de koffiestop gaat de route verder langs onder andere Bilthoven, andere kant Soesterberg, Austerlitz, en Driebergen terug naar Cothen.

Groep-1, vertrek 8.30 uur, vanaf de molen, voorrijder Jeroen.
Groep-2, vertrek 9.30 uur, vanaf de sporthal, voorrijder ?

Als je het leuk lijkt om eens met ons mee te rijden sluit gerust bij ons aan op één van de twee locaties en rij een rondje mee. Maar wees gewaarschuwd, voor je het weet ben je net zo enthousiast als dat wij zijn.

Graag tot zondag.

26 MEI DE ANKEVEENSEPLASSENTOCHT

Zondag staat er weer een echte WTC-Cothen klassieker en tevens één van de langere tochten van het seizoen op onze toerkalender namelijk de Ankeveenseplassentocht. Deze tocht staat voor 120 km in de boeken en het laat zich raden dat deze tocht richting de Ankerveenseplassen gaat.


Maar deze tocht heeft meer moois te bieden. Zo rijden we door de bossen van Zeist en Bilthoven richting Maartensdijk en Hilversum. Langs de Loosdrechtse Plassen gaat het naar Ankerveen. In Ankeveen steken we via een smal fietspad dwars tussen de plassen door naar de Vecht bij Nederhorst den Berg. Vanaf daar volgen we de Vecht tot aan Breukelen. In Breukelen op de markt is het dan eindelijk tijd voor koffie.

Na de koffie gaat de tocht verder via Tienhoven, HollandseRading, Blauwkapel, De Bilt en Bunnik. Vanaf Bunnik rijden we weer terug naar Cothen.


Ben je geen lid maar wil eens een rondje in groepsverband proberen, fiets dan gerust eens een keer vrijblijvend met ons mee.

– Onze eerste groep vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen in Cothen en de gemiddelde snelheid is afhankelijk van de groepssamenstelling ca. 27 a 28 kmh.
– Onze tweede groep vertrekt om 9:30 uur vanaf de sporthal De Rijnsloot in Cothen en de gemiddelde snelheid is ca. 25 a 26 kmh.

Maar gaat dit je te snel dan doen we een tandje terug want bij WTC-Cothen geldt altijd:

“samen uit, samen thuis”

Graag tot zondag.

20 MEI DE KLIMTOCHT

Tweede Pinksterdag staat De Klimtocht op de agenda. Deze klimrit is een echte voorbereidingstocht voor de klimmers van Limburgs Mooiste en Jean Nelissen Classic aan het einde van deze maand en het begin van de volgende maand.

De eerste klim van deze tocht is de Ruiterberg die al gauw wordt opgevolgd door de klim over de Hoogstraat. Vervolgens gaan we via de Scherpenzeelseweg, langs het Bosbad van Leersum naar de Amerongseberg. Via Defensieweg rijden we om Rhenen naar de Grebbeberg, in Rhenen.

Na de afdaling van de Grebbeberg is het tijd voor koffie bij Moeke in Rhenen.

Na de koffie wacht dan voor de tweede keer de glooiende Defensieweg om aansluitend langs Veenendaal voor de tweede keer de Amerongseberg te bedwingen. Tot slot pakken we nog een keer de Hoogstraat maar deze keer van zuid naar noord. Als echte afsluiter rijden we via de Maarnse Grindweg naar Maarn om daar vandaan over Maarnseberg en via Doorn huiswaarts te rijden. Eenmaal terug in Cothen heeft iedereen dan ca. 90 km en niet onbelangrijk voor deze tocht 500 hm op de teller staan.

– Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen. Gezien de heuvels zal de gem. snelheid ca. 26-28 kmh bedragen.
– Groep-2 vertrekt om 9.30 uur vanaf de sporthal. Gezien de heuvels zal de gem. snelheid ca. 24-26 kmh bedragen.

Ben je ook gek op klimmen en wil je een keer ervaren hoe het is om in een gezellige groep te fietsen, wees dan welkom a.s. zondag op één van de twee tijdstippen en rij mee met één van onze twee groepen.

Graag tot zondag.

12 MEI RONDJE LAGE-VUURSCHE

Zondag is het moederdag, dit betekend dat we de moeders onder ons extra uit de wind zullen zetten tijdens het Rondje Lage-Vuursche. Dit rondje staat al sinds jaar en dag op de WTC-Cothen kalender, maar vorig jaar is dit rondje in een ander jasje gegoten omdat het een andere voorrijder heeft gekregen.

Het is een tocht van 80 km waarbij we beginnen om via de Hoogstraat over te steken om vervolgens vis de Buurtsteeg naar Maarn te rijden. Vanaf de Zeisterweg rijden we naar Soesterberg en Soest.

Na Soest zwaaien we eerst nog even naar Juliana en Bernard maar daarna komen we al gauw in Lage-Vuursche. Gekscherend ook wel het pannenkoekendorp genoemd omdat er langs één straat meerdere pannenkoekenrestaurants zitten. Maar gelukkig voor ons hebben deze restaurants over het algemeen ook koffie en appelgebak.

Na de koffie rijden we in zuidelijke richting naar Maartensdijk en De Bilt. Via Rijnauwen rijden we naar Vechten en de Achterdijk. Via Werkhoven komen we dan weer in Cothen. Zoals gezegd hebben we dan 80 km op de teller staan.

  • Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen, gem snelheid 28-29 kmh
  • Groep-2 vertrekt om 9.30 uur vanaf de sporthal, gem. snelheid 26-27 kmh

Lijkt het je leuk om eens mee te rijden met WTC-Cothen kom dan aanstaande zondag op één van de twee genoemde tijdstippen en naar bijbehorende locatie en rijdt met ons mee.

Graag tot zondag