Alle berichten van Robert Luiten

29 OKTOBER SOEPTOER (SEIZOENAFSLUITING)

Zondag 29 oktober is het alweer de laatste rit van het seizoen en traditioneel sluit de WTC Cothen dat altijd af met de Soeptoer. De naam is ontleend aan het feit dat er na een korte rit in een gezellig samenzijn, onder genot van koffie, een borrel, een broodje en de traditionele erwtensoep, de ervaringen van het afgelopen seizoen worden gedeeld en ook al weer wordt uitgekeken naar het komende seizoen.

Tevens wordt dit jaar bij de Soeptoer een passessie georganiseerd voor de nieuwe clubkleding die wij hopen bij aanvang van het nieuwe seizoen aan onze leden te kunnen uitreiken.

De rit is slechts 40 kilometer lang en wordt verreden in een tempo dat voor iedereen bij te houden is. Het vertrek is bij uitzondering pas om 9:30 uur. Let op! We hebben het hier wel over de wintertijd, want die is die nacht ingegaan.

Er wordt verzameld bij de molen van Cothen. De leden die niet mee kunnen of willen fietsen maar wel graag bij de seizoen afsluiting willen zijn, zijn van harte uitgenodigd van 11:30 uur in het Dorpshuis van Cothen.

8 OKTOBER TOCHT VAN DE WAFELS MET KERSEN

Zondag 8 oktober rijden wij de “Tocht van de wafels met kersen”. Wie de WTC al langer volgt zou misschien vaststellen dat deze voor de eerste keer op het programma staat maar vorig jaar hebben wij deze ook al gereden maar toen hete die nog “Tocht van de vallende blaadjes”. Deze nieuwe naam dankt deze tocht aan het koffieadres in Ingen waar we geen appelgebak konden krijgen maar wel wafels met warme kersen. Maar voordat we in Ingen de “kroeg” induiken zijn we al via Amerongen en Rhenen naar Wageningen gefietst. Daar met het pontje overgestoken en via Zetten, Andelst en Dodewaard de Waaldijk op richting Ochten. Na de koffie over de Maurik en Wijk bij duurstede weer terug naar Cothen.

We vertrekken om 8:30 vanaf de molen in Cothen voor een afstand van 70 kilometer en met een gemiddelde van rond de 27 kilometer per uur betekent dat we rond halftwaalf weer thuis zijn. Alleen bij heel slecht weer wordt er niet gereden. Ben je geen lid maar wil je toch eens meefietsen om kennis te maken ben je altijd van harte welkom.

24 SEPTEMBER RONDJE DRIE

Voor aankomende zondag staat het rondje Drie op de rol. Drie is een klein buurtschapje in de buurt van Putten op de Veluwe.

Deze route is geheel nieuw voor onze vereniging en ook voor baankapitein Jos de eerste keer dat hij een rit voorrijdt met onze club.

De voorspellingen voor wat het weer betreft zijn prima,  dus het beloofd een mooie tocht te worden.

Ook niet-leden zijn altijd welkom om eens vrijblijvend met ons mee te fietsen.  We verzamelen onder de molen van Cothen en vertrekken om 8:30 uur. De totale afstand is net iets meer dan 100 kilometer en met een gemiddelde snelheid van ongeveer 27 kilometer per uur en een korte koffiestop zijn we normaal gesproken zo rond 13:00 uur weer terug in Cothen.

Graag tot zondag.

 

3 SEPTEMBER ITALIAANSEWEGTOCHT

Zondag 3 september rijden wij de Italiaansewegtocht. De tocht is vernoemd naar een klinkerweggetje dat in Doorwerth vrij stijl omhoog loopt. Maar de rit begint gewoon vlak over de lekdijk naar Amerongen. Bij Rhenen steken we de Nederrijn over om vervolgens de dijk te vervolgen maar dan aan de zuidkant van de rivier.

Bij Heteren steken we via de brug van de A50 diezelfde rivier weer over. Dan is het nog maar een kilometer of 2 naar de Italiaanseweg. Gelijk daarna rijden we dan ook nog even de Holleweg op, ook kort maar stijl. Dan hebben we de koffie wel verdient en die drinken we dan op de binnenplaats van kasteel Doorwerth. De terugweg gaat door Renkum, Wageningen, Rhenen, Elst, Amerongen en Leersum. Bij een gemiddelde van ongeveer 27 kilometer per uur en een totale afstand van 95 kilometer zijn we dan zo rond half een weer thuis. We vertrekken om 8:30 uur bij de molen van Cothen. Naast de leden zijn nieuwkomers ook altijd welkom om een keer vrijblijvend mee te fietsen.

Graag tot Zondag

27 AUGUSTUS RONDJE APPELTERN

Deze tocht van 100 kilometer voert ons langs de Utrechtse heuvelrug naar Rhenen waar we Neder-Rijn oversteken richting Kesteren. Vervolgens doorkruisen we de Betuwe en passeren Opheusden en Dodewaard.  Bij Ewijk wordt de Waal overgestoken en fietsen we door het Land van Maas en Waal om uit te komen in Appeltern. Nog een stukje waaldijk alvorens te stoppen voor de koffie in Maasbommel. Daarna gaat de rit weer noordwaarts via Beneden Leeuwen en Echteld naar de pont van Wijk bij Duurstede.

Het tempo is naar verwachting ongeveer 27 km per uur gemiddeld maar wordt aangepast als dat te snel is want het motto blijft samen-uit-samen-thuis.

Het vertrek is om 8:30 uur bij de molen van Cothen. Bij heel slecht weer gaat de rit niet door.

Graag tot zondag

20 AUGUSTUS HEIDETOCHT

De Heidetocht van zondag 20 augustus gaat grotendeels over de Veluwe met met als verste punt de Posbank. Onderweg zullen we verschillende keren heidevelden passeren die rond deze tijd in bloei zouden moeten staan. De rit is ongeveer 110 kilometer lang. Het vertrek is om 8:30 uur onderaan de molen van Cothen.

Mocht je geen lid zijn maar graag een keer vrijblijvend met ons mee wil fietsen dan ben je altijd van harte welkom . De gemiddelde snelheid ligt normaal gesproken zo rond de 27 km/h maar als dat te snel is om de groep bij elkaar te houden dan wordt er gewoon wat langzamer gereden.

Graag tot zondag.

13 AUGUSTUS RODE BRUGTOCHT

Zondag 13 augustus rijden wij weer de Rode Brugtocht. Vroeger stond deze rit voor hilariteit en spektakel als we over en het Zandpad in Utrecht reden, nu is het gewoon een mooie rit met wegen, paden en passages die ook zeer de moeite waard zijn. We slingeren door Oud-Zuylen en gaan dan langs de Vecht naar Breukelen. Op de markt in Breukelen drinken we koffie. De terugweg gaat door de polder via Tienhoven en Westbroek naar Groenekan. Daar steken we door naar de Bilt en achter de Uithof langs naar Bunnik. Als toetje rijden we nog van Odijk naar Langbroek langs de Langbroekerwetering.

Al met al een schitterende route van 70 km en als wij die met een gemiddeld tempo van ongeveer 27 km per uur rijden dan zijn wij voor 12:00 uur weer terug in Cothen. We vertrekken om 8:30 uur bij de molen van Cothen. Alleen als het bij het vertrek regent wordt er niet gereden. Niet-leden zijn altijd welkom om vrijblijvend een keer mee te fietsen ter kennismaking.

23 JULI DE VLISTTOCHT

A.s. staat er een WTC Cothen klassieker op het programma: de Vlisttocht. Een route die bij veel leden als een van de favoriete tochten te boek staat. De eerste helft van de bijna 100 km lange tocht is hoofdzakelijk over de Lekdijk van Wijk bij Duurstede naar Schoonhoven. Van Schoonhoven is het dan nog een relatief klein stukje in noordelijke richting rijden en dan kom je in de Vlist uit. In dit Buurtschap is een café met terras dat zeer populair is bij fietsers, en dus ook bij ons. Na de koffie rijden we terug via Polsbroek, Polsbroekerdam, Benschop en Nieuwegein weer terug richting Cothen.

De gemiddelde snelheid zal zo rond de 27 km per uur liggen maar wordt altijd aangepast mocht dat te snel zijn voor een of meerdere fietsers in de groep want boven alles is het samen uit, samen thuis. Het vertrek is om 8:30 uur vanaf Dorpsstraat bij de molen van Cothen

Niet-leden zijn altijd van harte welkom om eens een keer vrijblijvend mee te fietsen.

Graag tot zondag

16 JULI RONDJE EWIJK

A.s. zondag gaat de reis weer eens de Betuwe en het land van Maas en Waal in. Voor de verandering varen we over bij Amerongen en zetten bij Eck en Wiel voet op Betuwse bodem. Daarna slingert de route zich langs Lienden, Kesteren, Opheusden en Dodewaard verder richting het oosten. Parrallel aan de snelweg A50 steken we dan de Waal over naar Ewijk, in het land van Maas en Waal en het verste punt in de route. Over de Waaldijk gaat het verder richting Deest en Druten en in Beneden-Leeuwen steken we weer terug de Waal over richting Tiel. Vervolgens is het de bekende weg langs het kanaal terug naar Wijk bij Duurstede, een weg die de meesten van ons wel kunnen dromen.

De totale lengte van de tocht is 90 kilometer en de verwachte gemiddelde snelheid ligt rond de 27 km per uur. Maar als het nodig om de groep bij elkaar te houden dan wordt dat aangepast. Buiten de eigen leden is iedereen die eens vrijblijvend mee wil fietsen om kennis te maken met de WTC Cothen ook van harte welkom. We vertrekken om 8:30 uur bij de molen van Cothen.

Graag tot zondag.

11 JUNI JEROEN’S VIJFDETOCHT

Jeroen’s vijfdetocht gaat zondag 11 juni richting Soesterberg en Lage Vuursche. De rit gaat eerst over de heuvelrug en door de bossen rond Austerlitz en Zeist. Wat deze tocht bijzonder maakt is dat we een stuk over de oude vliegbasis in Soesterberg rijden. We verlaten de vliegbasis weer aan de noordkant en passeren Soesduinen en Soest.  Over prachtige wegen door de bossen rond paleis Soestdijk en Drakensteyn komen we uiteindelijk in Lage Vuursche uit. Waarschijnlijk wordt daar ook gestopt voor een kopje koffie. Na de koffie gaat het richting Maartensdijk en Groenekan. Via de Bilt en Bunnik komen we weer terug in het Kromme Rijngebied. Na nog een kleine lus richting Driebergen gemaakt te hebben rijden we langs de Langbroekerwetering terug naar Langbroek en Cothen.

Op papier is dit al een prachtige rit en met de voorspelling van mooi warm weer kan het alleen nog maar mooier worden. We starten om 8:30 vanaf de molen in Cothen. De gemiddelde snelheid ligt zo rond de 27 km per uur maar als het nodig is om de groep bij elkaar te houden wordt de snelheid aangepast. Ook als je geen lid bent ben je altijd van harte welkom om eens vrijblijvend mee te fietsen.

Graag tot zondag