28 MEI RONDJE HAARZUILENS

A.s. zondag rijden wij het “Rondje Haarzuilens”. In de voorbije jaren hete dit rondje nog “rondje Montfoort” maar omdat we de koffie altijd drinken in Haarzuilens is het omgedoopt tot Rondje Haarzuilens.
De lengte van deze rit is circa 80 kilometer. Deze rit gaat via ’t Goy, langs het Amsterdam-Rijnkanaal binnendoor naar Nieuwegein. Vervolgens gaan we door naar IJsselstein. Vanaf hier volgen we een stukje de Hollandsche IJssel in de tegengestelde richting zoals die twee weken terug in het rondje Oudewater is gereden.
Voorbij het gehucht Mastwijk net voor Montfoort slaan we af richting Harmelen. Via Harmelen rijden we door naar het kasteeldorp Haarzuilens. In dit pittoreske dorpje van de rood-witte luikjes drinken we koffie bij ‘t Wapen van Haarzuylen.
Na de koffie vervolgen wij onze weg door De Meern en Leidsche Rijn om vervolgens het Amsterdam Rijnkanaal te volgen tot aan Nieuwegein. Via Houten en de Achterdijk komen we dan weer terug in Cothen.
Het tempo zal zo rond de 27 kilometer per uur liggen mits iedereen in de groep dat aankan anders wordt er langzamer gereden. Het vertrek is om 8:30 uur bij de molen van Cothen. Ook niet leden zijn altijd welkom om eens vrijblijvend mee te fietsen.
Graag tot zondag.