Alle berichten van Robert Luiten

23 juni Rondje Arkel

Zondagochtend 23 juni verzamelen we ons in het pittoreske dorpje Cothen, klaar voor een uitdagende fietstocht van 95 kilometer. De frisse ochtendlucht en het opgewonden geroezemoes van mede-fietsers zorgen voor een energieke start van de dag.


Het eerste deel voert ons naar Beusichem, waar we de Lek oversteken met de pont. Terwijl de pont langzaam naar de overkant vaart, genieten we van het schitterende uitzicht over het water en de groene oevers.
Na de oversteek vervolgen we onze weg richting Culemborg. Daarna fietsen we verder naar Zijderveld. De rustige wegen en landelijke uitzichten maken deze etappe bijzonder aangenaam.


Vanuit Zijderveld gaan we richting Schoonrewoerd. Het landschap verandert geleidelijk, met uitgestrekte weilanden en kronkelende dijkjes die ons naar Kedichem leiden. Hier voelen we de nabijheid van Gorinchem, een stad die we net niet aandoen, maar waarvan we de contouren aan de horizon zien opdoemen.


We zetten koers naar Arkel, een charmant dorpje met een schilderachtige omgeving. De kilometers beginnen nu te tellen, maar de gedachte aan een koffiepauze in Meerkerk houdt ons gemotiveerd. Eindelijk bereiken we Meerkerk, waar we ons tegoed doen aan een welverdiende kop koffie en misschien een stuk appeltaart.


Na de pauze begint de terugweg. We fietsen door Lexmond en steken bij Vianen de brug over naar Nieuwegein. De brug biedt een spectaculair uitzicht over de rivier en een gevoel van voldoening — we zijn al een heel eind op weg.

De laatste kilometers voeren ons via Schalkwijk terug naar Cothen.
Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen (ca. 28-29 km/h)
Groep-2 vertrekt om 9.30 uur vanaf de sporthal (ca. 26-28 km/h)

Maar de snelheid zal altijd worden aangepast als mocht blijken dat voor iemand in de groep het te hard gaat. Zoals altijd zijn niet-leden altijd van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te rijden.

Graag tot zondag

16 JUNI DE RIJNVELDSCHEPADTOCHT

Aanstaande zondag is het vaderdag en rijden we weer een echte WTC-Cothen klasieker, de “Rijnveldschepadtocht”. De tocht van circa 80 kilometer belooft een mooie en avontuurlijke rit te worden.

De Rijnveldschepadtocht heeft zijn naam te danken aan het futuristische fietspad tussen Maarssenbroek en Haarzuilens met zijn eigen karakteristieke brug over de A2.

We vertrekken om 8.30 en 9.30 uur vanuit Cothen en rijden binnendoor naar Houten, waarna we richting het industrieterrein Laagraven gaan. Vanaf daar volgen we het Merwedekanaal naar Utrecht. Via de levendige Amsterdamstraatweg fietsen langs het Amsterdam-Rijnkanaal naar Maarssen en Breukelen.

Net voorbij Breukelen wacht ons een bijzonder hoogtepunt: de oversteek van het Amsterdam-Rijnkanaal met het gratis voetveer van Rijkswaterstaat. Aan de overkant zetten we onze tocht terug voort richting Maarssen. Via Maarssenbroek steken we de A2 over via het Rijnveldschepad, met zijn indrukwekkende fietsbrug die ons een prachtig uitzicht biedt.

In Haarzuilens maken we een welverdiende stop voor koffie. Het is een goed moment om bij te praten en energie op te doen voor het vervolg van onze rit.

Na de koffie vervolgen we onze weg via LeidscheRijn naar Nieuwegein. Het laatste stuk van de tocht brengt ons wederom langs het Amsterdam-Rijnkanaal, door Houten en ‘t Goy, en uiteindelijk terug naar Cothen.

Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen (ca. 28-29 km/h)
Groep-2 vertrekt om 9.30 uur vanaf de sporthal (ca. 26-28 km/h)

Maar de snelheid zal altijd worden aangepast als mocht blijken dat voor iemand in de groep het te hard gaat. Zoals altijd zijn niet-leden altijd van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te rijden.

Graag tot zondag

9 JUNI ACHTERLANGS NAAR SCHOONHOVEN

Aanstaande zondag staat er weer een nieuwe, ongetwijfeld prachtige tocht van 110 km op de kalender van WTC-Cothen. De route begint met een overtocht per pont naar Beusichem, waar het avontuur echt van start gaat.

Vanuit Beusichem fietsen we via de idyllische dorpjes Schoonrewoerd en Leerbroek naar het pittoreske Nieuwpoort. Hier wacht de tweede pont ons op om ons naar de historische zilverstad Schoonhoven te brengen. Eenmaal aangekomen, maken we een welverdiende koffiestop in het charmante café De Vlist. Het is de perfecte plek om even op adem te komen en te genieten van de rust en het prachtige uitzicht.

Na de koffie voert de terugweg ons langs de betoverende landschappen van Haastrecht en de oevers van de Hollandse IJssel. We passeren Oudewater, met zijn middeleeuwse charme, en Montfoort, waar de tijd lijkt stil te staan. Vervolgens fietsen we door naar Nieuwegein en volgen de route langs het bekende Amsterdam-Rijnkanaal terug naar Cothen.

Deze tocht biedt een unieke mix van natuurschoon, historische plekken en gezellige stops. Mis deze kans niet om samen met andere fietsliefhebbers de verborgen parels van onze regio te ontdekken!

  • Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen. Zij rijden met een snelheid van ca. 28 a 29 kmh.
  • Groep-2 vertrekt om 9.30 uur vanaf de sporthal. Zij doen het iets rustiger aan en rijden met een snelheid van ca. 26 a 27 kmh.

Wil je eens ervaren hoe het is om met een toerclub mee te rijden, schroom dan niet en wees welkom op één van twee genoemde tijdstippen en locaties.

Graag tot zondag

2 JUNI MOLEN – VUURSCHE – MOLEN

Na de ‘marathon’ van vorige week staat er zondag weer een relatief korte tocht op de kalender. De tocht “molen – Vuursche – molen” rijden we zondag voor de tweede achtereenvolgende jaar op de kalender en dat betekend dat die vorig jaar goed in de smaak is gevallen.

Heen gaat het via het Cothense voorland naar de Amerongseberg waar we vanaf de makkelijke kant de UHR oversteken. We vervolgen de route in noord/westelijke richting met aan onze linker kant meest bos en aan de rechterkant prachtige landerijen.

Via Overberg, Woudenberg en Soeterberg rijden we naar Lage-Vuursche waar we neer zullen strijken op één van vele terrassen voor een wel verdiende consumptie.

Na de koffiestop gaat de route verder langs onder andere Bilthoven, andere kant Soesterberg, Austerlitz, en Driebergen terug naar Cothen.

Groep-1, vertrek 8.30 uur, vanaf de molen, voorrijder Jeroen.
Groep-2, vertrek 9.30 uur, vanaf de sporthal, voorrijder ?

Als je het leuk lijkt om eens met ons mee te rijden sluit gerust bij ons aan op één van de twee locaties en rij een rondje mee. Maar wees gewaarschuwd, voor je het weet ben je net zo enthousiast als dat wij zijn.

Graag tot zondag.

26 MEI DE ANKEVEENSEPLASSENTOCHT

Zondag staat er weer een echte WTC-Cothen klassieker en tevens één van de langere tochten van het seizoen op onze toerkalender namelijk de Ankeveenseplassentocht. Deze tocht staat voor 120 km in de boeken en het laat zich raden dat deze tocht richting de Ankerveenseplassen gaat.


Maar deze tocht heeft meer moois te bieden. Zo rijden we door de bossen van Zeist en Bilthoven richting Maartensdijk en Hilversum. Langs de Loosdrechtse Plassen gaat het naar Ankerveen. In Ankeveen steken we via een smal fietspad dwars tussen de plassen door naar de Vecht bij Nederhorst den Berg. Vanaf daar volgen we de Vecht tot aan Breukelen. In Breukelen op de markt is het dan eindelijk tijd voor koffie.

Na de koffie gaat de tocht verder via Tienhoven, HollandseRading, Blauwkapel, De Bilt en Bunnik. Vanaf Bunnik rijden we weer terug naar Cothen.


Ben je geen lid maar wil eens een rondje in groepsverband proberen, fiets dan gerust eens een keer vrijblijvend met ons mee.

– Onze eerste groep vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen in Cothen en de gemiddelde snelheid is afhankelijk van de groepssamenstelling ca. 27 a 28 kmh.
– Onze tweede groep vertrekt om 9:30 uur vanaf de sporthal De Rijnsloot in Cothen en de gemiddelde snelheid is ca. 25 a 26 kmh.

Maar gaat dit je te snel dan doen we een tandje terug want bij WTC-Cothen geldt altijd:

“samen uit, samen thuis”

Graag tot zondag.

20 MEI DE KLIMTOCHT

Tweede Pinksterdag staat De Klimtocht op de agenda. Deze klimrit is een echte voorbereidingstocht voor de klimmers van Limburgs Mooiste en Jean Nelissen Classic aan het einde van deze maand en het begin van de volgende maand.

De eerste klim van deze tocht is de Ruiterberg die al gauw wordt opgevolgd door de klim over de Hoogstraat. Vervolgens gaan we via de Scherpenzeelseweg, langs het Bosbad van Leersum naar de Amerongseberg. Via Defensieweg rijden we om Rhenen naar de Grebbeberg, in Rhenen.

Na de afdaling van de Grebbeberg is het tijd voor koffie bij Moeke in Rhenen.

Na de koffie wacht dan voor de tweede keer de glooiende Defensieweg om aansluitend langs Veenendaal voor de tweede keer de Amerongseberg te bedwingen. Tot slot pakken we nog een keer de Hoogstraat maar deze keer van zuid naar noord. Als echte afsluiter rijden we via de Maarnse Grindweg naar Maarn om daar vandaan over Maarnseberg en via Doorn huiswaarts te rijden. Eenmaal terug in Cothen heeft iedereen dan ca. 90 km en niet onbelangrijk voor deze tocht 500 hm op de teller staan.

– Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen. Gezien de heuvels zal de gem. snelheid ca. 26-28 kmh bedragen.
– Groep-2 vertrekt om 9.30 uur vanaf de sporthal. Gezien de heuvels zal de gem. snelheid ca. 24-26 kmh bedragen.

Ben je ook gek op klimmen en wil je een keer ervaren hoe het is om in een gezellige groep te fietsen, wees dan welkom a.s. zondag op één van de twee tijdstippen en rij mee met één van onze twee groepen.

Graag tot zondag.

12 MEI RONDJE LAGE-VUURSCHE

Zondag is het moederdag, dit betekend dat we de moeders onder ons extra uit de wind zullen zetten tijdens het Rondje Lage-Vuursche. Dit rondje staat al sinds jaar en dag op de WTC-Cothen kalender, maar vorig jaar is dit rondje in een ander jasje gegoten omdat het een andere voorrijder heeft gekregen.

Het is een tocht van 80 km waarbij we beginnen om via de Hoogstraat over te steken om vervolgens vis de Buurtsteeg naar Maarn te rijden. Vanaf de Zeisterweg rijden we naar Soesterberg en Soest.

Na Soest zwaaien we eerst nog even naar Juliana en Bernard maar daarna komen we al gauw in Lage-Vuursche. Gekscherend ook wel het pannenkoekendorp genoemd omdat er langs één straat meerdere pannenkoekenrestaurants zitten. Maar gelukkig voor ons hebben deze restaurants over het algemeen ook koffie en appelgebak.

Na de koffie rijden we in zuidelijke richting naar Maartensdijk en De Bilt. Via Rijnauwen rijden we naar Vechten en de Achterdijk. Via Werkhoven komen we dan weer in Cothen. Zoals gezegd hebben we dan 80 km op de teller staan.

  • Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen, gem snelheid 28-29 kmh
  • Groep-2 vertrekt om 9.30 uur vanaf de sporthal, gem. snelheid 26-27 kmh

Lijkt het je leuk om eens mee te rijden met WTC-Cothen kom dan aanstaande zondag op één van de twee genoemde tijdstippen en naar bijbehorende locatie en rijdt met ons mee.

Graag tot zondag

5 MEI 2024  IS DAT ZUIVERE KOFFIE?

Zondag op Bevrijdingsdag doen we weer eens een nieuw rondje genaamd  “is dat zuivere koffie”. Vanwaar deze naam zal later vast duidelijk worden.

Na wat rondjes door de prachtige Betuwe is het nu weer tijd voor een rondje boven De Lek. We zullen Cothen verlaten via de Groenewoudseweg om vervolgens door het achterland van Wijk bij Duurstede naar Leersum te rijden. Hier steken we via de Scherpenzeelseweg de Utrechtseheuvelrug over. Na deze klim, één van de eerste van dit seizoen, rijden we naar Renswoude en De Glind via het noorden van Leusden naar Amersfoort.

Hier maken we eerst omtrekkende beweging om Amersfoort heen om vervolgens vanuit het noorden dwars door de stad te rijden om aan de zuidkant uit te komen bij restaurant Zuiver.

Hier is het tijd voor koffie en de naam van het restaurant schept verwachtingen. Nu zijn we hier weleens teleur gesteld, niet zozeer in de koffie maar in de bediening maar goede hoop dat dat met nieuwe naam en eigenaar nu weer helemaal top gaat zijn.

Na de koffie rijden we over de Leusderhei en Den Treek naar Austerlitz om uiteindelijk via Driebergen weer naar Cothen te rijden. Eenmaal terug in Cothen hebben we dan weer bijna 90 km afgelegd.

  • Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen en rijden met een gemiddelde snelheid van ca. 28 a 29 kmh
  • Groep-2 rijdt deze zondag De Bevrijdingsdagtocht.

Lijkt het je leuk om eens met ons mee te fietsen wees dan welkom om 8.30 uur bij de molen van Cothen.

En geen vrees dat het je soms iets te hard gaat want dan schakelen we een tandje terug want bij WTC-Cothen geldt altijd:

“SAMEN UIT, SAMEN THUIS”

Graag tot zondag.

28 APRIL DE STERKEDIJKENTOCHT

Zondag 28 april staat er een echte WTC klassieker op het programma, de Sterkedijkentocht. Deze rit is 90 kilometer lang.

De tocht gaat door de Betuwe naar Zaltbommel. Hier steken we via de bekende brug van Zaltbommel de Waal over. Aan de overkant sturen we direct de dijk op en koersen we in oostelijke richting over de Waaldijk richting Tiel.

Halverwege de dijk, bij hotel-restaurant de Gouden Molen in Rossum drinken we koffie, een prachtige locatie direct aan de Waaldijk.

Na de koffie blijven we op de Waaldijk die we volgen tot aan Beneden-Leeuwen, daar gaan we de brug weer over om vervolgens via Echteld en achter de golfbaan langs, uit te komen bij het Amsterdam-Rijnkanaal en zo weer terug te rijden naar Wijk bij Duurstede.

De eerste groep vertrekt om 8:30 uur bij de molen van Cothen en rijdt met een gemiddelde van 28 a 29 kilometer per uur.

De tweede groep vertrekt om 9:30 uur bij de sporthal in Cothen en rijdt met een gemiddelde van 26 a 27 kilometer per uur.

Lijkt het je leuk om eens met ons mee te rijden, wees welkom en zorg dat je om 8:30 uur bij de molen of 9:30 uur bij de sporthal bent.

Graag tot zondag.

21 APRIL  RONDJE OUDEWATER

Zondag voert de tocht ons naar Oudewater. Vanaf het vertrek
rijden we langs het Amsterdam-Rijnkanaal naar Nieuwegein. Nieuwegein verlaten we dan over de Nedereindseweg richting Montfoort.

We fietsen bovenlangs Montfoort over de Mastwijkerdijk naar
Linschoten. Vlak voor we de A12 passeren draaien we de Haardijk op in
zuidelijke richting. Dit is een prachtige smalle kronkelweg die verderop over gaat in de Zuid-Linschoterzandweg die al niet minder breed is en langs de Lange Linschoten loopt. Dit riviertje volgend komen we uiteindelijk uit in Schoonhoven.

Op de Markt van Ouderwater is het altijd erg gezellig koffiedrinken.

De terugweg gaat weer richting Montfoort langs de Hollandse IJssel naar IJsselstein en dwars door Nieuwgein om na het passeren van de Beatrixsluizen naar Tull en ’t Waal te rijden. Daarna rest ons alleen nog Schalkwijk en de altijd lastige klim over de Goyerbrug en dan zien we de molen van Cothen al weer aan de horizon verschijnen.

Al met al een mooi rondje van ca. 90 km.

Lijkt het je leuk om met ons mee te rijden, wees dan welkom op één van onderstaande locaties en tijdstippen en rij gezellig met ons mee.

Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de Molen van
Cothen (gem. snelh. Ca. 28-29 kmh)

Groep-2 vertrekt om 9.30 uur vanaf de sporthal
in Cothen (gem. snelh. Ca. 26-27 kmh)

Graag tot zondag