25 SEPTEMBER DOOR DE POLDERTOCHT

De “Door de Poldertocht” van a.s. zondag stond vorig jaar voor het eerst op de agenda en toen werd bij de start nog besloten om hem tegen de klok in te rijden i.v.m. de wind in de Flevopolder. Maar als het komende zondag geen oostenwind is dan wordt hij waarschijnlijk andersom, met de klok mee dus, gereden. Dat betekent dat er eerst richting Utrecht, de Bilt, Bilthoven en Baarn gereden wordt. Door over de Stichtse brug te fietsen wordt de Flevopolder bereikt. Daar gaat het over de dijk richting Zeewolde. Ergens halverwege de weg door de polder wordt er gestopt voor koffie. Door bij Nijkerk over de andere brug weer terug te fietsen wordt de polder weer verlaten. Daarna gaat het door naar Leusden en Woudenberg en verder binnendoor terug naar Cothen.

Te totale lengte zal zo tussen de 100 en 110 kilometer zijn en gemiddelde tempo ongeveer 27 kilometer per uur. We vetrekken om 8:30 bij de molen van Cothen. Ook niet-leden zijn altijd welkom om eens geheel vrijblijvend mee te fietsen.

Graag tot zondag