30 APRIL VAN MAARSEVEEN CLASSIC

Stond in het verleden 30 april voor Koninginnedag, dit jaar staat deze datum voor de Van Maarseveen Classic. Deze naam is wel een beetje met een knipoog gekozen, het betreft het hier een gewone zondagse clubrit met overigens wel een prachtige route.

Het eerste gedeelte gaat via Bunnik en de Bilt naar Baarn. Als Baarn gepasseerd is rijden we over de Eemdijk naar het Veluwemeer. In Bunschoten-Spakenburg fietsen het peloton weer in zuidelijke richting naar Amersfoort en Soest.

Ergens tussen Amersfoort en Soesterberg drinken we koffie. Daarna volgen we de N227 via Maarn en Doorn terug Cothen.

De gemiddelde snelheid is afhankelijk van wat de groep aankan maar ligt in de praktijk zo rond de 27 km per uur. We vertrekken, als het tenminste niet te hard regent, om 8:30 bij de molen van Cothen.

Niet-leden zijn altijd welkom om eens vrijblijvend mee te fietsen.

Graag tot zondag.