18 JUNI  VADERDAGTOCHT

De nodige van onze leden keren zondag terug uit de Alpen. Voor de thuisblijvers staat toepasselijk de Vaderdagtocht op de kalender. In de praktijk betekend dit een nieuw rondje naar Zaltbommel en terug.

Vanaf Cothen wordt er gelijk al Koers gezet richting Betuwe. Voor de 8.30 uur groep betekend dit automatisch overvaren bij Beusichem. De 9.30 uur groep kan hiervoor gewoon de pont van Wijk bij Duurstede nemen.

Eénmaal aan de overkant gaat de route oer autoluwe wegen langs kleine Betuwse dorpjes als Zoelen, Kerk-Avezaath, Wadenooien, Est om uiteindelijk via de Martinus Nijhof brug de Waal over te steken en in Zaltbommel uit te komen.

Na een rondje onder de Waal komt de route terug in Zaltbommel en is het tijd voor koffie bij café restaurant de Verdraagzaamheid.

Na de koffie is het dan weer koers huiswaarts dus terug de brug over. Via Waardenburg, Meteren, Geldermals, Buurmalsen, Geldermalsen en Buren wordt er naar de pont van Wijk bij Duurstede gereden. Na de overvaart wacht dan nog de laatste 5 km tot aan Cothen en kan iedere deelnemer weer 80 km bijschrijven op zijn palmares.

  • 8.30 uur groep vertrekt vanaf de Molen, de gemiddelde snelheid is 27-29 kmh
  • 9.30 uur groep vertrekt vanaf de sporthal, de gemiddelde snelheid is 26-28 km

Lijkt het je leuk om eens mee te rijden zorg dan dat je op één van de twee tijdstippen en genoemde locatie bent en rij gezellig eens met ons mee. En gaat het je iets te snel, geen zorg, dan schakelen we een tandje terug want bij WTC-Cothen geldt:

“SAMEN UIT, SAMEN THUIS”