4 JUNI DE ANKEVEENSEPLASSENTOCHT

Zondag wordt het prima fietsweer en staat er weer een echte WTC-Cothen klassieker en tevens één van de langere tochten van het seizoen op onze toerkalender namelijk de Ankeveenseplassentocht. Hij staat voor 120 km in de boeken en het laat zich raden dat deze tocht richting de plassen van Ankerveen gaat.

Maar deze tocht heeft meer moois te bieden. Zo rijden we door de bossen van Zeist en Bilthoven richting Maartensdijk en Hilversum. Langs de Loosdrechtse Plassen gaat het naar Ankerveen. In Ankeveen steken we via een smal fietspad dwars tussen de plassen door naar de Vecht bij Nederhorst den Berg. Vanaf daar volgen we de Vecht tot aan Breukelen. In Breukelen op de markt is het dan eindelijk tijd voor koffie.


Na de koffie gaat de tocht verder via Tienhoven, HollandseRading, Blauwkapel, De Bilt en Bunnik. Vanaf Bunnik rijden we weer terug naar Cothen.

Ben je geen lid maar wil eens een rondje in groepsverband proberen, fiets gerust eens een keer vrijblijvend met ons mee.

– Onze eerste groep vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen in Cothen en de gemiddelde snelheid is afhankelijk van de groepssamenstelling ca. 27 a 28 kmh.

Is 120 km je net even te ver?
– Onze tweede groep vertrekt om 9:30 uur vanaf de sporthal De Rijnsloot in Cothen. Zij doen een rondje van ca. 70 km naar Barneveld e.o. De gemiddelde snelheid is ca. 26 a 27 kmh. Maar gaat dit je te snel dan doen we een tandje terug want bij WTC-Cothen geldt altijd:

“samen uit, samen thuis”

Graag tot zondag.