Alle berichten van Robert de Langen

3 MAART DE OPENINGSTOCHT 2024

De ‘winter’ zit erop, we gaan weer fietsen.

Zondag 3 maart start voor WTC Cothen weer het nieuwe wielerseizoen met de traditionele Openingstocht.

Om iedereen in de gelegenheid te stellen de conditie gedoseerd op te bouwen beginnen we voorzichtig met een rondje van iets meer dan 50 kilometer.

In tegenstelling tot andere jaren gaan we dit jaar gelijk het water over en rijden we een vast en zeker heerlijke tocht door de altijd prachtige Betuwe.

Deze tocht brengt ons langs kleine pittoreske Betuwse dorpjes als Zoelen, Kerk-Avezaath, Buurmalsen en Tricht. Via de pont bij Culemborg komen we weer terug aan onze kant van de Lek.

In tegenstelling tot de rest van het seizoen start de Openingstocht om 9:30 uur voor beide groepen. We verzamelen dan voor de molen “Oog In ’t Zeil” in Cothen. Alleen als het erg hard regent wordt er niet gefietst.

Ook niet leden zijn altijd welkom om vrijblijvend een keer mee te fietsen. Het tempo ligt om te beginnen zo rond de 26 a 27 km/h maar bovenal blijft het credo:

“Samen uit, Samen thuis”

Graag tot zondag.

13 FEBRUARI 2024 ALGEMENE LEDENVERGADERING

AGENDA

 1. Opening, welkom nieuwe leden.
 2. Mededelingen en ingekomen stukken.
 3. Verslag van de algemene ledenvergadering van 14 februari 2023.
 4. Jaarverslag en financieel overzicht 2023.
 5. Verslag en verkiezing kascontrolecommissie.
 6. Begroting 2024 inclusief vaststelling nieuw contributiebedrag voor 2025.
 7. Bestuursverkiezing: Harm Stokman (voorzitter) is aftredend en herkiesbaar.
 8. Plannen 2024
 9. Lek en Lingetocht 2024, wie doet wat
 10. Toerkalender 2024
 11. Rondvraag
 12. Presentatie Vasa Sport (ca. 21.30 uur)
 13. Sluiting (ca. 22.00 uur)

Aanvang samenstellen toerkalender: 19:30 uur

Aanvang ledenvergadering:  20:00 uur

Locatie: Sporthal De Rijnsloot, Kersenakker 29, 3945 EH Cothen

29 OKTOBER DE SOEPTOER (SEIZOENAFSLUITING)

Nog één clubrit te gaan en het seizoen 2023 zit er weer op.
Zoals andere jaren sluiten we ook dit jaar traditioneel af met de Soeptoer.

De naam is ontleend aan het feit dat er na een korte rit, in een gezellig samenzijn, onder genot van koffie, een borrel, een broodje en de traditionele erwtensoep en dat allemaal met zoveel mogelijk leden. De ervaringen en sterke verhalen van het afgelopen seizoen worden gedeeld en ook wordt er alweer vooruit gekeken naar het komende seizoen.

De rit is slechts ca. 45 kilometer lang en wordt verreden in een tempo dat voor iedereen bij te houden is. Het vertrek is bij uitzondering pas om 9:30 uur.

Let op! Het is dan ondertussen wintertijd want die is deze nacht ingegaan!

Zoals altijd wordt er ook zondag verzameld bij de molen van Cothen. Leden die niet mee kunnen of willen fietsen maar wel graag bij de seizoen afsluiting willen zijn, zijn van harte uitgenodigd vanaf 11:30 uur in sporthal De Rijnsloot van Cothen.

In tegenstelling tot onze andere clubritten is deze tocht alleen voor leden.

Graag tot zondag

22 OKTOBER DE HERFSTTOCHT

Zondag rijden we alweer de voorlaatste rit van het seizoen en dat is al vele jaren de Herfsttocht, voorgereden door Co.

Vanuit Cothen volgen we eerst de N227 naar Doorn en Maarn om vervolgens rechtsaf het bosgebied Den Treek in te rijden. We komen dan uit in Leusden-zuid van waar we via mooie landelijke fietspaden naar het Valleikanaal rijden.

Langs het Valleikanaal gaat het in zuidelijke richting en bij Scherpenzeel buigen we dan weer rechtsaf in de richting van Woudenberg. Van Woudenberg fietsen we binnendoor naar Maarsbergen om vervolgens weer noordwaarts te rijden waar we bij het Henschotermeer weer langs de N224 komen te rijden in de richting van Zeist.

Bij Austerlitz slaan we linksaf en rijden we via de Traay Driebergen binnen. Vanaf hier is het de kortste weg naar Cothen. Eenmaal terug in Cothen doen we ons welverdiende bakje koffie bij De Jonge Graaf langs de provincialeweg tussen Cothen en Wijk bij Duurstede.
Eenmaal aan de koffie hebben we zo´n 60 km op de teller staan.

Wil eens kennis met ons maken of gewoon eens een keer ervaren hoe het is om in een groep te rijden, fiets dan gerust met ons mee.

 • Groep-1 vertrekt om 8:30 uur vanaf de Molen, de gemiddelde snelheid zal zo’n 28-29 kmh bedragen
 • Groep-2 vertrekt om 9:30 uur vanaf de Sporthal, de gemiddelde snelheid zal zo’n 26-27 kmh bedragen.
  En gaat het je net even iets te snel dan schakelen we gewoon een tandje terug want bij WTC-Cothen geldt altijd “samen uit, samen thuis”.

Graag tot zondag

8 OKTOBER BISSCHOP DAVIDSGRIFT TOCHT

Vorig jaar stond deze tocht voor de eerste keer op de kalender. En zoals dat vaker gebeurt zien tochten die bij onze leden in de smaak vallen vaak het volgende jaar weer terug komen. Zo ook met deze tocht.
Dat dit een mooie tocht is behoeft dus geen nadere toelichting, dat heeft die vorig jaar wel bewezen. Vorig jaar tijdens de aankondiging was er nog weinig bekend over de route, nu is dat anders.

We verlaten Cothen va de noordkant tot aan de Goyerdijk. Hier vandaan fietsen we binnendoor Leersum waar we de Utrechtse Heuvelrug oversteken. Langs Overberg rijden we dan naar Veenendaal. Hier maken we een ommetje om via de noordkant van Rhenen op de Bisschop Davidsgrift uit te komen.

Wikipedia leert ons dat De Bisschop Davidsgrift een historisch kanaal is in de Gelderse Vallei in de provincie Utrecht.

Bewust of onbewust van dit stukje geschiedenis volgen we dit kanaal tot voorbij Veenendaal. Via Ederveen en Walderveen komen we dan in Achterberg waar het tijd is voor koffie bij de voor WTC-Cothen bekende Roskam.

Na de koffie vervolgen we dan onze weg binnendoor naar Leusden. Hier rijden we over de altijd prachtige Treek om vervolgens vanaf N227 de kortste weg naar huis te nemen. Zij die deze weg kennen zullen begrijpen dat we bij Maarn nog éénmaal de Utrechtse Heuvelrug over moeten maar dit is eenvoudige klimmetje in twee fasen. Halverwege is er dus tijd om even te herstelen. Ondaraan de berg wachten we dan weer op elkaar om gezamelijk weer het laatste stukje af te leggen. Eenmaal terug in Cothen hebben we weer 90 km van de mooiste wegen uit de omgeving aan ons voorbij zien komen.

 • Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen (ca. 28-30 kmh)
 • Groep-2 vertrekt om 9.30 uur vanaf de sporthal (ca.26-28 kmh)

Ben je ook zo benieuwd naar deze tocht? Kom dan gerust op één van de twee genoemde tijdstippen naar bijbehorende locatie en rij gezellig met ons mee. Gaat het soms net even iets te snel, geeft niets dan schakelen we een tandje terug want bij ons geldt altijd:

“samen uit, samen thuis”

Dus graag tot zondag.

1 OKTOBER TOCHT VAN DE VALLENDE BLADEREN

Vooruitlopende op de ronde van Lombardije van volgende week rijden we zondag onze eigen “tocht van de  vallende bladeren”. Voor de liefhebbers een heerlijk vlak rondje deze keer 😉

De tocht is ca. 80 km en gaat door de Betuwe over bekende en onbekende wegen. Heen steken we De Lek over bij de brug van Vianen. Terug komen we via het veer van Culemborg.

Tussendoor rijden we o.a. langs: Vianen, Helsdingen, Hei- en Boeicop, Leerdam, Asperen, Diefdijk en Culemborg.

Koffie drinken we i.v.m. openingstijden ver de helft op zo’n 60 km langs de dijk bij “Caatje aan de Lek”.

De 9.30 uur groep zou overigens ook eerder op de route koffie kunnen drinken bij “de Beren” in Leerdam.

– 8.30 uur groep vertrekt vanaf De Molen, snelheid ca. 28-30 kmh, voorrijder: Robert de Langen

– 9.30 uur groep vertrekt vanaf de sporthal, snelheid ca. 26-28 kmh, voorrijder Gerard van der Horst

Lijkt het je leuk om eens met ons mee te rijden, wees dan welkom op één van de twee genoemde locaties en rij gezellig met ons mee.

Graag tot zondag

24 SEPTEMBER RONDJE GALGENBERG

Zondag is het weer tijd voor een rondje voor de klimmers onder ons. Hoewel, voor diegene die het klimmen echt niet zien zitten zijn de klimmetjes makkelijk te ontwijken en kan je toch meedoen aan een leuke clubrit.


Na het vertrek bij de molen rijden we via een ommetje naar de Galgenberg. Via de landelijke weggetjes van het Krommerijngebied toeren we eerst binnendoor naar Houten. Na een stukje Houten gaat de route verder via Odijk naar Zeist. Hier vandaan is het nog een klein stukje naar Amersfoort.


In Amersfoort wacht dan de Galgenberg. Ook voor de niet klimmers onder ons is er een alternatief te bedenken om toch aan de kilometers te komen. Na het klimwerk is het tijd voor koffie. Dit doen we bij restaurant Zuiver onder aan de Laan 1914.


Na de koffie is het dan nog een klein stukje terug naar Cothen. Eenmaal terug kunnen we weer ca. 80 km bijschrijven op ons palmares.
Lijkt het je leuk om eens een keer een rondje met ons mee te rijden dan is er zondag gelegenheid om met één van onze twee groepen mee te rijden.

 • Grp.-1 start om 8.30 uur vanaf de molen, snelheid ca. 28-29 kmh
 • Grp.-2 start om 9.30 uur vanaf de sporthal, snelheid ca. 26-28 kmh
  Gaat dat je dat te snel? Geen nood, dan rijden we een tandje langzamer want bij WTC-Cothen geldt altijd:

“samen uit, samen thuis”

17 SEPTEMBER MOLEN-VUURSCHE-MOLEN

Voor zondag staat er weer een nieuwe tocht op de kalender, “Molen-Vuursche-Molen”. Een tocht met zijn verste punt in Lage-Vuursche waar we de koffie/thee/cola/wat al niet meer stop zullen houden.

Heen gaan we met een ommetje via het Cothense voorland naar de Amerongseberg waar we vanaf de makkelijke kant de UHR oversteken. We vervolgen de route in noord/westelijke richting met aan onze linker kant meest bos en aan de rechterkant prachtige landerijen.

Via Overberg, Woudenberg en Soeterberg (het lijkt wel een berg etappe) rijden we naar Lage-Vuursche waar we neer zullen strijken op één van vele terrassen voor een wel verdiende consumptie.

Na de koffiestop gaat de route verder langs onder andere Bilthoven, andere kant Soesterberg, Austerlitz, en Driebergen terug naar Cothen.

Eénmaal terug in Cothen kunnen we dan weer 85 km bijtellen op onze Strava accounts of welk ander lijstje dan ook.

 • Groep-1, vertrek 8.30 uur, vanaf de molen, voorrijder Jeroen.
 • Groep-2, vertrek 9.30 uur, vanaf de sporthal, voorrijder Gerard.

Als je het leuk lijkt om eens met ons mee te rijden sluit gerust bij ons aan op één van de twee locaties en rij een rondje mee. Maar wees gewaarschuwd, voor je het weet ben je net zo enthousiast als wij en rij je iedere week met ons mee 😉.

10 SEPTEMBER OP EN NEER NAAR FAUSTO

Deze tocht is genoemd naar één van de bekendste fietscafés van Nederland. Namelijk fietscafé Fausto in Schoonhoven. De route van zondag is eenvoudig en overzichtelijk en een echte dijkentocht.

Bij  Wijk bij Duurstede rijden we de dijk tot aan de pont naar Beusichem.
Hier varen we over en worden we als alles goed gaat opgewacht door onze voorrijder. Aan de overkant rijden over de dijk in westelijke richting tot aan Nieuwpoort waar we weer op de pont stappen. Deze keer die naar Schoonhoven.

Ingewikkelder is het niet maar ondanks, of misschien wel dankzij de eenvoud is deze tocht niet minder mooi dan andere tochten. Het uitzicht is altijd weids, de uiterwaarden en de Lek zijn prachtig en vooral het gedeelte Lekdijk vanaf Vianen is heerlijk om te fietsen. Bij Nieuwpoort steken we met het pontje de Lek weer over naar Schoonhoven.

Hier is dan dus de koffiestop bij fiets café Fausto. Alles ruikt hier naar
fietsen en wielrennen. De zaak is vernoemd naar de legendarische wielrenner en Giro winnaar Fausto Coppi en staat, zoals zij zelf zeggen, net als de renner symbool, voor passie, vernieuwing, talent en professionaliteit. Sinds de Corona pandemie zijn ze verhuisd naar een plek langs de dijk en hebben ze in tegen stelling tot in de stad een echt terras.  De koffie is er altijd prima en ze hebben er heerlijke gebak, wat wil een wielrenner nog meer?

Na de koffie gaat het weer huiswaarts. Waarschijnlijk met de wind in de rug. Alleen maar de dijk volgen, verdwalen is onmogelijk. Terug in Cothen hebben we dan ca. 95 km afgelegd.
– Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen (ca. 28-29 kmh)
– Groep-2 vertrekt om 9.30 uur vanaf de sporthal (ca. 26-28kmh)
Maar te hard gaat het nooit want dan schakelen we gewoon een tandje terug want bij WTC-Cothen geldt:


“Samen uit, samen thuis”.

Lijkt het je dus leuk om deze tocht of een andere tocht eens met ons mee te rijden dan ben je altijd van harte welkom. Wees welkom op één van de twee locaties en tijdstippen en rij gezellig een keertje mee.
Graag tot zondag.