Alle berichten van Robert Luiten

15 OKTOBER RIJNVELDSCHEPADTOCHT

De Rijnveldschepadtocht dankt zijn naam aan het fietspad tussen Maarssenbroek en Haarzuilens met zijn eigen karakteristieke brug over de A2.

Maar voor we daar zijn rijden we eerst binnendoor naar Houten en Industrieterrein Laagraven. Over een mooi fietspad langs het Merwedekanaal doorkruisen we Utrecht om via de Amsterdamstraatweg naar Maarssen en Breukelen te fietsen.

Net achter Breukelen wordt het Amsterdam-Rijnkanaal overgestoken met het gratis voetveer van Rijkswaterstaat. Aan de overkant rijden we terug langs het Amsterdam-Rijnkanaal in richting van Maarssen.
Na wat slingeren door een woonwijk van Maarssenbroek steken we de A2 over via het Rijnveldschepad met zijn eigen eerder genoemde fietsbrug.

In het kasteeldorpje Haarzuilens drinken we koffie. Gezien de weersverwachting zal dat dit keer waarschijnlijk niet op het terras zijn. Daarna gaat het via Leidsche Rijn naar Nieuwegein. Het laatste stuk gaat weer langs het Amsterdam-Rijnkanaal naar Houten en ‘t Goy. Terug in Cothen staat er dan 80 kilometer op de teller.

Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen (ca. 28-29 km/h)
Groep-2 vertrekt om 9.30 uur vanaf de sporthal (ca. 26-28 km/h)

Maar de snelheid zal altijd worden aangepast als mocht blijken dat voor iemand in de groep het te hard gaat.

Zoals altijd zijn niet-leden altijd van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te rijden.

Graag tot zondag!

6 AUGUSTUS – ITALIAANSEWEGTOCHT

Zondag rijden we de Italiaansewegtocht. De naamgever van deze tocht van 90 kilometer, is een vrij steil klinkerweggetje bij Doorwerth. Maar voor dat we daar zijn fietsen we eerst heel veel over de dijken. Eerst van Wijk bij Duurstede naar Amerongen en Rhenen. In Rhenen steken we de Nederrijn over en vanaf Kesteren fietsen we verder over de dijk in de richting van Opheusden. We blijven de dijk volgen tot aan Heteren. Daar steken we de Nederrijn weer over maar nu van zuid naar noord. Vanaf daar volgen een paar fikse klimmetjes, eerst de al eerder genoemde Italiaanseweg en na een korte afdaling ook nog de Holleweg.

Daarna is het tijd voor de koffie. Die nuttigen wij op een prachtige locatie, kasteel Doorwerth.

Na de koffie moeten we direct weer omhoog als we de Boersweg op fietsen, maar deze klim is wel veel minder zwaar dan de klimmetjes voor de koffie. Vervolgens gaat het via Renkum en Wageningen weer terug naar Rhenen. Daar wacht ons nog de Grebbeberg, de laatste bult voor deze dag. Daarna fietsen we via Elst, Amerongen, Leersum en Langbroek, terug naar Cothen.

De eerste groep vertrekt om 8:30 uur bij de molen van Cothen en rijdt ongeveer 28 a 29 kilometer per uur of langzamer als dat nodig is. De tweede groep vertrek om 9:30 uur bij de sporthal van Cothen en fietst met een gemiddelde snelheid van ongeveer 26 a 27 kilometer per uur of langzamer als dat nodig is. Wil je een keer vrijblijvend meefietsen om kennis te maken met de WTC Cothen dan ben je van harte welkom.

Graag tot Zondag

30 JULI – CO ZIJN EENENTWINTIGSTE KEER TOCHT

Aanstaande zondag rijdt Co alweer voor de eenentwintigste keer deze tocht voor als baankapitein.

We rijden met een ommetje langs Bunnik en Zeist naar de Leusderheide en Leusden. Daarna koersen we in zuidelijke richting naar Woudenberg en Scherpenzeel. De klimliefhebbers kunnen daarna hun hart ophalen als we de Amerongseberg over rijden.

Onder aan de berg in Amerongen bij fietscafé De Proloog wacht dan de welverdiende koffie op ons . De sfeer en het interieur van De Proloog ademt één en al wielersport uit. Een plek waar vrijwel iedere fietser zich thuis zal voelen.


We rijden met een ommetje langs Bunnik en Zeist naar de Leusderheide en Leusden. Daarna koersen we in zuidelijke richting naar Woudenberg en Scherpenzeel. De klimliefhebbers kunnen daarna hun hart ophalen als we de Amerongseberg over rijden.

Onder aan de berg in Amerongen bij fietscafé De Proloog wacht dan de welverdiende koffie op ons . De sfeer en het interieur van De Proloog ademt één en al wielersport uit. Een plek waar vrijwel iedere fietser zich thuis zal voelen.

Na de koffie rijden we over de Lekdijk weer terug naar Wijk bij Duurstede en Cothen. De totale afstand zal om en nabij de 80 km zijn en de gemiddelde snelheid zal, een beetje afhankelijk van het gezelschap zo rond de 27 a 28 kilometer per uur bedragen.

De eerste groep vertrekt als altijd om 8:30 uur bij de molen van Cothen. Het tempo zal zo rond de 28 kilometer per uur liggen. Om 9:30 uur vertrekt er een tweede groep bij de sporthal Alleen als het erg hard regent wordt er niet gefietst. Niet leden zijn altijd welkom om vrijblijvend een keer mee te fietsen.

Graag tot zondag

16 juli de Haarzuilenstocht

Zondag 16 juli fietst de WTC Cothen de Haarzuilenstocht. De lengte van deze rit is 80 kilometer. De rit gaat via ’t Goy, langs het Amsterdam-Rijnkanaal naar Nieuwegein en over de Nedereindseweg richting Montfoort. Net voor Montfoort gaan we rechtsaf naar het gehucht Mastwijk en verder in noordelijke richting naar Harmelen. Via Harmelen rijden we door naar Haarzuilens.

In Haarzuilen draaien we eerst met de klok met om het kasteel heen en als we dan in het karakteristieke dorpje komen is het tijd voor koffie. Zoals altijd zullen we dat ook zondag weer doen bij ‘t Wapen van Haarzuylen.

Na de koffie vervolgen wij onze weg door De Meern en Leidsche Rijn om bij het Amsterdam Rijnkanaal uit te komen en vandaar de kanaalweg te volgen tot aan Nieuwegein. Via Houten  en Fort Vechten en langs de A12 rijden we naar Odijk. Vandaar gaat het over de Langbroekerdijk terug naar Cothen

De eerste groep vertrekt als altijd om 8:30 uur bij de molen van Cothen. Het tempo zal zo rond de 28 kilometer per uur liggen. Om 9:30 uur vertrekt er een tweede groep bij de sporthal Wil je een keer met ons meerijden sluit je dan gerust een keer vrijblijvend bij een van de twee groepen aan. En gaat het je net iets te snel? Geen nood, dan schakelen we een tandje terug.

9 JULI RONDJE VLIEGVELD

Zondag rijden we het Rondje Vliegveld. De rit dankt zijn naam aan de passage van de voormalige luchtmachtbasis Soesterberg. Maar eerst rijden we over de Langbroekerdijk naar Driebergen waar we door de bossen naar Zeist rijden. Via de buitenwijken van Zeist en de oversteek van de A28 komen we uit in Huis ter Heide. Als we in de richting van Den Dolder rijden slaan we rechtsaf en komen op de voormalige start- en landingsbaan van de vliegbasis. Ook rijden we tussen de voormalige vliegtuigshelters door om via een best wel verborgen fietspad de basis aan de noordzijde weer te verlaten.

Daarna steken we het spoor over en fietsen verder over prachtige rustige fietspaden naar de rand van het dorp Soest. Als we de Wieksloterweg opdraaien rijden we weer in zuidoostelijke richting. Daarna rijden we langs het spoor, dat we eerder overgestoken zijn, door naar Amersfoort. Amersfoort doorkruisen we met de klok mee om uiteindelijk uit te komen op bedrijventerrein de Wieken. Vandaar gaat door natuurgebied Bloeidaal, langs de A28 en door het Lokhorsterbos naar ons koffieadres, Restaurant Zuiver aan de rand van Amersfoort.

Na de koffie fietsen we weer richting huis maar bij pannenkoekenhuis Bergzicht maken we nog wel even een lusje om de Pyramide van Austerlitz heen. Daarmee maken we het de klimliefhebbers ook nog naar de zin. Daarna is het nog even klimmen tussen Maarn en Doorn om de Heuvelrug over te steken en vervolgens in een rechte lijn terug naar Cothen.

Als we terug zijn in Cothen staat er 80 kilometer op de teller. Ben je geen lid maar heb je wel interesse om je bij ons aan te sluiten, dan ben je altijd van harte welkom om eens vrijblijvend met ons mee te fietsen.

Om 8:30 uur vertrekt er een groep die gemiddeld zo 28 a 29 kilometer per uur rijdt. Deze groep vertrekt bij de molen van Cothen.

Om 9:30 uur vertrekt er ook een groep en die fietsen ongeveer 26 a 27 kilometer per uur. De laatste groep vertrek bij de sporthal van Cothen.

26 JUNI RONDJE VLIEGVELD

Zondag 26 juni fietst de WTC Cothen een rondje om het vliegveld. Daarmee wordt bedoeld het voormalig vliegveld Soesterberg. De route is ongeveer 70 kilometer lang en het vertrek is om 8:30 uur bij de molen van Cothen. Via de Langbroekerdijk fietsen we in de richting van Driebergen en Zeist. Als de Verlengde Slotlaan en de Weg Naar Heibergen zijn gepasseerd steken we de A28 over om uit te komen in Huis ter Heide.

Daar draaien we het voormalige vliegveld op en na een klein stukje over de vroegere start- en landingsbaan te hebben gefietst rijden we nog wat kriskras over de oude vliegbasis. Die verlaten we dan weer aan de noordkant en over mooie rustige boswegen rijden we dan door naar Soest. Een prachtig fietspad langs de spoorbaan brengt ons vervolgens naar Amersfoort waar we een klein stukje door de stad fietsen en via de Kersenbaan de stad dan weer aan de zuidkant te verlaten.

Dan is het wel tijd voor de koffie, we stoppen hiervoor bij Zuiver aan de Doornseweg. Na de koffie rijden we de Kolonel H.L. van Roijenweg omhoog. Meestal rijden we deze weg naar beneden als we van de andere kant komen maar dit keer rijden we hem eens omhoog. Het is overigens geen heftige klim, eerder vals plat omhoog. Vervolgens steken we de A28 weer terug over en rijden door het bos terug naar Driebergen. Als toetje nog even de Heuvelrug over bij Maarn en daarna via Doorn terug naar Cothen. Als we gemiddeld plus minus 28 kilometer per uur rijden en geen tegenslag onderweg hebben dan zijn we voor twaalf uur weer thuis.

Ben je geen lid maar heb je ook wel eens zin om mee te fietsen meld je dan gerust zondagmorgen bij de molen, je bent dan van harte welkom om vrijblijvend met ons mee te fietsen. Ons motto is samen uit, samen thuis, dus mocht het tempo te hoog liggen dan passen we dat gewoon aan zodat de groep compleet blijft en we met z’n allen tegelijk weer thuiskomen. Graag tot zondag.

6 JUNI EEMTOCHT

Maandag (Tweede Pinksterdag) staat de Eemtocht op het programma.

Na het passeren van de Heuvelrug rijden we vanaf de Woudenbergse kant landgoed Den Treek binnen en komen daar bij Leusden Zuid weer uit. Via het Lokhorsterbos en natuurgebied Bloeidaal fietsen we naar Hoevelaken. Via een mooi fietspad door het bos komen we op de Nijkerkerstraat en rijden dan over een paar binnendoor weggetjes naar Amersfoort Noord waar we langs het riviertje de Laak komen te rijden.

Na een kilometer of vier buigt het fietspad af naar het noorden en rijden we dwars door de landerijen naar het Eemmeer. Daar draaien we dijk op en passeren Bunschoten-Spakenburg. Als daarna ook Eemdijk gepasseerd is komen we langs de Eem te rijden, de naamgever van deze tocht.

Deze volgen we een tijdje, komen dan weer in de polder te rijden om even verderop weer langs diezelfde Eem te rijden. Uiteindelijk komen we in Soest uit. Daarna wacht de koffie in Amersfoort. Na de koffie is het nog maar 15 kilometer terug naar huis.

De totale afstand is 90 kilometer en het vertrek is om 8:30 uur bij de molen van Cothen. De gemiddelde snelheid zal zo rond de 27 à 28 kilometer per uur liggen maar als dat voor iemand uit de groep nog te hard is dan passen wij den snelheid alsnog aan.

Ben je geen lid maar lijkt het je wel leuk om eens mee te fietsen, kom gerust en rij vrijblijvend een keertje met ons mee.

Graag tot maandag.

24 MEI OM DE VLASAKKERS

Zondag 24 mei rijden wij onze tweede rit in het nieuwe normaal wat inhoud dat we rijden in groepjes van maximaal 4 fietsers met een onderlinge afstand van 1,5 meter.

De route van a.s. zondag gaat langs de Langbroekerwetering naar Driebergen en Zeist. Als we de A28 overgestoken zijn rijden we door Soesterberg en steken we de startbaan van het vroegere vliegveld over. Van Soestduinen rijden we over een prachtig fietspad langs de spoorbaan naar Amersfoort waar we uitkomen bij de Vlasakkers.

Vandaar rijden we weer in zuidelijke richting naar Leusden en later binnendoor naar Woudenberg. Vandaar gaat het door de polder en later door de bossen naar Leersum en vervolgens binnendoor terug naar Cothen. Ergens onderweg maken we stop om een banaantje te eten en even bij te praten.

Uiteraard houden we ons ook aan de basis richtlijn van de 1,5 m samenleving;

  • Als je ziek bent blijf je thuis
  • Als je verkouden bent fiets je solo
  • Minimale onderlinge afstand 1,5 m

LEK EN LINGETOCHT (11 APRIL) AFGELAST

In verband met de maatregelen rondom het Corona virus hebben wij de Lek en Lingetocht voor 11 april 2020 afgelast. Daarin volgen wij het advies van de Rijksoverheid en de NTFU.

Met de deelnemers die reeds hebben vooringeschreven nemen wij op korte termijn contact op over het terug betalen van de inschrijf kosten.

RHENENTOCHT 8 MAART 2020

Onze tweede clubrit van 2020 gaat richting Rhenen en is 60 km lang. We volgen eerst de dijk van Wijk bij Duurstede naar Amerongen en vervolgens via Elst naar Rhenen. Daar steken we de Neder-Rijn over om vervolgens de dijk aan de Gelderse kant van de rivier weer te volgen in westelijke richting.

De route passeert Maurik en Rijswijk en de veerweg van Wijkse pont. We maken nog een klein lusje door nog even het Amsterdam Rijnkanaal over te steken en rijden door tot aan het Beusichemse veer. Als deze ons overgezet heeft fietsen we weer terug naar Wijk bij Duurstede waar, als we niet te vroeg zijn, de koffie wacht.

Ben je geen lid van de WTC Cothen maar lijkt om een keer mee te fietsen sluit je dan gerust eens vrijblijvend bij ons aan. Het tempo ligt om en nabij de 27 km/u maar we passen het tempo aan als iemand het niet bij kan houden. We vertrekken om 8:30 uur bij de molen van Cothen.