Alle berichten van Robert de Langen

25 OKTOBER ZONDER SOEPTOER

Zondag staat alweer de laatste tocht van dit rare seizoen op de kalender.

Normaal gesproken sluiten we na een korte rit het seizoen af onder het genot van koffie, een borrel, een broodje en de traditionele erwtensoep. De ervaringen van het afgelopen seizoen worden gedeeld en ook wordt er alweer uitgekeken naar het komende seizoen.

Dit seizoen zit dit alles er om bekende reden dus niet in. Nu even geen gezellig samen zijn.

Maar niet getreurd, we mogen nog wel samen fietsen en dus sluiten we het seizoen af zonder soep dus met de “zonder soeptoer”.

Deze tocht is slechts 40 a 50 kilometer lang en wordt gereden in een tempo dat voor iedereen makkelijk is bij te houden . Ook deze laatste tocht houden we ons aan de RIVM en NTFU richtlijn en rijden in groepjes van maximaal 4 personen.

Zoals altijd wordt er ook zondag verzameld bij de molen van Cothen. Omdat er na de tocht geen soep op ons wacht vertrekken we gewoon om 8:30 uur.

Let op! We hebben het dan wel over de wintertijd, want die is die nacht ingegaan!

Graag tot zondag.

18 OKTOBER (CORONA) HERFSTTOCHT

Zondag rijden we alweer de voorlaatste tocht van het seizoen en dat is al vele jaren de Herfsttocht.

Als gevolg van de 13 oktober in de persconferentie aangekondigde verscherping van de Corona maatregelen rijden we net als in mei weer in groepjes van maximaal 4 personen en houden 1,5 m afstand.


Vanuit Cothen volgen we eerst de N227 naar Doorn en Maarn om vervolgens rechtsaf het bosgebied Den Treek in te rijden. We komen dan uit in Leusden-zuid van waar we via mooie landelijke fietspaden naar het Vallei kanaal rijden. Langs het Valleikanaal gaat het in zuidelijke richting en bij Scherpenzeel buigen we dan weer rechtsaf in de richting van Woudenberg.

Omdat de horeca gesloten is wordt er halverwege gestopt voor een korte pauze met consumptie uit eigen achterzak en bidon.

Na Woudenberg fietsen we binnendoor naar Maarsbergen om vervolgens weer noordwaarts te rijden waar we bij het Henschotermeer weer langs de N224 komen te rijden in de richting van Zeist. Over de Traay fietsen we dan naar Driebergen en daarna via de kortste weg naar Cothen.

Deze tocht is ca. 60 km lang en we vertrekken om 8:30 uur bij de molen van Cothen. De gemiddelde snelheid is rond de 27 km per uur of zo snel als de langzaamste fietser.

Graag tot zondag.

11 oktober VERRASSINGSTOCHT

Voor aanstaande zondag staat er weer een verrassingstocht op de kalender. Heel veel is er dan dus ook niet te melden over deze tocht. Maar als voorrijder Robert een verrassingstocht maakt is dat altijd de moeite waard.

Wat we el weten over deze tocht is dat hij ca. 80 km lang zal zijn.

Hou je wel van een verrassing?

Rij dan eens met ons mee. Net als andere zondagen is dat aanstaande zondag ook mogelijk.

We vertrekken om 8.30 uur vanaf de molen in Cothen en rijden met een gemiddelde snelheid van ongeveer 27 a 28 kmh.

Alleen als het heel slecht weer is wordt er niet gefietst.

4 OKTOBER RONDJE SOESTDIJK

Het is oktober, de laatste maand van dit rare seizoen op de racefiets. We gaan de kilometers nu serieus afbouwen. Na de 100+ tochten van de afgelopen weken staat er voor zondag en tocht van 70 km op de kalender.

Een tocht met een koninklijk tintje. Want we rijden namelijk naar paleis Soestdijk. Hoe en we daar komen is nog een verrassing maar het wordt vast en zeker weer een mooie tocht.

Ook de koffiestop is een verrassing. Door dat de tochten korter worden wordt het moeilijker om nog ergens halverwege koffie te drinken om de eenvoudige reden dat de restaurants dan nog niet open zijn. Maar wellicht dat er dicht bij huis nog een bakkie in zit.
Lijkt het je leuk om zo tegen het einde van het seizoen eens kennis met ons te maken en een rondje mee te rijden dan mag dat altijd. Wie weet ben jij dan volgend seizoen ook wel lid van deze vereniging.

Zondag starten we weer gewoon om 8.30 uur en we vertrekken als altijd vanaf de Dorpstraat bij de molen . De route is dus ca. 70 km en de gemiddelde snelheid zal ca. 27 a 28 kmh zijn maar gaat je dit te snel dan doen we het gewoon iets rustiger aan.

Graag tot zondag

27 SEPTEMBER RONDJE DRIE

Vorig jaar viel deze tocht in het water en kon die helaas vanwege het slechte weer niet door gaan. Maar aanstaande zondag rijden we voor de derde keer “rondje Drie”.

Drie is een buurtschap met amper 100 inwoners op de Veluwe ergens tussen Putten en Ermelo. Tot aan deze tocht had niemand binnen onze vereniging hier ooit van gehoord. Maar vanaf de eerste keer dat deze tocht werd gereden is die befaamd onder onze leden.

De tocht kwam dit jaar in ene op losse schroeven te staan doordat Jos, voorrijder van deze mooie tocht zit in de lappenmand zit. Als dan ook nog zijn befaamde Wim-Wim navigatie verstek moet laten vanwege Corona preventie hangt het doorgaan in ene aan een zijden draadje.

Groepsfoto bij restaurant Boshuis in Drie

Maar deze bosrijke tocht is te mooi om voorbij te laten gaan. Al is het maar vanwege de hilarisch grote stukken appelgebak bij de koffiestop plaats Boshuis Drie. Gelukkig heeft Harm zich bereidt getoond om de tocht voor dit jaar te ‘adopteren’ zodat we zondag gewoon zoals gepland naar Drie rijden. Harm alvast bedankt en Jos beterschap.

Ben je nieuwsgierig geworden of ben je benieuwd naar het hilarische stuk appelgebak? Rij gerust met ons mee. Deze tocht is 110 km lang, we rijden met een gemiddelde snelheid van ca. 27 a 28 kmh maar als dit je te snel gaat, dan schakelen we een tandje terug.

Het betreft een 100km tocht dus vertrekken we weer om 8.00 uur vanaf de molen. Alleen als het heel slecht weer is wordt er niet gereden.

“Samen uit, samen thuis”

20 SEPTEMBER DE ANKEVEENSEPLASSENTOCHT

Vanwege de Corona was deze tocht al van de kalender verdwenen en dat was jammer want dit is al sinds oudsher toch een beetje de tocht van het seizoen. Toen we wegens omstandigheden genoodzaakt waren om het rondje Mijdrecht te skippen was Co er als de kippen bij om de Ankeveenseplassentocht als alternatief aan te dragen.

Zodoende dan zondag toch de Ankeveenseplassentocht. Een echte klassieker en tevens de langste tocht van het seizoen. Hij staat namelijk voor 120 km in de boeken.
Het laat zich raden dat de tocht richting de plassen van Ankerveen gaat. Maar deze tocht biedt meer moois. Zo rijden we door de bossen van Zeist en Bilthoven richting Maartensdijk en Hilversum. Langs de Loosdrechtse Plassen gaat het naar Ankerveen. In Ankeveen steken we via een smal fietspad dwars tussen de plassen door naar de Vecht bij Nederhorst den Berg. Vanaf daar volgen we de Vecht tot aan Breukelen. Hier is het tijd voor koffie, op de markt.

Na de koffie gaat de tocht verder via Tienhoven, Hollandse Rading, Blauwkapel, De Bilt en Bunnik. Vanaf Bunnik rijden we weer terug naar Cothen.

Omdat deze prachtige tocht langer is dan 100 km vertrekken we om 8:00 uur bij de molen van Cothen. Ben je geen lid maar wil eens een rondje in groepsverband proberen, fiets gerust een keer vrijblijvend met ons mee.

Graag tot zondag.

13 SEPTEMBER RONDJE OUD MAARSEVEEN

Deze tocht staat voor de vierde keer op de kalender. Dat betekend dus over het algemeen dat een tocht in de smaak valt bij onze leden. De tocht dankt de naam aan het gelijknamige pittoreske plaatsje waar we langs rijden, Oud-Maarsseveen aan de Maarsseveenseplassen.


De route is ca. 80 km en ook zondag vertrekken we weer om 8.30uur vanaf de molen van Cothen. We fietsen we de Achterdijk, Vechten, Rijnauwen, De Uithof en Bilthoven naar het poldergebied ten noorden van Utrecht. Hier doen we een rondje door de polder over oude landweggetjes langs oude forten en kleine plaatsjes als Westbroek, Oud-Maarsseveen en Tienhoven tot aan de Maarseveenseplassen.


Net als vorig jaar doen we de koffiestop in Lage Vuursche. Na de koffie rijden we door het bos langs Soestduinen naar Amersfoort. Vanaf Amersfoort nog even de Maarnseberg over en daarna uitrijden via Doorn en Langbroek naar Cothen.

Een keer meerijden?
Lijkt het leuk om een keertje mee te rijden dan is het zondag misschien een mooie gelegenheid voor je. Wees welkom en sluit bij ons aan voor een vrijblijvend rondje. De gemiddelde snelheid zal zo’n 28kmh zijn maar gaat dit je te snel dan schakelen we een tandje terug en doen we het iets rustiger aan want bij ook zondag is en blijft het motto:

“samen uit, samen thuis”.

6 SEPTEMBER CO’S achTtiende keer tocht

Ondertussen is het al weer 3 jaar geleden dat we deze tocht reden maar zondag 6 september rijdt Co voor de achtiende keer deze tocht voor als baankapitein.

We rijden met een ommetje langs Bunnik en Zeist naar de Leusderheide en Leusden. Daarna koersen we in zuidelijke richting naar Woudenberg en Scherpenzeel. De klimliefhebbers kunnen daarna hun hart ophalen als we de Amerongse Berg over rijden.

Onder aan de berg in Amerongen bij fietscafé De Proloog wacht dan de welverdiende koffie op ons . De sfeer en het interieur van De Proloog ademt één en al wielersport uit. Een plek waar vrijwel iedere fietser zich thuis zal voelen.

Na de koffie rijden we over de Lekdijk weer terug naar Wijk bij Duurstede en Cothen. De totale afstand zal om en nabij de 80 km zijn en de gemiddelde snelheid zal, een beetje afhankelijk van het gezelschap zo rond de 27 a 28 kilometer per uur bedragen.

Het vertrek is om 8:30 uur bij de molen “Oog In ‘t Zeil” in Cothen. Alleen als het erg hard regent wordt er niet gefietst. Niet leden zijn altijd welkom om vrijblijvend een keer mee te fietsen.

Graag tot zondag

30 AUGUSTUS VIA DE HEIDE NAAR HETEREN

Aanstaande zondag rijden we deze tocht voor de tweede keer. Een tocht van Kees maar zondag helaas zonder Kees. De tochten van Kees zijn geliefd om hun schoonheid. Deze tocht gaat over de heide die precies nu in volle bloei staat en is dus te mooi om aan ons voorbij te laten gaan. De route is het beste van twee werelden. De wereld van bos en (bloeiende)heide en de wereld van het Betuwse landschap.

We vertrekken in noordoostelijke richting naar de Utrechtse Heuvelrug. We rijden via Renswoude naar Lunteren. Via de Ginkelse Heide komen we in Renkum waar het tijd is voor koffie.

Na de koffie steken we via de brug de Neder-Rijn over naar Heteren. Hier vandaan kronkelen we over de typische Betuwse landweggetjes in westelijke richting naar Echteld. Vanaf hier gaan we langs het Amsterdam-Rijn kanaal huiswaarts.

Terug in Cothen hebben we dan weer iets meer dan 100 km op de teller staan.

Lijkt het je leuk om met ons mee te rijden? Dan ben je van harte welkom. De 100+km ritten vertrekken we dit seizoen om 8.00 uur bij de molen van Cothen. We rijden met een gemiddelde van ca. 27 a 28 kmh. Maar gaat het je net iets te hard? Geen probleem, dan doen we het een tandje terug aan want zoals altijd geldt:


“samen uit, samen thuis”

23 AUGUSTUS VLIEGVELDTOCHT

A.s. zondag rijden we de oude vertrouwde Vliegveldtocht. Deze tocht dankt zijn naam aan de ruime denkbeeldige cirkel waarmee om het voormalige vliegveld Soesterberg gereden wordt.

Deze tocht kent vele landschapskarakteristieken zoals bossen, zandverstuivingen, polderlandschappen en waterrijk gebied. In de Lage-Vuursche wordt kort gepauzeerd voor een kop koffie en voor de liefhebbers een stukje appeltaart.

De totale afstand van de tocht is een kleine 80 kilometer. Het gemiddelde tempo ligt ongeveer rond de 27 a 28km per uur en de vertrektijd is 8:30 uur. Er wordt verzameld bij de molen van Cothen.
Als u als niet-lid ook eens mee wil rijden kan dat natuurlijk altijd, u bent van harte welkom.

Graag tot zondag