Alle berichten van Robert de Langen

24 MAART RONDJE HAARZUILENS

A.s. zondag rijden wij het “Rondje Haarzuilens”. Een rondje naar het pittoreske dorp dat bekend staat om zijn kasteel De Haar en de omliggende huizen met hun rood-witte luiken.

De lengte van deze rit is circa 80 kilometer. Deze rit gaat via ’t Goy, langs het Amsterdam-Rijnkanaal naar Nieuwegein en IJsselstein. Vanaf hier volgen we een stukje de Hollandsche IJssel naar het gehucht Mastwijk. Net voor Montfoort slaan we af richting Harmelen. Via Harmelen rijden we door naar Haarzuilens. Hier drinken we koffie bij ‘t Wapen van Haarzuylen.


Na de koffie vervolgen wij onze weg door De Meern en Leidsche Rijn om vervolgens het Amsterdam Rijnkanaal te volgen tot aan Nieuwegein. Via Houten en de Achterdijk komen we dan weer terug in Cothen.

Het tempo zal zo rond de 27 kilometer per uur liggen mits iedereen in de groep dat aankan anders wordt er langzamer gereden. Het vertrek is om 8:30 uur bij de molen van Cothen. Ook niet leden zijn altijd welkom om eens vrijblijvend mee te fietsen.
Graag tot zondag.

10 MAART RONDJE RHENEN

De tweede clubrit van dit seizoen gaat naar Rhenen en is 60 km lang. Via de dijk rijden we van Wijk bij Duurstede naar Amerongen en vervolgens via Elst naar Rhenen. Hier steken we de Neder-Rijn over om vervolgens de dijk aan de Gelderse kant van de rivier weer te volgen in westelijke richting.

Tijdens deze route passeren we Maurik, Rijswijk en de veerweg van Wijkse pont. We maken nog een klein lusje door via de Prinses Marijke sluis nog even het Amsterdam Rijnkanaal over te steken en door te rijden tot aan het Beusichemse veer. Als deze ons overgezet heeft fietsen we weer terug naar Wijk bij Duurstede waar, als we niet te vroeg zijn, de koffie wacht.

Ben je geen lid van de WTC Cothen maar lijkt het je leuk om een keer met ons mee te fietsen sluit je dan gerust eens vrijblijvend bij ons aan. Het tempo ligt om en nabij de 27 km/u maar we passen het tempo aan als iemand het niet bij kan houden. We vertrekken om 8:30 uur bij de molen van Cothen.

Graag tot zondag.

3 MAART OPENINGSTOCHT

Zondag 3 maart start de WTC Cothen haar nieuwe seizoen met de traditionele Openingstocht.

Om iedereen in de gelegenheid te stellen de conditie gedoseerd op te bouwen beginnen we voorzichtig met een rondje van slechts 40 kilometer.

Welke route gereden zal worden is nog niet bekend maar voor de hand liggend is dat het een rondje door het Kromme Rijngebied wordt.

In tegenstelling tot de rest van het seizoen start de Openingstocht om 9:30 uur. We verzamelen dan voor de molen “Oog In ’t Zeil” in Cothen. Alleen als het erg hard regent wordt er niet gefietst.

Ook niet leden zijn altijd welkom om vrijblijvend een keer mee te fietsen. Het tempo ligt zo rond de 27 km/h maar bovenal blijft het devies Samen uit, Samen thuis,

Graag tot zondag 3 maart.

COLLEGA’S GEZOCHT

Heeft WTC-Cothen dan personeel?
Nee, maar onze sponsor Plinten & Profielen Centrale wel.
Vanwege de groei van deze leuke werkgever en mooie onderneming zijn zij op zoek naar nieuwe collega’s.

BEN JIJ 1 VAN DE 6 NIEUWE PPC COLLEGA’S?
Hoe lekker is dat? Nooit meer in de file om op je werk te komen en je bent ook zo weer thuis! Kom werken in Wijk bij Duurstede, bij het als ‘ondernemer van het jaar’-genomineerde PPC! Steek de handen uit de mouwen en sluit vrijdags de week af in ons gezellige bruine café!
Maak kennis met ons bij ‘Wijk in Bedrijf’ op 7 februari in het Revius Wijk bij Duurstede. We zijn er niet alle 108 maar van iedere afdeling is er iemand aanwezig om je meer te vertellen. We ontmoeten je graag!
Benieuwd naar onze vacatures? Ze staan allemaal op: https://www.plintenenprofielencentrale.nl/werken-bij-ppc

12 FEBRUARI 2019 ALGEMENE LEDENVERGADERING

AGENDA:

 1. Opening
 2. Mededelingen en ingekomen stukken
 3. Verslag van de algemene ledenvergadering op 20 februari 2018
 4. Jaarverslag en financieel overzicht 2018
 5. Verslag en verkiezing kascontrolecommissie
 6. Begroting 2019 en vaststelling nieuw contributiebedrag 2020
 7. Bestuursverkiezing
 8. Ledenbestand en werving
 9. Plannen 2019
 10. Lek en Lingetocht 2019
 11. Toerkalender 2019
 12. Bekendmaking 20 ritten of meer leden afgelopen seizoen
 13. Rondvraag en sluiting

Aanvang ledenvergadering:  20:30 uur

Aanvang samenstellen toerkalender 19:30 uur

Locatie: Dorpshuis Cothen, C. B. Kentiestraat 2

14 OKTOBER DE PALEIS TOER

Komende zondag hebben we weer een voorrijder uit Langbroek. Sjaak zal zijn eerst rondje voor WTC-Cothen voorrijden. Voor de deelnemers van afgelopen zondag zal het bij tijd en wijle vast een rondje van herkenning worden want grofstoffelijk rijden we in dezelfde omgeving. Maar omdat er meerdere wegen naar Lage-Vuursche leiden zal het er naar alle waarschijnlijk toch net even anders uit zien.

We maken in ieder geval niet het ommetje naar Woudenberg maar rijden rechtstreeks naar Amersfoort. Via Soest rijden we naar Paleis Soestdijk waaraan deze tocht zijn naam ontleend.

Ook aanstaande zondag zal de koffie break weer in Lage Vuursche gehouden worden maar hier hebben ze zoveel keus uit terrasjes dat het best wel eens een ander terrasje zou kunnen worden.

Na de koffie rijden we naar Hollandsche Rading en vanaf daar schieten we de polder tussen Utrecht en Loosdrecht in. Na de polder rijden we naar Bilthoven en Bunnik. Vanaf Odijk gaat de route hoogst waarschijnlijk via de Langbroekerdijk naar Langbroek en Cothen.

Terug in Cothen zullen we weer zo’n 80 km hebben afgelegd. Voor diegene die er zondag niet bij waren een mooie gelegenheid om alsnog deze mooie omgeving te ontdekken.

Lijkt het je leuk om eens met ons mee te rijden dan ben je van harte welkom. We vertrekken om 8.30 uur vanaf de molen in Cothen.

 

Graag tot zondag.

7 OKTOBER RONDJE LAGE VUURSCHE

Zondag rijdt Jeroen’s zijn Lage Vuursche tocht voor. Ieder jaar slaagt Jeroen erin om zijn tocht weer net even anders te rijden als de voorgaande jaren.

Dit jaar rijden we via Woudenberg naar De Treek en van daar via Soestduinen, Soest naar Baarn. Over prachtige wegen door de bossen rond paleis Soestdijk en Drakensteyn komen we uiteindelijk in Lage Vuursche uit. Waarschijnlijk wordt hier ook gestopt voor een kopje koffie.

Na de koffie gaat het richting Maartensdijk en Groenekan. Via de Bilt en Bunnik komen we weer terug in het Kromme Rijngebied. Na Odijk rijden we terug naar Cothen. Of dit via de provinciale weg gaat of over de Langbroeker wetering is nu nog een verrassing.

Maar als Jeroen zijn pet (helm) net even anders staat kan het maar zo zijn dat we dit rondje deze keer in tegengestelde richting rijden. Kortom een rondje met Jeroen heeft altijd een verassing in huis. Maar welke kant we ook uit rijden deze tocht zal ongeveer 90km lang zijn.

Op papier is dit al een prachtige rit, als het weer nog een beetje mee zit wordt het weer een prachtig rondje. We starten om 8:30 uur vanaf de molen in Cothen. De gemiddelde snelheid ligt zo rond de 27 a28 km per uur maar als het nodig is om de groep bij elkaar te houden wordt de snelheid aangepast. Ook als je geen lid bent ben je altijd van harte welkom om eens vrijblijvend mee te fietsen.

Graag tot zondag

RABO CLUBKAS CAMPAGNE 2018 #ClubkasRH

Ook dit jaar hebben wij ons als vereniging ingeschreven voor de Rabo Clubkas Campagne

Van 1 t/m 15 oktober kunnen de leden van de Rabobank (regio Heuvelrug) weer stemmen op in totaal 225 verenigingen. Vorig jaar waren deze gezamenlijke stemmen €425,- waard voor onze clubkas wat natuurlijk een welkome aanvulling op de verenigingsbalans was.

Ieder Rabobank lid mag 5 stemmen uitbrengen en maximaal 2 per vereniging.
U kunt dus 2 van uw 5 stemmen gebruiken om WTC-Cothen te steunen.
Wij stellen het dan ook zeer op prijs als u tijdens het uitbrengen van uw stem ook aan onze vereniging denkt door één of liever nog twee van uw stemmen aan WTC-Cothen te schenken.

Voor u een kleine moeite, voor ons groots gebaar.
Wij zullen dit gebruiken om onze balans sluitend te krijgen en om een reservering te doen voor ons 40 jarig jubileum in 2022.

Hoe meer mensen op ons stemmen hoe groter het bedrag dat de Rabobank aan de club schenkt.
Dus heb je mensen in je omgeving die ook mogen stemmen vraag die dan dat op de WTC-Cothen te doen.
Het delen van dit bericht wordt natuurlijk ook zeer op prijs gesteld.

Namens het bestuur en leden van WTC-Cothen alvast hartelijk dank.

23 SEPTEMBER DWARS DOOR DE BETUWE

Evenals afgelopen zondag rijden we ook komende zondag weer onder de rivier, alleen rijden we dan in oostelijke richting.

Via een bekende route rijden we over de Lekdijk naar Amerongen en vervolgens naar Rhenen waar we via de brug de Rijn oversteken. Aan de andere kant van het water vervolgen we de route verder over de dijk naar het oosten. Aan de overkant van Wageningen buigt de route af naar het zuiden. Via dorpjes als Zetten, Andelst en Dodewaard komen we op de Waaldijk. Hier volgen we de dijk naar het westen.

Net voorbij IJzendoorn verlaten we de dijk weer en gaan we naar Tiel en via het kanaal weer huiswaarts.

Wij verzamelen om 8:30 uur onder de molen van Cothen en rijden dan met een gemiddeld tempo van ongeveer 27 km per uur een rondje van ongeveer 80 kilometer. Onderweg wordt er ergens gestopt voor koffie en voor de liefhebbers een appelpuntje.

Ben je geen lid maar zou je toch graag een keer meefietsen om kennis te maken met de WTC Cothen dan ben je van harte welkom.

Graag tot zondag