Alle berichten van Robert Luiten

26 JUNI RONDJE VLIEGVELD

Zondag 26 juni fietst de WTC Cothen een rondje om het vliegveld. Daarmee wordt bedoeld het voormalig vliegveld Soesterberg. De route is ongeveer 70 kilometer lang en het vertrek is om 8:30 uur bij de molen van Cothen. Via de Langbroekerdijk fietsen we in de richting van Driebergen en Zeist. Als de Verlengde Slotlaan en de Weg Naar Heibergen zijn gepasseerd steken we de A28 over om uit te komen in Huis ter Heide.

Daar draaien we het voormalige vliegveld op en na een klein stukje over de vroegere start- en landingsbaan te hebben gefietst rijden we nog wat kriskras over de oude vliegbasis. Die verlaten we dan weer aan de noordkant en over mooie rustige boswegen rijden we dan door naar Soest. Een prachtig fietspad langs de spoorbaan brengt ons vervolgens naar Amersfoort waar we een klein stukje door de stad fietsen en via de Kersenbaan de stad dan weer aan de zuidkant te verlaten.

Dan is het wel tijd voor de koffie, we stoppen hiervoor bij Zuiver aan de Doornseweg. Na de koffie rijden we de Kolonel H.L. van Roijenweg omhoog. Meestal rijden we deze weg naar beneden als we van de andere kant komen maar dit keer rijden we hem eens omhoog. Het is overigens geen heftige klim, eerder vals plat omhoog. Vervolgens steken we de A28 weer terug over en rijden door het bos terug naar Driebergen. Als toetje nog even de Heuvelrug over bij Maarn en daarna via Doorn terug naar Cothen. Als we gemiddeld plus minus 28 kilometer per uur rijden en geen tegenslag onderweg hebben dan zijn we voor twaalf uur weer thuis.

Ben je geen lid maar heb je ook wel eens zin om mee te fietsen meld je dan gerust zondagmorgen bij de molen, je bent dan van harte welkom om vrijblijvend met ons mee te fietsen. Ons motto is samen uit, samen thuis, dus mocht het tempo te hoog liggen dan passen we dat gewoon aan zodat de groep compleet blijft en we met z’n allen tegelijk weer thuiskomen. Graag tot zondag.

6 JUNI EEMTOCHT

Maandag (Tweede Pinksterdag) staat de Eemtocht op het programma.

Na het passeren van de Heuvelrug rijden we vanaf de Woudenbergse kant landgoed Den Treek binnen en komen daar bij Leusden Zuid weer uit. Via het Lokhorsterbos en natuurgebied Bloeidaal fietsen we naar Hoevelaken. Via een mooi fietspad door het bos komen we op de Nijkerkerstraat en rijden dan over een paar binnendoor weggetjes naar Amersfoort Noord waar we langs het riviertje de Laak komen te rijden.

Na een kilometer of vier buigt het fietspad af naar het noorden en rijden we dwars door de landerijen naar het Eemmeer. Daar draaien we dijk op en passeren Bunschoten-Spakenburg. Als daarna ook Eemdijk gepasseerd is komen we langs de Eem te rijden, de naamgever van deze tocht.

Deze volgen we een tijdje, komen dan weer in de polder te rijden om even verderop weer langs diezelfde Eem te rijden. Uiteindelijk komen we in Soest uit. Daarna wacht de koffie in Amersfoort. Na de koffie is het nog maar 15 kilometer terug naar huis.

De totale afstand is 90 kilometer en het vertrek is om 8:30 uur bij de molen van Cothen. De gemiddelde snelheid zal zo rond de 27 à 28 kilometer per uur liggen maar als dat voor iemand uit de groep nog te hard is dan passen wij den snelheid alsnog aan.

Ben je geen lid maar lijkt het je wel leuk om eens mee te fietsen, kom gerust en rij vrijblijvend een keertje met ons mee.

Graag tot maandag.

24 MEI OM DE VLASAKKERS

Zondag 24 mei rijden wij onze tweede rit in het nieuwe normaal wat inhoud dat we rijden in groepjes van maximaal 4 fietsers met een onderlinge afstand van 1,5 meter.

De route van a.s. zondag gaat langs de Langbroekerwetering naar Driebergen en Zeist. Als we de A28 overgestoken zijn rijden we door Soesterberg en steken we de startbaan van het vroegere vliegveld over. Van Soestduinen rijden we over een prachtig fietspad langs de spoorbaan naar Amersfoort waar we uitkomen bij de Vlasakkers.

Vandaar rijden we weer in zuidelijke richting naar Leusden en later binnendoor naar Woudenberg. Vandaar gaat het door de polder en later door de bossen naar Leersum en vervolgens binnendoor terug naar Cothen. Ergens onderweg maken we stop om een banaantje te eten en even bij te praten.

Uiteraard houden we ons ook aan de basis richtlijn van de 1,5 m samenleving;

  • Als je ziek bent blijf je thuis
  • Als je verkouden bent fiets je solo
  • Minimale onderlinge afstand 1,5 m

LEK EN LINGETOCHT (11 APRIL) AFGELAST

In verband met de maatregelen rondom het Corona virus hebben wij de Lek en Lingetocht voor 11 april 2020 afgelast. Daarin volgen wij het advies van de Rijksoverheid en de NTFU.

Met de deelnemers die reeds hebben vooringeschreven nemen wij op korte termijn contact op over het terug betalen van de inschrijf kosten.

RHENENTOCHT 8 MAART 2020

Onze tweede clubrit van 2020 gaat richting Rhenen en is 60 km lang. We volgen eerst de dijk van Wijk bij Duurstede naar Amerongen en vervolgens via Elst naar Rhenen. Daar steken we de Neder-Rijn over om vervolgens de dijk aan de Gelderse kant van de rivier weer te volgen in westelijke richting.

De route passeert Maurik en Rijswijk en de veerweg van Wijkse pont. We maken nog een klein lusje door nog even het Amsterdam Rijnkanaal over te steken en rijden door tot aan het Beusichemse veer. Als deze ons overgezet heeft fietsen we weer terug naar Wijk bij Duurstede waar, als we niet te vroeg zijn, de koffie wacht.

Ben je geen lid van de WTC Cothen maar lijkt om een keer mee te fietsen sluit je dan gerust eens vrijblijvend bij ons aan. Het tempo ligt om en nabij de 27 km/u maar we passen het tempo aan als iemand het niet bij kan houden. We vertrekken om 8:30 uur bij de molen van Cothen.

19 MEI VAN MAARSEVEEN CLASSIC

Zondag 19 mei staat de Van Maarseveen Classic weer op de kalender. Deze naam is wel een beetje met een knipoog gekozen, het betreft het hier een gewone zondagse clubrit maar wel een hele mooie, met alle ingrediënten zoals het een echte klassieker betaamd, met klimmetjes, afdalingen, dijken, en zelfs een kasseienstrook. Al met al 90 kilometer genieten.

Het eerste gedeelte gaat via Bunnik en De Bilt, Bilthoven naar Baarn. Als Baarn gepasseerd is rijden we over de Eemdijk naar het Veluwemeer. We zijn hier op het verste punt van de klassieker en hebben ondertussen de kasseienstrook in de kuiten zitten. Via de dijk komen we in Bunschoten-Spakenburg. Vanaf hier fietst het peloton weer in zuidelijke richting naar Amersfoort en Soest.

Tussen Amersfoort en Soesterberg drinken we koffie bij De Stoeterij. Dit is één van de lievelings koffiestops van WTC Cothen en dat is niet alleen vanwege de gastvrijheid maar het meest vanwege de over heerlijke warme appelgebak. Na de koffie is het nog maar een stukje. We volgen we de N227 via Maarn en Doorn. Tussen Maarn en Doorn moet er nog wel even geklommen worden om aan de andere kant van de Utrechtse Heuvelrug te komen. Na de klim dalen en door Doorn terug naar Cothen.

De gemiddelde snelheid is afhankelijk van wat de groep aankan maar ligt in de praktijk zo rond de 27 km per uur. We vertrekken, als altijd om 8:30 bij de molen van Cothen.

Niet-leden zijn altijd welkom om eens vrijblijvend mee te fietsen.

Graag tot zondag.

12 MEI STERKEDIJKENTOCHT

Zondag 12 mei rijdt de WTC Cothen de Sterke Dijkentocht. De reden dat deze rit eigenlijk ieder jaar weer terugkeert op de kalender is hoogst waarschijnlijk te danken aan het feit dat deze rit altijd hoog gewaardeerd wordt door onze leden.

De tocht gaat door de Betuwe naar Zaltbommel, daar de brug over en over de Waaldijk richting Tiel. Bij hotel/restaurant de Gouden Molen in Rossum drinken we koffie, een prachtige locatie direct aan de Waaldijk. We blijven daarna de Waaldijk volgen tot aan Beneden-Leeuwen, daar gaan we de brug weer over om vervolgens langs het Amsterdam-Rijnkanaal weer terug te gaan naar Wijk bij Duurstede.

Het vertrek is om 8:30 bij de molen van Cothen. Alleen bij veel regen wordt er niet gefietst. De gemiddelde snelheid ligt zo rond de 27 km per uur maar wordt verlaagd als dat nodig is om de groep bij elkaar te houden. Niet-leden zijn altijd welkom voor een vrijblijvende kennismakingsrit.

Graag tot zondag

5 MEI TWEEBRUGGENTOCHT

Voor Bevrijdingsdag (5 mei) staat er weer een klassieker op het programma, de twee bruggentocht. De Tweebruggentocht heeft zijn naam te danken aan de tijd dat wij met deze rit nog de lek overstaken bij Vianen en bij Rhenen over de tweede brug weer terug de Nederrijn overstaken. Maar omdat er tegenwoordig voor gekozen is om de totale afstand van deze tocht te beperken tot ± 80 km nemen we bij Amerongen de pont terug. Maar niet nadat er eerst een bakkie koffie is gescoord te hebben op het eiland van Maurik.

Dus als je van dijkrijden houdt is dit een rit om van te smullen. Het vertrek is om 8:30 uur bij de molen van Cothen en het tempo ligt zo rond de 27 km per uur, mits iedereen in de groep dat kan bijhouden anders passen we het tempo gewoon aan.

Alleen als het aanhoudend regent wordt er niet gereden. Ben je geen lid maar heb je wel zin om ook eens een keer met ons mee te fietsen sluit je dan gerust bij ons aan.

Graag tot zondag

28 APRIL RONDJE GALGENBERG

Voor aanstaande zondag staat voor de tweede keer het “rondje Galgenberg” op de kalender, ook wel bekend als de Amersfoortse berg. Vorig jaar toen wij voor de  eerste keer dit rondje fietsten werd het wreed onderbroken door een fikse regenbui. Hopen dat we dit jaar meer geluk hebben.

Zoals altijd starten we om 8.30 uur bij de molen van Cothen.  We rijden niet rechtstreeks naar de Galgenberg. Dit doen we via een ommetje. We toeren via de landelijke weggetjes van het Krommerijngebied binnendoor naar Houten. Na een stukje Houten gaat de route verder via Odijk naar Zeist. Hier vandaan is het nog een klein stukje naar Amersfoort.

Hier wacht dus de Galgenberg. Maar ook voor de niet klimmers onder ons is er vast een alternatief te bedenken om toch aan de kilometers te komen. Na het klimwerk is het tijd voor de koffie bij het Berg hotel.

Na de koffie is het dan nog een klein stukje terug naar Cothen. Als we terug zijn in Cothen hebben we weer ca. 70 km asfalt onder onze bandjes door laten schieten.

Lijkt het je leuk om eens een keer een rondje met ons mee te rijden? Dat kan, zorg dan dat je aanstaande zondag om 8.30 uur bij de molen van Cothen bent en rij met ons mee. De gemiddelde snelheid zal ongeveer 27kmh bedragen maar gaat je dat te snel? Geen nood, dan rijden we een tandje langzamer want bij WTC-Cothen geldt “samen uit, samen thuis”.

Alleen bij heel slecht weer wordt er niet gereden.