Alle berichten van Robert Luiten

25 MAART VOORRIJDEN LEK EN LINGETOCHT 75 KM

Zondag rijden wij als club de 75 km van de Lek en Lingetocht voor. De Lek en Lingetocht is een vrije toertocht die op zaterdag 31 maart gehouden wordt. Het is een goede gewoonte om de route een week van tevoren nog eens helemaal te rijden om zo te controleren of er geen wegen zijn afgesloten of andere onverwachte hindernissen.

Er is wel een klein verschil ten opzichte van de route van 31 maart, 25 maart varen we ’s morgens eerst over bij Beusichem omdat het de pont bij Wijk bij Duurstede pas om 9:00 uur in de vaart komt. Dat is net te laat als wij om 8:30 uur bij de molen van Cothen vertrekken.

Ben je geen lid maar wil je ook eens meefietsen en kennismaken met de WTC Cothen sluit je dan gerust aan, Het tempo ligt zo rond de 26 km per uur maar wordt aangepast als het voor iemand te hard gaat.

Graag tot zondag

18 MAART VERRASSINGSTOCHT

Aankomende zondag 19 maart staat de verrassingstocht van Jeroen op het programma. Zoals de naam al doet vermoeden weten we niet waar de reis heen gaat. Maar van eerdere tochtjes die Jeroen voorgereden heeft weten we dat hij altijd garant staat voor mooie routes.

De afstand is 75 km en het gemiddelde tempo is ongeveer 26 km per uur maar als het nodig is om de groep bijeen te houden wordt er langzamer gereden. Niet leden die eens vrijblijvend mee willen fietsen zijn altijd welkom. Het vertrek is om 8:30 onder bij de molen in Cothen.

Graag tot zondag

11 MAART RHENENTOCHT

Onze tweede clubrit van 2018 gaat richting Rhenen en is 60 km lang. We volgen eerst de dijk van Wijk bij Duurstede naar Amerongen en vervolgens via Elst naar Rhenen. Daar steken we de Neder-Rijn over om vervolgens de dijk aan de Gelderse kant van de rivier weer te volgen in westelijke richting.

De route passeert Maurik en Rijswijk en de veerweg van Wijkse pont. We maken nog een klein lusje door nog even het Amsterdam Rijnkanaal over te steken en rijden door tot aan het Beusichemse veer. Als deze ons overgezet heeft fietsen we weer terug naar Wijk bij Duurstede waar, als we niet te vroeg zijn, de koffie wacht.

Ben je geen lid van de WTC Cothen maar lijkt om een keer mee te fietsen sluit je dan gerust eens vrijblijvend bij ons aan. Het tempo ligt om en nabij de 27 km/u maar we passen het tempo aan als iemand het niet bij kan houden. We vertrekken om 8:30 uur bij de molen van Cothen.

Graag tot zondag.

20 FEBRUARI 2018 ALGEMENE LEDENVERGADERING

AGENDA:

 1. Opening
 2. Mededelingen en ingekomen stukken.
 3. Verslag van de algemene ledenvergadering op 14 februari 2017.
 4. Jaarverslag en financieel overzicht 2017.
 5. Verslag en verkiezing kascontrolecommissie.
 6. Begroting 2018 en vaststelling nieuw contributiebedrag 2019.
 7. Bestuursverkiezing
 8. Ledenbestand en werving.
 9. Plannen 2018
 10. Lek en Lingetocht 2018.
 11. Toerkalender 2018.
 12. Bekendmaking 20 ritten of meer leden afgelopen seizoen.
 13. Rondvraag en sluiting.
 14. Uitreiking nieuwe kleding set

Aanvang ledenvergadering:  20:30 uur

Aanvang samenstellen toerkalender 19:30 uur

Locatie: Dorpshuis Cothen, C. B. Kentiestraat 2

29 OKTOBER SOEPTOER (SEIZOENAFSLUITING)

Zondag 29 oktober is het alweer de laatste rit van het seizoen en traditioneel sluit de WTC Cothen dat altijd af met de Soeptoer. De naam is ontleend aan het feit dat er na een korte rit in een gezellig samenzijn, onder genot van koffie, een borrel, een broodje en de traditionele erwtensoep, de ervaringen van het afgelopen seizoen worden gedeeld en ook al weer wordt uitgekeken naar het komende seizoen.

Tevens wordt dit jaar bij de Soeptoer een passessie georganiseerd voor de nieuwe clubkleding die wij hopen bij aanvang van het nieuwe seizoen aan onze leden te kunnen uitreiken.

De rit is slechts 40 kilometer lang en wordt verreden in een tempo dat voor iedereen bij te houden is. Het vertrek is bij uitzondering pas om 9:30 uur. Let op! We hebben het hier wel over de wintertijd, want die is die nacht ingegaan.

Er wordt verzameld bij de molen van Cothen. De leden die niet mee kunnen of willen fietsen maar wel graag bij de seizoen afsluiting willen zijn, zijn van harte uitgenodigd van 11:30 uur in het Dorpshuis van Cothen.

8 OKTOBER TOCHT VAN DE WAFELS MET KERSEN

Zondag 8 oktober rijden wij de “Tocht van de wafels met kersen”. Wie de WTC al langer volgt zou misschien vaststellen dat deze voor de eerste keer op het programma staat maar vorig jaar hebben wij deze ook al gereden maar toen hete die nog “Tocht van de vallende blaadjes”. Deze nieuwe naam dankt deze tocht aan het koffieadres in Ingen waar we geen appelgebak konden krijgen maar wel wafels met warme kersen. Maar voordat we in Ingen de “kroeg” induiken zijn we al via Amerongen en Rhenen naar Wageningen gefietst. Daar met het pontje overgestoken en via Zetten, Andelst en Dodewaard de Waaldijk op richting Ochten. Na de koffie over de Maurik en Wijk bij duurstede weer terug naar Cothen.

We vertrekken om 8:30 vanaf de molen in Cothen voor een afstand van 70 kilometer en met een gemiddelde van rond de 27 kilometer per uur betekent dat we rond halftwaalf weer thuis zijn. Alleen bij heel slecht weer wordt er niet gereden. Ben je geen lid maar wil je toch eens meefietsen om kennis te maken ben je altijd van harte welkom.

24 SEPTEMBER RONDJE DRIE

Voor aankomende zondag staat het rondje Drie op de rol. Drie is een klein buurtschapje in de buurt van Putten op de Veluwe.

Deze route is geheel nieuw voor onze vereniging en ook voor baankapitein Jos de eerste keer dat hij een rit voorrijdt met onze club.

De voorspellingen voor wat het weer betreft zijn prima,  dus het beloofd een mooie tocht te worden.

Ook niet-leden zijn altijd welkom om eens vrijblijvend met ons mee te fietsen.  We verzamelen onder de molen van Cothen en vertrekken om 8:30 uur. De totale afstand is net iets meer dan 100 kilometer en met een gemiddelde snelheid van ongeveer 27 kilometer per uur en een korte koffiestop zijn we normaal gesproken zo rond 13:00 uur weer terug in Cothen.

Graag tot zondag.

 

3 SEPTEMBER ITALIAANSEWEGTOCHT

Zondag 3 september rijden wij de Italiaansewegtocht. De tocht is vernoemd naar een klinkerweggetje dat in Doorwerth vrij stijl omhoog loopt. Maar de rit begint gewoon vlak over de lekdijk naar Amerongen. Bij Rhenen steken we de Nederrijn over om vervolgens de dijk te vervolgen maar dan aan de zuidkant van de rivier.

Bij Heteren steken we via de brug van de A50 diezelfde rivier weer over. Dan is het nog maar een kilometer of 2 naar de Italiaanseweg. Gelijk daarna rijden we dan ook nog even de Holleweg op, ook kort maar stijl. Dan hebben we de koffie wel verdient en die drinken we dan op de binnenplaats van kasteel Doorwerth. De terugweg gaat door Renkum, Wageningen, Rhenen, Elst, Amerongen en Leersum. Bij een gemiddelde van ongeveer 27 kilometer per uur en een totale afstand van 95 kilometer zijn we dan zo rond half een weer thuis. We vertrekken om 8:30 uur bij de molen van Cothen. Naast de leden zijn nieuwkomers ook altijd welkom om een keer vrijblijvend mee te fietsen.

Graag tot Zondag

27 AUGUSTUS RONDJE APPELTERN

Deze tocht van 100 kilometer voert ons langs de Utrechtse heuvelrug naar Rhenen waar we Neder-Rijn oversteken richting Kesteren. Vervolgens doorkruisen we de Betuwe en passeren Opheusden en Dodewaard.  Bij Ewijk wordt de Waal overgestoken en fietsen we door het Land van Maas en Waal om uit te komen in Appeltern. Nog een stukje waaldijk alvorens te stoppen voor de koffie in Maasbommel. Daarna gaat de rit weer noordwaarts via Beneden Leeuwen en Echteld naar de pont van Wijk bij Duurstede.

Het tempo is naar verwachting ongeveer 27 km per uur gemiddeld maar wordt aangepast als dat te snel is want het motto blijft samen-uit-samen-thuis.

Het vertrek is om 8:30 uur bij de molen van Cothen. Bij heel slecht weer gaat de rit niet door.

Graag tot zondag