Alle berichten van Robert Luiten

22 JULI DE VLISTTOCHT

A.s. zondag staat er weer een WTC Cothen klassieker op het programma: de Vlisttocht. Een route die bij veel leden als een van de favoriete tochten te boek staat. De eerste helft van de bijna 100 km lange tocht is hoofdzakelijk over de Lekdijk van Wijk bij Duurstede naar Schoonhoven. Van Schoonhoven is het dan nog een relatief klein stukje in noordelijke richting rijden en dan kom je in de Vlist uit. In dit Buurtschap is een café met terras dat zeer populair is bij fietsers, en dus ook bij ons. Na de koffie rijden we terug via Polsbroek, Polsbroekerdam, Benschop en Nieuwegein weer terug richting Cothen.

De gemiddelde snelheid zal zo rond de 27 km per uur liggen maar wordt altijd aangepast mocht dat te snel zijn voor een of meerdere fietsers in de groep want boven alles is het samen uit, samen thuis. Het vertrek is om 8:30 uur vanaf de Dorpsstraat bij de molen van Cothen

Niet-leden zijn altijd van harte welkom om eens een keer vrijblijvend mee te fietsen.

Graag tot zondag

8 JULI RONDJE VLIEGVELD

A.s. zondag rijden we het good old Rondje Vliegveld. Deze rit dankt haar naam aan de ruime denkbeedlige cirkel waarmee om het voormalige vliegveld Soesterberg gereden wordt. Deze rit kent vele landschapskarakterestieken zoals bossen, zandverstuivingen, polderlandschappen en waterrijkgebied. In de Lage Vuursche wordt kort gepauzeert voor een kop koffie en voor de liefhebbers een stukje appeltaart.

De totale afstand van de tocht is een kleine 80 kilometer, het gemiddelde tempo ongeveer ligt rond de 27 km per uur en de vertrektijd is 8:30 uur. Er wordt verzameld bij de molen van Cothen.

Als u als niet-lid ook eens mee wil rijden kan dat natuurlijk altijd, u bent van harte welkom.

Graag tot zondag

24 JUNI ROODE BRUGTOCHT

Zondag 24 juni rijden wij weer de Rode Brugtocht. Vroeger stond deze rit voor hilariteit en spektakel als we over en het Zandpad in Utrecht reden, nu is het gewoon een mooie rit met wegen, paden en passages die ook zeer de moeite waard zijn. We slingeren door Oud-Zuilen, o.a. langs de pas herstelde molen die enkele jaren daarvoor afgebrand was. Vervolgens gaat het dan langs de Vecht naar Breukelen. Op de markt in Breukelen drinken we koffie. De terugweg gaat door de polder via Tienhoven en Westbroek naar Groenekan. Daar steken we door naar de Bilt en achter de Uithof langs naar Bunnik. Als toetje rijden we nog van Odijk naar Langbroek langs de Langbroekerwetering.

Al met al een schitterende route van ± 75 km en als wij die met een gemiddeld tempo van ongeveer 27 km per uur rijden dan zijn wij voor 12:00 uur weer terug in Cothen. We vertrekken om 8:30 uur bij de molen van Cothen. Alleen als het bij het vertrek regent wordt er niet gereden. Niet-leden zijn altijd welkom om vrijblijvend een keer mee te fietsen ter kennismaking.

10 JUNI EEMTOCHT

Zondag 10 juni rijden we de Eemtocht. Deze tocht dank zijn naam aan een gedeelte van de route dat ons langs het riviertje de Eem zal leiden. Maar eerst fietsen we via Maarsbergen, Woudenberg, Leusden en Hoevelaken naar Amersfoort. Noordelijk van Amersfoort rijden we over een prachtig fietspad langs het riviertje de Laak en via de Arkemheenpolder naar de dijk van het Eemmeer. Die volgen we langs de haven van Bunschoten-Spakenburg naar Eemdijk. Verder gaat het over mooie rustige wegen langs de Eem om uiteindelijk in Soest uit te komen. We drinken koffie bij de Stoeterij in Soesterberg. Daarna is het nog maar een kilometer of 20 naar huis toe.

De totale afstand is ongeveer 90 kilometer. De gemiddelde snelheid lig zo rond de 27 kilometer per uur. Het vertrek is om 8:30 uur bij de molen van Cothen, dus zonder pech onderweg zijn we tussen twaalf en kwart over twaalf weer terug in Cothen. Alleen bij veel regen wordt er niet gereden.

Ben je geen lid maar wil je wel een keer kennismaken met de WTC Cothen, rij gerust eens een keer mee. Als de gemiddelde snelheid wat aan de hoge kant is laat dat dan geen belemmering zijn, dan wordt er gewoon wat langzamer gereden. Samen Uit Samen Thuis!

Graag tot zondag

21 MEI STERKEDIJKENTOCHT

Maandag 21 mei, tweede Pinksterdag, rijdt de WTC Cothen de Sterke Dijkentocht. Deze tocht staat reeds jarenlang op de kalender en krijgt ook altijd een hoge waardering. De tocht gaat door de Betuwe naar Zaltbommel, daar de brug over en over de Waaldijk richting Tiel. Bij hotel/restaurant de Gouden Molen in Rossum drinken we koffie, een prachtige locatie direct aan de Waaldijk. We blijven daarna de Waaldijk volgen tot aan Beneden-Leeuwen, daar gaan we de brug weer over om vervolgens langs het Amsterdam-Rijnkanaal weer terug te gaan naar Wijk bij Duurstede.

Het vertrek is om 8:30 bij de molen van Cothen. De gemiddelde snelheid ligt zo rond de 27 km per uur maar wordt verlaagd als dat nodig is om de groep bij elkaar te houden. Niet-leden zijn altijd welkom voor een vrijblijvende kennismakingsrit.

Graag tot maandag!

15 APRIL RONDJE HARSKAMP

Komende zondag gaat de rit richting de Veluwe. Eerst volgen we de Lekdijk naar Amerongen. Dan moeten we direct al de Amerongse berg “bedwingen”.
Als we weer afgedaald zijn gaat het binnendoor naar Ederveen. In Lunteren fietsen we de Veluwe binnen en via Wekerom rijden we naar Harskamp, het verste punt van deze rit. Als we dan weer in westelijke richting rijden passeren we Kootwijkerbroek en Barneveld en zakken vervolgens naar beneden naar Renswoude.
In Scherpenzeel is pas de eerst mogelijke gelegenheid om koffie te drinken waar we dan ook dankbaar gebruik van maken. Daarna kruisen we de A12 en is het nog maar een relatief klein stukje via Leersum terug naar Cothen.
De totale afstand zal om en nabij de 95 km bedragen en een verwacht gemiddelde snelheid van rond de 27 kilometer per uur.

Het vertrek is om 8:30 uur bij de molen “Oog In ‘t Zeil” in Cothen. Alleen als het erg hard regent wordt er niet gefietst. Niet leden zijn altijd welkom om vrijblijvend een keer mee te fietsen.

Graag tot zondag

25 MAART VOORRIJDEN LEK EN LINGETOCHT 75 KM

Zondag rijden wij als club de 75 km van de Lek en Lingetocht voor. De Lek en Lingetocht is een vrije toertocht die op zaterdag 31 maart gehouden wordt. Het is een goede gewoonte om de route een week van tevoren nog eens helemaal te rijden om zo te controleren of er geen wegen zijn afgesloten of andere onverwachte hindernissen.

Er is wel een klein verschil ten opzichte van de route van 31 maart, 25 maart varen we ’s morgens eerst over bij Beusichem omdat het de pont bij Wijk bij Duurstede pas om 9:00 uur in de vaart komt. Dat is net te laat als wij om 8:30 uur bij de molen van Cothen vertrekken.

Ben je geen lid maar wil je ook eens meefietsen en kennismaken met de WTC Cothen sluit je dan gerust aan, Het tempo ligt zo rond de 26 km per uur maar wordt aangepast als het voor iemand te hard gaat.

Graag tot zondag

18 MAART VERRASSINGSTOCHT

Aankomende zondag 19 maart staat de verrassingstocht van Jeroen op het programma. Zoals de naam al doet vermoeden weten we niet waar de reis heen gaat. Maar van eerdere tochtjes die Jeroen voorgereden heeft weten we dat hij altijd garant staat voor mooie routes.

De afstand is 75 km en het gemiddelde tempo is ongeveer 26 km per uur maar als het nodig is om de groep bijeen te houden wordt er langzamer gereden. Niet leden die eens vrijblijvend mee willen fietsen zijn altijd welkom. Het vertrek is om 8:30 onder bij de molen in Cothen.

Graag tot zondag

11 MAART RHENENTOCHT

Onze tweede clubrit van 2018 gaat richting Rhenen en is 60 km lang. We volgen eerst de dijk van Wijk bij Duurstede naar Amerongen en vervolgens via Elst naar Rhenen. Daar steken we de Neder-Rijn over om vervolgens de dijk aan de Gelderse kant van de rivier weer te volgen in westelijke richting.

De route passeert Maurik en Rijswijk en de veerweg van Wijkse pont. We maken nog een klein lusje door nog even het Amsterdam Rijnkanaal over te steken en rijden door tot aan het Beusichemse veer. Als deze ons overgezet heeft fietsen we weer terug naar Wijk bij Duurstede waar, als we niet te vroeg zijn, de koffie wacht.

Ben je geen lid van de WTC Cothen maar lijkt om een keer mee te fietsen sluit je dan gerust eens vrijblijvend bij ons aan. Het tempo ligt om en nabij de 27 km/u maar we passen het tempo aan als iemand het niet bij kan houden. We vertrekken om 8:30 uur bij de molen van Cothen.

Graag tot zondag.