Alle berichten van Robert de Langen

21 JULI RONDJE WAGENINGEN

Zondag 21 juli rijden we het rondje Wageningen. Na twee rondjes in westelijke richting door de polders dan nu weer een rondje naar het oosten, met klimmetjes over de Utrechtse Heuvelrug. Vorig jaar werd deze tocht voor het eerst in deze vorm gereden.

We rijden binnendoor naar Leersum waarna we de hoofdweg volgen tot aan Elst. In tegenstelling tot vorig jaar pikken we nu de onder wielrenners bekende Defensieweg mee. Vanaf hier rijden we via de Ottoweg naar Rhenen. Daar slaan we links af en rijden de Koerheuvel op, een venijnige steil klimmetje. Vervolgens fietsen we achter Rhenen langs naar Achterberg om daar de polder in te duiken en die bij Wageningen weer uit te komen.

We hebben dan het verste punt van de route bereikt als we door de buitenwijken van Wageningen rijden en dan weer in westelijke richting naar Rhenen fietsen. Daar wacht ons de Grebbeberg, de laatste klim van vandaag. Dan zal het wel tijd voor de koffie zijn.

Na de koffie wordt de Rijnbrug overgestoken en gaat de route verder over de dijk richting Maurik. Nog even met de pont oversteken naar Wijk bij Duurstede en zo weer terug naar Cothen. Dan hebben we er een kleine 80 km opzitten.

De verwachte gemiddelde snelheid is zo rond de 27 kilometer per uur. Het tempo wordt in elk geval zodanig aangepast dat iedereen in de groep het bij kan houden.  Er wordt vertrokken om 8:30 uur bij de molen van Cothen en ook niet-leden zijn altijd welkom om eens vrijblijvend mee te fietsen om kennis te maken.

Graag tot zondag

14 JULI OP EN NEER NAAR FAUSTO

Deze tocht is genoemd naar één van de bekendste fietscafés van Nederland. Namelijk fietscafé Fausto in Schoonhoven. De route van zondag is eenvoudig en overzichtelijk en een echte dijkentocht.

Bij Wijk bij Duurstede rijden we de dijk op in westelijke richting tot aan Vianen. Hier gaan we de brug over om vervolgens aan de overkant verder te rijden over de dijk in westelijke richting tot aan de pont naar Schoonhoven. Ingewikkelder is het niet maar ondanks, of misschien wel dankzij zijn eenvoud is deze tocht niet minder mooi dan andere tochten. Het uitzicht is altijd weids, de uiterwaarden en de Lek zijn prachtig en vooral het gedeelte Lekdijk vanaf Vianen is heerlijk om te fietsen. Bij Nieuwpoort steken we met het pontje de Lek weer over naar Schoonhoven.

Hier is dan dus de koffiestop bij fietscafe Fausto. Alles ruikt hier naar fietsen en wielrennen. De zaak is vernoemd naar de legendarische wielrenner Fausto Coppi en staat, zoals zij zelf zeggen, net als de renner symbool, voor passie, vernieuwing, talent en professionaliteit. Een terras is er amper maar op de kleine zitjes op de stoep is het bij mooi weer echt genieten van een welverdiend bakje koffie en natuurlijk gebak.

Na de koffie weer huiswaarts. Waarschijnlijk de wind in de rug. Alleen maar de dijk volgen, verdwalen is haast onmogelijk. Terug in Cothen hebben we dan ca. 100 km afgelegd. Afhankelijk van de ervaring van de groep zal het gemiddelde op zo’n 27 a 28kmh liggen. Maar te hard gaat het nooit want dan schakelen we gewoon een tandje terug. “Samen uit, samen thuis”.

Lijkt het je dus leuk om deze tocht of een andere tocht eens met ons mee te rijden dan ben je altijd van harte welkom. We vertrekken om 8.30 uur vanaf de molen in Cothen, lijkt het je wat, wees welkom.

Graag tot zondag.

7 JULI RONDJE WILNIS

Nieuwe leden betekend ook weer nieuwe tochten en dus zondag weer een nieuwe tocht op de agenda. Een dikke 100+ tocht door het Het Groene Hart.

Via bekende wegen langs het Amsterdam-Rijnkanaal en door Nieuwegein fietsen we naar De Meern. Vanaf hier wordt de tocht vervolgd langs de Oude Rijn in de richting van Woerden. Ergens halverwege schieten we dan werkelijk de polders van Het Groene Hart in.

Zigzaggend rijden we tussen de rietpolders door langs plaatsjes als Kockengen, Kanis en Woerdense Verlaat. Vanaf Woerdense Verlaat rijden we via de Zuid Hollandse kant langs de Kromme Mijdrecht naar De Hoef. Hier gaan we via een bruggetje het water over om vervolgens langs deze rivier aan de Utrechtse kant weer terug te rijden. Normaal gesproken tot hier de wind meest tegen maar vanaf hier krijgen we de wind wat meer in de rug. Op weg naar Wilnis waar de koffie wacht. We hebben er nu zo’n 75 km opzitten dus dat bakkie zal zeker smaken.

Na de koffie met de wind in de rug in één rechte lijn via het bekende Haarzuilens terug naar Leidsche Rijn. Een klein stukje langs het kanaal en dan via Laagraven naar Vechten en over de Achterdijk terug naar Cothen. Terug in Cothen hebben we dan zo’n 115km op de teller staan en zijn we naar alle waarschijnlijkheid weer een mooie tocht rijker.

Ook zondag vertrekken we weer om 8.30 uur vanaf de Molen in Cothen. Lijkt het je leuk om mee te rijden dan ben je van harte welkom. We rijden met een gemiddelde snelheid van ca. 27kmh maar bovenal geldt “samen uit, samen thuis” dus gaat het te snel dan schakelen gewoon een tandje terug.

30 JUNI RONDJE RENSWOUDE

Na de wat langere ritten van de afgelopen weken doen we zondag een wat korter rondje tussendoor. Zo heeft iedereen die niet van die 100+ rondjes houdt de gelegenheid om weer een keertje mee te rijden.

Zondag doen we dus een rondje in de omgeving. Het eerste deel van de tocht gaat in westelijke richting. Via Werkhoven rijden we naar langs de kastelen Beverweert en Sterkenburg naar Driebergen. Via het bos rijden we dan over de Woudenbergseweg naar landgoed De Treek.

Vanaf hier laten we het bos achter ons en rijden we door de landerijen naar De Glind om uiteindelijk in Renswoude uit te komen. Vanaf hier gaat het weer huiswaarts.

We doen een koffiestop bij de manege op het Leersumseveld. Na de koffie is het nog een klein stukje en rijden we via Leersum en Darthuizen terug naar Cothen.

Aan gekomen in Cothen hebben we dan ca. 75km op de teller staan. Het gemiddelde tempo zal zo’n 27kmh zijn. Maar zal worden aangepast als het je soms te hard gaat.

Lijkt het je leuk om eens een keer met ons mee te rijden? Je bent van harte welkom. We vertrekken om 8.30uur bij de molen in Cothen. Graag tot zondag.

16 JUNI DE ANKEVEENSEPLASSENTOCHT

Zondag 16 juni rijden we weer echte klassieker en tevens de langste tocht van het seizoen. Dan staat namelijk de 120 km lange Ankerveenseplassentocht op het programma.

Het laat zich raden dat de tocht richting de plassen van Ankerveen gaat. Maar deze tocht biedt meer moois. Zo rijden we door de bossen van Zeist en Bilthoven richting Maartensdijk en Hilversum. Langs de Loosdrechtse Plassen gaat het naar Ankerveen om vervolgens weer in zuidelijke richting te rijden naar Nederhorst Den Berg. Vanaf daar volgen we de Vecht tot aan Breukelen. Op de markt in Breukelen drinken we koffie.  

Na de koffie gaat de tocht verder via Tienhoven, Hollandse Rading, Blauwkapel, De Bilt en Bunnik. Vanaf Bunnik rijden we weer terug naar Cothen.

Deze prachtige tocht vertrek om 8:30 uur bij de molen van Cothen. Ben je geen lid maar wil je het weleens proberen, fiets gerust een keer vrijblijvend met ons mee.

Graag tot zondag.

10 JUNI DE EEMTOCHT

Maandag 10 juni (tweede pinksterdag) rijden we de Eemtocht. De naam verraadt de richting al, de tocht zal ons onder andere langs het riviertje de Eem leiden. Eerst fietsen we via Maarsbergen, Woudenberg, Leusden en Hoevelaken naar Amersfoort. Noordelijk van Amersfoort rijden we over een mooi fietspad dwars door de polder naar de dijk van het Eemmeer. Die volgen we langs de haven van Bunschoten-Spakenburg naar Eemdijk. Verder gaat het over mooie rustige wegen langs de Eem om uiteindelijk in Soest uit te komen. We drinken koffie bij de Stoeterij in Soesterberg. Daarna is het nog maar een kilometer of 20 naar huis toe.

De totale afstand is ongeveer 90 kilometer. De gemiddelde snelheid lig zo rond de 27 kilometer per uur. Het vertrek is om 8:30 uur bij de molen van Cothen, dus zonder pech onderweg zijn we tussen twaalf en kwart over twaalf weer terug in Cothen. Alleen bij veel regen wordt er niet gereden.

Ben je geen lid maar wil je wel een keer kennismaken met de WTC Cothen, rij gerust eens een keer mee. Als de gemiddelde snelheid wat aan de hoge kant is laat dat dan geen belemmering zijn, dan wordt er gewoon wat langzamer gereden. Samen Uit Samen Thuis!

Graag tot maandag.

2 JUNI DE MEIJETOCHT

Met WTC Cothen komen we maar zelden in het gebied van de Nieuwkoopse Plassen en Het Groene Hart. Tijd om dat weer eens te veranderen. Na een jaartje over geslagen te hebben staat de Meijetocht voor de derde keer op onze kalender. We kunnen de kalender niet vol zetten met +100 km tochten dus moet er af en toe een mooie tocht wijken. Maar dus nu weer terug.
Deze tocht is te mooi om te vergeten.

Via Houten en Nieuwegein rijden we naar de westelijke helft van onze provincie. Door Harmelen en bovenlangs Woerden bereiken we het poldergebied dat ook wel bekend staat als het Groene Hart. Over langgerekte polderwegen en via een hand pontje dat altijd voor hilariteit zorgt komen we via Zegveld uit in De Meije een kronkelig riviertje aan de rand van de Nieuwkoopse Plassen. Je waant je hier honderd jaar terug in de tijd.

Inmiddels door de provincie Zuid-Holland fietsend gaan we in westelijke richting langs De Meije op naar Bodegraven, het verste punt van deze route. Als de A12 weer gekruist is in zuidelijke richting komen we in Oudewater alwaar ons de koffie wacht.

Na de koffiepauze passeren we Polsbroekerdam en Lopikerkapel om bij Vreeswijk het Lekkanaal over te steken. Via Tull en ’t Waal en Schalkwijk rijden we terug naar Cothen.

Als we onder de molen de remmen inknijpen hebben we er naar verwachting 110 prachtige kilometers opzitten. De gemiddelde snelheid zal zo rond de 27 km/u zijn maar als het nodig is om de groep compleet te houden kan dat ook lager uitvallen. Natuurlijk zijn niet-leden altijd welkom om eens ter kennismaking vrijblijvend mee te fietsen. Alleen bij veel regen wordt er niet gefietst.

26 MEI RONDJE VLIEGVELD

A.s. zondag rijden we het good old Rondje Vliegveld. Deze rit dankt haar naam aan de ruime denkbeeldige cirkel waarmee om het voormalige vliegveld Soesterberg gereden wordt.

Deze rit kent vele landschapskarakterestieken zoals bossen, zandverstuivingen, polderlandschappen en waterrijk gebied. In de Lage-Vuursche wordt kort gepauzeerd voor een kop koffie en voor de liefhebbers een stukje appeltaart.

De totale afstand van de tocht is een kleine 80 kilometer. Het gemiddelde tempo ligt ongeveer rond de 27 km per uur en de vertrektijd is 8:30 uur. Er wordt verzameld bij de molen van Cothen.

Als u als niet-lid ook eens mee wil rijden kan dat natuurlijk altijd, u bent van harte welkom.

Graag tot zondag

14 APRIL VOORRIJDEN LEK EN LINGETOCHT

Zondag rijden wij als club de 75 km route van de Lek en Lingetocht voor. De Lek en Lingetocht is een vrije NTFU toertocht die op zaterdag 20 april door WTC-Cothen wordt georganiseerd.

Het is een goede gewoonte om de route een week van tevoren nog eens helemaal te rijden om zo te controleren of er geen wegen zijn afgesloten of andere onverwachte hindernissen.

Er is wel een klein verschil. In tegenstelling tot de route van 20 april varen we komende zondag eerst over naar Beusichem omdat de pont bij Wijk bij Duurstede pas om 9:00 uur in de vaart komt. Dat is net te laat als wij om 8:30 uur bij de molen van Cothen vertrekken. De koffiestop is wel dezelfde als die is opgenomen in de route van 20 april, namelijk bij de La Place bij de A2 afrit naar Geldermalsen. Het leuke hiervan is, is dat La Place precies deze maand een actie heeft waarbij de koffie met gebak slechts €1,- kost. Die gaan we dus eens even proeven!

Ben je geen lid maar wil je ook eens meefietsen en kennismaken met de WTC Cothen sluit je dan gerust aan. Het tempo ligt zo rond de 27 km per uur maar wordt aangepast als het voor iemand te hard gaat.

Graag tot zondag

7 APRIL RONDJE AAN DE OVERKANT

Voor komende zondag staat er we weer eens een nieuwe tocht op onze toerkalender. Deze tocht is genaamd “rondje aan de overkant” en de overkant is in dit geval de overkant van de Lek, de Betuwe dus. We varen over met de pont naar Beusichem. Hoe de route dan verder zal gaan is voor iedereen dus een verrassing maar voorrijdster Coosje zal ons vast mee nemen naar de mooiste plekjes van de Betuwe.

Op de route zullen we onder andere over Landgoed Mariënwaerdt bij Beesd rijden. Een prachtig landgoed met ellenlange lanen met beukebomen. Dit landgoed bestaat al sinds 1129 toen er een abdij werd gesticht. Het heeft een roemrijk en berucht verleden want er schijnt in deze nu zeer rustieke omgeving in het verleden heel wat afgevochten te zijn. Voor wie hier meer van wilt weten verwijs ik naar de site van het landgoed of natuurlijk naar Wikipedia.

Dan fietsen wij ondertussen verder over de velden van het Betuwse land. Na Beesd gaat de route terug naar het oosten. In Maurik, bij het gelijknamige eiland is het tijd voor de dan welverdiende koffie en appelgebak. Na de koffie via Zoelen en Ommeren uiteindelijk weer terug naar de pont bij Rijswijk/Wijk bij Duurstede.

Terug in Cothen hebben we dan zo’n 90 km op onze tellers staan. We rijden met een gemiddelde snelheid van ca. 27 kmh. Lijkt het je leuk om een keertje met ons mee te rijden? We vertrekken altijd om 8.30 uur bij de molen “Oog in ‘t zeil” in Cothen.  Je bent van harte welkom.