12 MAART RONDJE AMERSFOORT

Zondag 12 maart rijden we de tweede tocht van dit seizoen. Dit rondje is iets langer dan afgelopen zondag. Als we weer terug in Cothen zijn hebben we net de 60km aangetikt. We gaan voor het eerst de Heuvelrug over, één klimmetje van Doorn naar Maarn. Vanaf hier gaan we in een rechte lijn langs de Leusederheide in de richting van Amersfoort. Hier rijden we in zuid/westelijke richting om Amersfoort heen tot aan het Dierenpark. Net voorbij de dierentuin schiet de route via een mooi fietspad het bos in, in richting Den Dolder.

Vanaf Den Dolder gaat de route door de bebouwde kom en langs de provincialeweg naar Bilthoven en de Uithof. Hier doorkruisen we het universiteit terrein om daarna de weg weer te vervolgen door het bos van Rijnauwen. Dan is het onderhand tijd voor een koffiestop. De laatste 15km gaat door de polder van de Krommerijnstreek, voor iedereen waarschijnlijk bekend terrein.

Net als al onze andere tochten zijn ook niet leden zijn altijd welkom om vrijblijvend een keer mee te fietsen.

We verzamelen om 8:30 uur voor de molen “Oog In ’t Zeil” in Cothen. Alleen als het erg hard regent wordt er niet gefietst.

Het tempo ligt zo rond de 27 km/h maar bovenal blijft het devies Samen uit, Samen thuis,

Graag tot Zondag 12 maart.Rhijnauwen2