Alle berichten van Robert de Langen

27 OKTOBER DE SOEPTOER (SEIZOEN AFSLUITING)

Zondag 27 oktober is het alweer de laatste rit van het seizoen en traditioneel sluit de WTC Cothen dat altijd af met de Soeptoer. De naam is ontleend aan het feit dat er na een korte rit in een gezellig samenzijn, onder genot van koffie, een borrel, een broodje en de traditionele erwtensoep. De ervaringen van het afgelopen seizoen worden gedeeld en ook alweer wordt uitgekeken naar het komende seizoen.

De rit is slechts 40 kilometer lang en wordt verreden in een tempo dat voor iedereen bij te houden is. Het vertrek is bij uitzondering pas om 9:30 uur .

Let op! We hebben het hier wel over de wintertijd, want die is die nacht ingegaan!

Zoals altijd wordt er ook zondag verzameld bij de molen van Cothen. Leden die niet mee kunnen of willen fietsen maar wel graag  bij de seizoen afsluiting willen zijn, zijn van harte uitgenodigd vanaf 11:30 uur in het Dorpshuis van Cothen.

Graag tot zondag.

20 oktober DE HERFSTTOCHT

Zondag rijden we alweer de voorlaatste rit van het seizoen en dat is al vele jaren de Herfsttocht, voorgereden door Co.

Vanuit Cothen volgen we eerst de N227 naar Doorn en Maarn om vervolgens rechtsaf het bosgebied Den Treek in te rijden. We komen dan uit in Leusden-zuid van waar we via mooie landelijke fietspaden naar het Vallei kanaal rijden. Langs het Valleikanaal gaat het in zuidelijke richting en bij Scherpenzeel buigen we dan weer rechtsaf in de richting van Woudenberg.

Van Woudenberg fietsen we binnendoor naar Maarsbergen om vervolgens weer noordwaarts te rijden waar we bij het Henschotermeer weer langs de N224 komen te rijden in de richting van Zeist. Over de Traay fietsen we dan naar Driebergen waar de koffie wacht.

Na de koffie rijden we via de kortste weg naar Cothen.

We vertrekken om 8:30 uur bij de molen van Cothen en de gemiddelde snelheid is rond de 27 km per uur of zo snel als de langzaamste fietser.

Graag tot zondag.

13 OKTOBER DE VERRASSINGSTOCHT

De naam die zegt het al, waar we naar toe gaan is voor bijna iedereen een verrassing.

Ook zondag wordt er voorgereden door dezelfde voorrijder als twee weken geleden. Toen viel de tocht naar Drie, onverwacht, vanwege het slechte weer in het water. Dus zondag rijden we alsnog met WimWim.

Behalve WimWim en voorrijder Jos weet dus niemand waar we naar toe gaan. Zelf heb ik de hoop, hoewel het nu niet meer vers is natuurlijk, dat we alsnog dat stuk appelgebak in Drie gaan ophalen. Dat zal haast wel niet want de tocht van zondag zal ca. 80 km lang zijn, daarmee haal je op en neer naar Drie net niet. Maar we laten ons verrassen.

Ook nieuwsgierig waar WimWim en Jos ons zondag naartoe brengen? Rijdt gerust met ons mee. We vertrekken om 8.30 uur vanaf de molen in Cothen.

Het tempo zal ca. 27 kmh bedragen maar gaat het te snel dan schakelen we natuurlijk een tandje terug. Bij WTC-Cothen geldt altijd:

“samen uit, samen thuis”.

6 OKTOBER DE ROODE BRUG TOCHT

Zondag 6 oktober rijden wij weer een heuse klassieker, de Rode Brugtocht. Vroeger stond deze rit om zijn hilariteit als we over en het Zandpad in Utrecht reden. Tegenwoordig is het gewoon een hele mooie tocht met wegen, paden en passages die ook zeer de moeite waard zijn. We slingeren door Oud-Zuylen en daarna langs de Vecht naar Breukelen. Op de markt in Breukelen drinken we koffie.

De terugweg gaat door de polder via Tienhoven en Westbroek naar Groenekan. Daar steken we door naar de Bilt en achter de Uithof langs naar Bunnik. Als toetje rijden we nog van Odijk naar Langbroek langs de Langbroekerwetering.

Al met al een schitterende route van ca. 80 km. We rijden met een gemiddeld tempo van ongeveer 27 a 28km per uur. We vertrekken om 8:30 uur bij de molen van Cothen. Alleen als het bij het vertrek regent wordt er niet gereden. Niet-leden zijn altijd welkom om vrijblijvend een keer mee te fietsen ter kennismaking.

RABO CLUBSUPPORT CAMPAGNE 2019

Ook dit jaar hebben wij ons als vereniging ingeschreven voor de Rabo Clubsupport Campagne.

Van 27 september t/m 11 oktober kunnen de leden van de Rabobank weer stemmen op deelnemende verenigingen. Vorig jaar waren deze gezamenlijke stemmen €466,- waard voor onze clubkas wat natuurlijk een welkome aanvulling op de verenigingsbalans was.
Ieder Rabobank lid mag 5 stemmen uitbrengen en maximaal 2 per vereniging.

U kunt dus 2 van uw 5 stemmen gebruiken om WTC-Cothen te steunen.
Wij stellen het dan ook zeer op prijs als u tijdens het uitbrengen van uw stem ook aan onze vereniging denkt door één of liever nog twee van uw stemmen aan WTC-Cothen te schenken.

Voor u een kleine moeite, voor ons groots gebaar.
Wij zullen dit gebruiken om onze balans sluitend te krijgen en om een reservering te doen voor ons 40 jarig jubileum in 2022.

Hoe meer mensen op ons stemmen hoe groter het bedrag dat de Rabobank aan de club schenkt.
Dus heb je mensen in je omgeving die ook mogen stemmen vraag die dan dat op de WTC Cothen te doen.

29 SEPTEMBER RONDJE DRIE

Aanstaande zondag rijden we voor het derde achtereenvolgende jaar “rondje Drie”.

Drie is een buurtschap met amper 100 inwoners op de Veluwe ergens tussen Putten en Ermelo. Tot aan deze tocht had niemand binnen onze vereniging hier ooit van gehoord. Maar vanaf de eerste keer is deze tocht werd gereden is die befaamd onder onze leden.

Befaamd vanwege voorrijder Jos die altijd zijn in Langbroek e.o. wereldberoemde navigatiesysteem Wim-Wim meeneemt om ons de weg te wijzen. Maar minstens zo befaamd vanwege de hilarisch grote stukken appelgebak bij de koffiestop plaats Boshuis Drie.

Ben je nieuwsgierig geworden en ben je benieuwd naar Wim-Wim of het hilarische stuk appelgebak? Rij gerust met ons mee. Deze tocht is 100 km lang, we rijden met een gemiddelde snelheid van ca. 27 kmh maar gaat dit je te snel dan schakelen we een tandje terug.

We vertrekken klokslag 8.30 uur vanaf de molen van Cothen. Lijkt het je wat? Wees welkom! En vergeet niet bij ons geldt altijd “samen uit, samen thuis”.

22 SEPTEMBER VIA DE HEIDE NAAR HETEREN

Aanstaande zondag staat er weer eens een nieuw rondje op de kalender. Een tocht van Kees. De tochten van Kees staan geliefd om hun schoonheid en gaan over het algemeen of richting Veluwe of richting de oostkant van de Betuwe.

In dit nieuwe rondje krijgen we het allebei te zien. Het beste van twee werelden zeg maar. We vertrekken in noordoostelijke richting de Utrechtse Heuvelrug over en rijden via Renswoude naar Lunteren. Via de Ginkelse Heide, waar waarschijnlijk nog maar net het stof is opgetrokken van de herdenking van Market Garden rijden we naar Renkum waar het tijd is voor koffie.

Na de koffie steken we via de brug de Neder-Rijn over naar Heteren. Hier vandaan kronkelen we in  over de typische Betuwse landweggetjes in westelijke richting naar Echteld. Vanaf hier gaan we langs het Amsterdam-Rijn kanaal huiswaarts.

Terug in Cothen hebben we dan weer zo’n 100 km op de teller staan. We cruisen met een gemiddelde van ca. 27 a 28 kmh. Lijkt het je leuk om met ons mee te rijden? Je bent van harte welkom, we vertrekken als altijd om 8.30 uur bij de molen van Cothen.

En gaat het je net iets te hard? Geen probleem, dan doen we het een tandje rustiger aan want zoals altijd geldt

“samen uit, samen thuis”

15 SEPTEMBER RONDJE MEERKERK

Aanstaande zondag rijden we weer eens door de prachtige Betuwe, dan rijden we “rondje Meerkerk”.

Via de dijk rijden we naar de pont bij Beusichem. Hier varen we over en we rijden dan door naar Culemborg om vervolgens via Zijderveld in Meerkerk uit te komen. Als het goed is zijn we hier dan rondom tien uur. Hier is de koffiestop bij ‘het kleine Brughuis’.

Na de koffie gaat de tocht verder richting Ameide, waar we de Lekdijk oprijden naar Vianen. Bij Vianen nemen steken we via de bekende brug de Lek weer over naar Nieuwegein waarna we via Schalkwijk weer naar Cothen rijden.  We hebben we dan weer bijna 80km op onze tellertjes staan.

Als de weersvoorspelling uitkomt is het zondag weer prachtig nazomerweer. Lijkt het je leuk om een keertje met ons mee te fietsen? Dat kan, je kan geheel vrijblijvend een tochtje met ons mee rijden. We starten om klokslag 8.30 uur bij de molen van Cothen. Zorg dat je er bent en rij gezellig met ons mee. Het gemiddelde tempo zal ca. 27km/h zijn maar gaat het je te snel dan schakelen we altijd een tandje terug.  Want bij WTC-Cothen geldt “samen uit, samen thuis”.

Graag tot zondag.

8 SEPTEMBER RONDJE OUD MAARSSEVEEN

Deze tocht staat voor het derde achtereenvolgende jaar op de kalender. Dat betekend dus over het algemeen dat een tocht in de smaak valt bij onze leden. De tocht dankt de naam aan het gelijknamige pittoreske plaatsje waar we langs rijden, Oud-Maarsseveen aan de Maarsseveenseplassen.

De route is ca. 80 km en ook zondag vertrekken we  weer om 8.30uur vanaf de molen van Cothen. We fietsen we de Achterdijk, Vechten, Rijnauwen, De Uithof en Bilthoven naar het poldergebied ten noorden van Utrecht. Hier doen we een rondje door de polder over oude landweggetjes langs oude forten en kleine plaatsjes als Westbroek, Oud-Maarsseveen en Tienhoven tot aan de Maarseveenseplassen.

In tegenstelling tot andere jaren doen we nu een koffiestop in Lage Vuursche. Na de koffie rijden we door het bos langs Soestduinen naar Amersfoort. Vanaf Amersfoort nog even de Maarnseberg over en daarna uitrijden via Doorn en Langbroek naar Cothen.

Lijkt het leuk om een keertje mee te rijden dan is het zondag misschien een mooie gelegenheid voor je. Wees welkom en sluit bij ons aan voor een vrijblijvend rondje. De gemiddelde snelheid zal zo’n 28kmh zijn maar gaat dit je te snel dan schakelen we een tandje terug en doen we het iets rustiger aan want bij ook zondag is en blijft het motto “samen uit, samen thuis”.