Alle berichten van Robert Luiten

27 AUGUSTUS RONDJE APPELTERN

Deze tocht van 100 kilometer voert ons langs de Utrechtse heuvelrug naar Rhenen waar we Neder-Rijn oversteken richting Kesteren. Vervolgens doorkruisen we de Betuwe en passeren Opheusden en Dodewaard.  Bij Ewijk wordt de Waal overgestoken en fietsen we door het Land van Maas en Waal om uit te komen in Appeltern. Nog een stukje waaldijk alvorens te stoppen voor de koffie in Maasbommel. Daarna gaat de rit weer noordwaarts via Beneden Leeuwen en Echteld naar de pont van Wijk bij Duurstede.

Het tempo is naar verwachting ongeveer 27 km per uur gemiddeld maar wordt aangepast als dat te snel is want het motto blijft samen-uit-samen-thuis.

Het vertrek is om 8:30 uur bij de molen van Cothen. Bij heel slecht weer gaat de rit niet door.

Graag tot zondag

20 AUGUSTUS HEIDETOCHT

De Heidetocht van zondag 20 augustus gaat grotendeels over de Veluwe met met als verste punt de Posbank. Onderweg zullen we verschillende keren heidevelden passeren die rond deze tijd in bloei zouden moeten staan. De rit is ongeveer 110 kilometer lang. Het vertrek is om 8:30 uur onderaan de molen van Cothen.

Mocht je geen lid zijn maar graag een keer vrijblijvend met ons mee wil fietsen dan ben je altijd van harte welkom . De gemiddelde snelheid ligt normaal gesproken zo rond de 27 km/h maar als dat te snel is om de groep bij elkaar te houden dan wordt er gewoon wat langzamer gereden.

Graag tot zondag.

13 AUGUSTUS RODE BRUGTOCHT

Zondag 13 augustus rijden wij weer de Rode Brugtocht. Vroeger stond deze rit voor hilariteit en spektakel als we over en het Zandpad in Utrecht reden, nu is het gewoon een mooie rit met wegen, paden en passages die ook zeer de moeite waard zijn. We slingeren door Oud-Zuylen en gaan dan langs de Vecht naar Breukelen. Op de markt in Breukelen drinken we koffie. De terugweg gaat door de polder via Tienhoven en Westbroek naar Groenekan. Daar steken we door naar de Bilt en achter de Uithof langs naar Bunnik. Als toetje rijden we nog van Odijk naar Langbroek langs de Langbroekerwetering.

Al met al een schitterende route van 70 km en als wij die met een gemiddeld tempo van ongeveer 27 km per uur rijden dan zijn wij voor 12:00 uur weer terug in Cothen. We vertrekken om 8:30 uur bij de molen van Cothen. Alleen als het bij het vertrek regent wordt er niet gereden. Niet-leden zijn altijd welkom om vrijblijvend een keer mee te fietsen ter kennismaking.

23 JULI DE VLISTTOCHT

A.s. staat er een WTC Cothen klassieker op het programma: de Vlisttocht. Een route die bij veel leden als een van de favoriete tochten te boek staat. De eerste helft van de bijna 100 km lange tocht is hoofdzakelijk over de Lekdijk van Wijk bij Duurstede naar Schoonhoven. Van Schoonhoven is het dan nog een relatief klein stukje in noordelijke richting rijden en dan kom je in de Vlist uit. In dit Buurtschap is een café met terras dat zeer populair is bij fietsers, en dus ook bij ons. Na de koffie rijden we terug via Polsbroek, Polsbroekerdam, Benschop en Nieuwegein weer terug richting Cothen.

De gemiddelde snelheid zal zo rond de 27 km per uur liggen maar wordt altijd aangepast mocht dat te snel zijn voor een of meerdere fietsers in de groep want boven alles is het samen uit, samen thuis. Het vertrek is om 8:30 uur vanaf Dorpsstraat bij de molen van Cothen

Niet-leden zijn altijd van harte welkom om eens een keer vrijblijvend mee te fietsen.

Graag tot zondag

16 JULI RONDJE EWIJK

A.s. zondag gaat de reis weer eens de Betuwe en het land van Maas en Waal in. Voor de verandering varen we over bij Amerongen en zetten bij Eck en Wiel voet op Betuwse bodem. Daarna slingert de route zich langs Lienden, Kesteren, Opheusden en Dodewaard verder richting het oosten. Parrallel aan de snelweg A50 steken we dan de Waal over naar Ewijk, in het land van Maas en Waal en het verste punt in de route. Over de Waaldijk gaat het verder richting Deest en Druten en in Beneden-Leeuwen steken we weer terug de Waal over richting Tiel. Vervolgens is het de bekende weg langs het kanaal terug naar Wijk bij Duurstede, een weg die de meesten van ons wel kunnen dromen.

De totale lengte van de tocht is 90 kilometer en de verwachte gemiddelde snelheid ligt rond de 27 km per uur. Maar als het nodig om de groep bij elkaar te houden dan wordt dat aangepast. Buiten de eigen leden is iedereen die eens vrijblijvend mee wil fietsen om kennis te maken met de WTC Cothen ook van harte welkom. We vertrekken om 8:30 uur bij de molen van Cothen.

Graag tot zondag.

11 JUNI JEROEN’S VIJFDETOCHT

Jeroen’s vijfdetocht gaat zondag 11 juni richting Soesterberg en Lage Vuursche. De rit gaat eerst over de heuvelrug en door de bossen rond Austerlitz en Zeist. Wat deze tocht bijzonder maakt is dat we een stuk over de oude vliegbasis in Soesterberg rijden. We verlaten de vliegbasis weer aan de noordkant en passeren Soesduinen en Soest.  Over prachtige wegen door de bossen rond paleis Soestdijk en Drakensteyn komen we uiteindelijk in Lage Vuursche uit. Waarschijnlijk wordt daar ook gestopt voor een kopje koffie. Na de koffie gaat het richting Maartensdijk en Groenekan. Via de Bilt en Bunnik komen we weer terug in het Kromme Rijngebied. Na nog een kleine lus richting Driebergen gemaakt te hebben rijden we langs de Langbroekerwetering terug naar Langbroek en Cothen.

Op papier is dit al een prachtige rit en met de voorspelling van mooi warm weer kan het alleen nog maar mooier worden. We starten om 8:30 vanaf de molen in Cothen. De gemiddelde snelheid ligt zo rond de 27 km per uur maar als het nodig is om de groep bij elkaar te houden wordt de snelheid aangepast. Ook als je geen lid bent ben je altijd van harte welkom om eens vrijblijvend mee te fietsen.

Graag tot zondag

MAANDAG 5 JUNI (TWEEDE PINKSTERDAG) EEMTOCHT

Maandag 5 juni (tweede pinksterdag) rijden we de Eemtocht. De naam verraadt de richting al, de tocht zal ons onder andere langs het riviertje de Eem leiden. Eerst fietsen we via Maarsbergen, Woudenberg, Leusden en Hoevelaken naar Amersfoort. Noordelijk van Amersfoort rijden we over een mooi fietspad dwars door de polder naar de dijk van het Eemmeer. Die volgen we langs de haven van Bunschoten-Spakenburg naar Eemdijk. Verder gaat het over mooie rustige wegen langs de Eem om uiteindelijk in Soest uit te komen. We drinken koffie bij de Stoeterij in Soesterberg. Daarna is het nog maar een kilometer of 20 naar huis toe.

 De totale afstand is ongeveer 90 kilometer. De gemiddelde snelheid lig zo rond de 27 kilometer per uur. Het vertrek is om 8:30 uur bij de molen van Cothen, dus zonder pech onderweg zijn we tussen twaalf en kwart over twaalf weer terug in Cothen. Alleen bij veel regen wordt er niet gereden.

Ben je geen lid maar wil je wel een keer kennismaken met de WTC Cothen, rij gerust eens een keer mee. Als de gemiddelde snelheid wat aan de hoge kant is laat dat dan geen belemmering zijn, dan wordt er gewoon wat langzamer gereden. Samen Uit Samen Thuis!

Graag tot zondag

28 MEI RONDJE HAARZUILENS

A.s. zondag rijden wij het “Rondje Haarzuilens”. In de voorbije jaren hete dit rondje nog “rondje Montfoort” maar omdat we de koffie altijd drinken in Haarzuilens is het omgedoopt tot Rondje Haarzuilens.
De lengte van deze rit is circa 80 kilometer. Deze rit gaat via ’t Goy, langs het Amsterdam-Rijnkanaal binnendoor naar Nieuwegein. Vervolgens gaan we door naar IJsselstein. Vanaf hier volgen we een stukje de Hollandsche IJssel in de tegengestelde richting zoals die twee weken terug in het rondje Oudewater is gereden.
Voorbij het gehucht Mastwijk net voor Montfoort slaan we af richting Harmelen. Via Harmelen rijden we door naar het kasteeldorp Haarzuilens. In dit pittoreske dorpje van de rood-witte luikjes drinken we koffie bij ‘t Wapen van Haarzuylen.
Na de koffie vervolgen wij onze weg door De Meern en Leidsche Rijn om vervolgens het Amsterdam Rijnkanaal te volgen tot aan Nieuwegein. Via Houten en de Achterdijk komen we dan weer terug in Cothen.
Het tempo zal zo rond de 27 kilometer per uur liggen mits iedereen in de groep dat aankan anders wordt er langzamer gereden. Het vertrek is om 8:30 uur bij de molen van Cothen. Ook niet leden zijn altijd welkom om eens vrijblijvend mee te fietsen.
Graag tot zondag.

21 MEI STERKEDIJKENTOCHT

Zondag 21 mei rijdt de WTC Cothen de Sterke Dijkentocht. Deze tocht staat reeds jarenlang op het programma omdat hij altijd hoog gewaardeerd wordt door onze leden die hem eerder gefietst hebben. De tocht gaat door de Betuwe naar Zaltbommel, daar de brug over en over de Waaldijk richting Tiel. Bij hotel/restaurant de Gouden Molen in Rossum drinken we koffie, een prachtige locatie direct aan de Waaldijk. We blijven daarna de Waaldijk volgen tot aan Beneden-Leeuwen, daar gaan we de brug weer over om vervolgens langs het Amsterdam-Rijnkanaal weer terug te gaan naar Wijk bij Duurstede.

Het vertrek is om 8:30 bij de molen van Cothen. Alleen bij regen wordt er niet gereden. De gemiddelde snelheid ligt zo rond de 27 km per uur maar wordt verlaagd als dat nodig is om de groep bij elkaar te houden. Niet-leden zijn altijd welkom voor een vrijblijvende kennismakingsrit.

Graag tot zondag

14 MEI RONDJE OUDEWATER

Voor zondag 14 mei heeft Robert Hodes een ritje uitgezet die ons naar Oudewater voert. Vanuit het vertrek rijden we langs het Amsterdam-Rijnkanaal naar Nieuwegein en als Nieuwegein en IJsselstein gepasseerd zijn gaat het langs de Hollandsche IJssel naar Montfoort en binnendoor naar Oudewater. In Oudewater wordt gestopt voor koffie en voor de liefhebbers appelgebak.  Na de koffie vervolgen we onze weg noordwaarts richting Linschoten en daarna weer terug naar Nieuwegein.  Via Houten en ’t Goy komen we dan weer terug in Cothen.

Al met al een mooi rondje van net iets meer dan 80 kilometer. We vertrekken om 8:30 uur bij de molen van Cothen. En met een gemiddelde van rond de 27 km/u zijn we rond 12:00 uur weer thuis. Alleen als het heel slecht weer is wordt de rit geannuleerd. Ook niet leden zijn van harte uitgenodigd om eens vrijblijvend mee te fietsen om zo kennis te kunnen maken de WTC Cothen.