Alle berichten van Robert Luiten

19 MEI VAN MAARSEVEEN CLASSIC

Zondag 19 mei staat de Van Maarseveen Classic weer op de kalender. Deze naam is wel een beetje met een knipoog gekozen, het betreft het hier een gewone zondagse clubrit maar wel een hele mooie, met alle ingrediënten zoals het een echte klassieker betaamd, met klimmetjes, afdalingen, dijken, en zelfs een kasseienstrook. Al met al 90 kilometer genieten.

Het eerste gedeelte gaat via Bunnik en De Bilt, Bilthoven naar Baarn. Als Baarn gepasseerd is rijden we over de Eemdijk naar het Veluwemeer. We zijn hier op het verste punt van de klassieker en hebben ondertussen de kasseienstrook in de kuiten zitten. Via de dijk komen we in Bunschoten-Spakenburg. Vanaf hier fietst het peloton weer in zuidelijke richting naar Amersfoort en Soest.

Tussen Amersfoort en Soesterberg drinken we koffie bij De Stoeterij. Dit is één van de lievelings koffiestops van WTC Cothen en dat is niet alleen vanwege de gastvrijheid maar het meest vanwege de over heerlijke warme appelgebak. Na de koffie is het nog maar een stukje. We volgen we de N227 via Maarn en Doorn. Tussen Maarn en Doorn moet er nog wel even geklommen worden om aan de andere kant van de Utrechtse Heuvelrug te komen. Na de klim dalen en door Doorn terug naar Cothen.

De gemiddelde snelheid is afhankelijk van wat de groep aankan maar ligt in de praktijk zo rond de 27 km per uur. We vertrekken, als altijd om 8:30 bij de molen van Cothen.

Niet-leden zijn altijd welkom om eens vrijblijvend mee te fietsen.

Graag tot zondag.

12 MEI STERKEDIJKENTOCHT

Zondag 12 mei rijdt de WTC Cothen de Sterke Dijkentocht. De reden dat deze rit eigenlijk ieder jaar weer terugkeert op de kalender is hoogst waarschijnlijk te danken aan het feit dat deze rit altijd hoog gewaardeerd wordt door onze leden.

De tocht gaat door de Betuwe naar Zaltbommel, daar de brug over en over de Waaldijk richting Tiel. Bij hotel/restaurant de Gouden Molen in Rossum drinken we koffie, een prachtige locatie direct aan de Waaldijk. We blijven daarna de Waaldijk volgen tot aan Beneden-Leeuwen, daar gaan we de brug weer over om vervolgens langs het Amsterdam-Rijnkanaal weer terug te gaan naar Wijk bij Duurstede.

Het vertrek is om 8:30 bij de molen van Cothen. Alleen bij veel regen wordt er niet gefietst. De gemiddelde snelheid ligt zo rond de 27 km per uur maar wordt verlaagd als dat nodig is om de groep bij elkaar te houden. Niet-leden zijn altijd welkom voor een vrijblijvende kennismakingsrit.

Graag tot zondag

5 MEI TWEEBRUGGENTOCHT

Voor Bevrijdingsdag (5 mei) staat er weer een klassieker op het programma, de twee bruggentocht. De Tweebruggentocht heeft zijn naam te danken aan de tijd dat wij met deze rit nog de lek overstaken bij Vianen en bij Rhenen over de tweede brug weer terug de Nederrijn overstaken. Maar omdat er tegenwoordig voor gekozen is om de totale afstand van deze tocht te beperken tot ± 80 km nemen we bij Amerongen de pont terug. Maar niet nadat er eerst een bakkie koffie is gescoord te hebben op het eiland van Maurik.

Dus als je van dijkrijden houdt is dit een rit om van te smullen. Het vertrek is om 8:30 uur bij de molen van Cothen en het tempo ligt zo rond de 27 km per uur, mits iedereen in de groep dat kan bijhouden anders passen we het tempo gewoon aan.

Alleen als het aanhoudend regent wordt er niet gereden. Ben je geen lid maar heb je wel zin om ook eens een keer met ons mee te fietsen sluit je dan gerust bij ons aan.

Graag tot zondag

28 APRIL RONDJE GALGENBERG

Voor aanstaande zondag staat voor de tweede keer het “rondje Galgenberg” op de kalender, ook wel bekend als de Amersfoortse berg. Vorig jaar toen wij voor de  eerste keer dit rondje fietsten werd het wreed onderbroken door een fikse regenbui. Hopen dat we dit jaar meer geluk hebben.

Zoals altijd starten we om 8.30 uur bij de molen van Cothen.  We rijden niet rechtstreeks naar de Galgenberg. Dit doen we via een ommetje. We toeren via de landelijke weggetjes van het Krommerijngebied binnendoor naar Houten. Na een stukje Houten gaat de route verder via Odijk naar Zeist. Hier vandaan is het nog een klein stukje naar Amersfoort.

Hier wacht dus de Galgenberg. Maar ook voor de niet klimmers onder ons is er vast een alternatief te bedenken om toch aan de kilometers te komen. Na het klimwerk is het tijd voor de koffie bij het Berg hotel.

Na de koffie is het dan nog een klein stukje terug naar Cothen. Als we terug zijn in Cothen hebben we weer ca. 70 km asfalt onder onze bandjes door laten schieten.

Lijkt het je leuk om eens een keer een rondje met ons mee te rijden? Dat kan, zorg dan dat je aanstaande zondag om 8.30 uur bij de molen van Cothen bent en rij met ons mee. De gemiddelde snelheid zal ongeveer 27kmh bedragen maar gaat je dat te snel? Geen nood, dan rijden we een tandje langzamer want bij WTC-Cothen geldt “samen uit, samen thuis”.

Alleen bij heel slecht weer wordt er niet gereden.

22 APRIL RONDJE OUDEWATER

Maandag 22 april, tweede paasdag voert de rit ons naar Oudewater met Robert Hodes als baankapitein. Aan het weer kan het niet liggen want dat beloofd perfect te worden.

Vanaf het vertrek rijden we langs het Amsterdam-Rijnkanaal naar Nieuwegein. Nieuwegein verlaten we dan over de Nedereindseweg richting Montfoort. We fietsen bovenlangs Montfoort over de Mastwijkerdijk naar Linschoten. Vlak voor we de A12 passeren draaien we de Haardijk op in zuidelijke richting. Dit is een prachtige smalle kronkelweg die verderop over gaat in de Noord-Linschoterzandweg die al niet minder breed is en langs de Lange Linschoten loopt.

Dan is het tijd voor koffie. Op de Markt van Ouderwater is het altijd erg gezellig koffie drinken. Wel hopen dat er dan nog plek is voor op een van de terrassen want er zijn er meer die er zo over denken.

De terugweg gaat weer richting Montfoort langs de Hollandse IJssel naar IJsselstein en dwars door Nieuwgein om na het passeren van de Beatrixsluizen naar Tull en ’t Waal te rijden. Daarna rest ons alleen nog Schalkwijk en de altijd lastige klim over de Goyerbrug en dan zien we de molen van Cothen al weer aan de horizon verschijnen

Al met al een mooi rondje van net iets meer dan 80 kilometer. We vertrekken om 8:30 uur bij de molen van Cothen. En met een gemiddelde van rond de 27 km/u zijn we rond 12:00 uur weer thuis.

Ook niet leden zijn van harte uitgenodigd om eens vrijblijvend mee te fietsen om zo kennis te kunnen maken de WTC Cothen.

Graag tot maandag.

17 MAART RONDJE ACHTERVELD

De derde rit van dit seizoen gaat richting Achterveld. Om 8:30 uur vetrekken we bij de molen van Cothen en rijden via Langbroek binnendoor naar Leersum. Vanaf Darthuizen gaat het richting Maarsbergen maar bij landgoed Valkenheide slaan we rechtsaf de Scherpenzeelseweg op. Na een paar kilometer kruisen we dan de A12 en rijden verder door de polder naar Scherpenzeel. Als we Scherpenzeel achter ons laten gaat het over mooie rustige landweggetjes in noordelijke richting om uiteindelijk in de Glind uit te komen. Na de Glind volgen we de Schoonderbekerweg die ons naar Achterveld leidt.

Als de Roskam dan al open is dan drinken we daar koffie anders rijden we gewoon nog even door. De route vervolgd zich richting Leusden en Leusden-Zuid. Daar fietsen we dan landgoed den Treek binnen om er bij pannenkoekenhuis Bergzicht weer uit te komen. Dat is dan gelijk ook de tweede optie voor een korte koffiestop.

Daarna is het alleen nog maar de N227 volgen in zuidelijke richting, zij het dat we tussen Maarn en Doorn nog wel even de bult over moeten. Als we terug zijn in Cothen staan er als het goed is een kleine 60 kilometer op de teller.

Ben je geen lid maar je ook eens mee wil fietsen, je bent altijd welkom om een keer vrijblijvend mee te rijden. De gemiddelde snelheid zal zo rond de 27 km per uur liggen.

Graag tot zondag

28 OKTOBER SOEPTOER

Zondag 28 oktober is alweer de laatste rit van het seizoen, ofwel de welbekende Soeptoer.

Ook dit jaar nodigen wij jullie weer van harte uit om deze laatste rit met zo veel mogelijk leden samen te rijden.

De tocht is slechts 40 kilometer en wordt in een tempo gereden dat voor een ieder gemakkelijk is bij te houden.

We vertrekken om 09:30 uur bij de molen.

Let op! Deze dag is ook de wintertijd weer begonnen, dus je hebt nog een uurtje extra.

Leden die niet meerijden maar toch even het seizoen gezellig met elkaar willen afsluiten zijn vanaf 11:30 uur van harte welkom in het Dorpshuys  voor een kopje koffie, een borrel en natuurlijk een heerlijke kop soep.

Graag tot zondag

20 OKTOBER HERFSTTOCHT

Zondag fietsen we de voorlaatste rit van het seizoen en dat is al vele jaren de Herfsttocht voorgereden door Co.

Vanuit Cothen volgen we eerst de N227 via Doorn en Maarn om vervolgens rechtsaf het bosgebied Den Treek in te rijden We komen dan uit in Leusden-zuid van waar we via mooie landelijke fietspaden naar het Vallei kanaal rijden. Langs het Valleikanaal gaat het in zuidelijke richting en bij Scherpenzeel buigen we dan weer rechtsaf in de richting van Woudenberg.

Van Woudenberg fietsen we binnendoor naar Maarsbergen om vervolgens weer noordwaarts te rijden waar we bij het Henschotermeer weer langs de N224 komen te rijden in de richting van Zeist. Over de Traay fietsen we dan naar Driebergen waar de koffie wacht.

Na de koffie is het via de kortste weg naar huis.

Het vertrek is om 8:30 uur bij de molen van Cothen en de gemiddelde snelheid is rond de 27 km per uur of zo snel als de langzaamste fietser.

Graag tot zondag.

30 SEPTEMBER RONDJE DRIE

Jos rijdt zondag voor de tweede maal het Rondje Drie voor. Geholpen door onze Langbroekse leden en een paar gastrijders leidt hij ons over de Veluwe naar het Buurtschapje Drie dat midden in het bos vlakbij Putten ligt.

Als wij terugdenken aan dezelfde tocht die wij in 2017 reden zijn er twee zaken die je direct te binnen schieten,

  1. De prachtige route door de bossen op de Veluwe
  2. De grote van het stuk appelgebak bij de koffiestop in Drie. Een stuk appelgebak zo groot als een baksteen. Alleen daarvoor is het al de moeite waard om deze tocht mee te fietsen.

Maar alle gekheid op een stokje, natuurlijk moet punt 1 de grootste motivatie zijn om deze 100 km lange tocht zondag mee te fietsen, want het is echt een prachtige rit.

We vetrekken om 8:30 bij de molen van Cothen en de gemiddelde snelheid zal zo rond de 28 kilometer per uur bedragen aanvankelijk of dat iedereen dat tempo bij kan benen. Als je eens kennis wil maken met de WTC Cothen dan ben je altijd van harte welkom om vrijblijvend mee te fietsen.

Graag tot zondag.