11 JUNI KLIMRIT UTRECHTSE HEUVELRUG

De komende week gaan er behoorlijk wat van onze leden de grens richting de bergen. Om deze leden zo goed voorbereid mogelijk in de bergen los te laten doen we voor het eerst een ware klimtocht over de Utrechtse Heuvelrug.


Een kleine kink in de kabel van de routebouwer van dienst is de ijver van de aannemer in dienst van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug. Deze heeft zo’n beetje iedere heuvel die er op de UHR te vinden is van een nieuwe slijtlaat met een heleboel split. Veel te veel van het mooie, een laag tot zo’n 5 cm dik is vragen om problemen.


Dit heeft de afgelopen twee weken al de nodige valpartijen opgeleverd en een klachtenregen aan het loket van de ambtenaar van de genoemde gemeente. Ondanks dat de gemeente en aannemer actie hebben ondernomen door het overschot aan split van de weg te gaan vegen lijkt het ons nu onverantwoord om met deze wetenschap de tocht hier overheen te laten gaan.


Maar gelukkig zijn er meer heuveltjes in onze buurt en heeft onze routebouwer het zwaartepunt van de tocht verlegt naar meer richting Amerongen en Rhenen. Bij mekaar is het toch gelukt om een tocht van 92 km en bijna 550 hm te maken. De klimmers van dienst kunnen dus nog steeds hun hart ophalen.

  • Grp.-1: start 8:30 uur vanaf de molen, gem. snelheid ca. 27 kmh
  • Grp.-2: start 9:30 uur vanaf sporthal De Rijnsloot, gem. snelheid ca. 25 kmh

Ben je gek op klimmen en lijkt het je leuk om met een groep mee te rijden, wees welkom en zorg dat je op één van de twee genoemde tijdstippen en locaties aanwezig ben en fiets dan lekker met ons mee.


Graag tot zondag.