MAANDAG 5 JUNI (TWEEDE PINKSTERDAG) EEMTOCHT

Maandag 5 juni (tweede pinksterdag) rijden we de Eemtocht. De naam verraadt de richting al, de tocht zal ons onder andere langs het riviertje de Eem leiden. Eerst fietsen we via Maarsbergen, Woudenberg, Leusden en Hoevelaken naar Amersfoort. Noordelijk van Amersfoort rijden we over een mooi fietspad dwars door de polder naar de dijk van het Eemmeer. Die volgen we langs de haven van Bunschoten-Spakenburg naar Eemdijk. Verder gaat het over mooie rustige wegen langs de Eem om uiteindelijk in Soest uit te komen. We drinken koffie bij de Stoeterij in Soesterberg. Daarna is het nog maar een kilometer of 20 naar huis toe.

 De totale afstand is ongeveer 90 kilometer. De gemiddelde snelheid lig zo rond de 27 kilometer per uur. Het vertrek is om 8:30 uur bij de molen van Cothen, dus zonder pech onderweg zijn we tussen twaalf en kwart over twaalf weer terug in Cothen. Alleen bij veel regen wordt er niet gereden.

Ben je geen lid maar wil je wel een keer kennismaken met de WTC Cothen, rij gerust eens een keer mee. Als de gemiddelde snelheid wat aan de hoge kant is laat dat dan geen belemmering zijn, dan wordt er gewoon wat langzamer gereden. Samen Uit Samen Thuis!

Graag tot zondag