16 juli de Haarzuilenstocht

Zondag 16 juli fietst de WTC Cothen de Haarzuilenstocht. De lengte van deze rit is 80 kilometer. De rit gaat via ’t Goy, langs het Amsterdam-Rijnkanaal naar Nieuwegein en over de Nedereindseweg richting Montfoort. Net voor Montfoort gaan we rechtsaf naar het gehucht Mastwijk en verder in noordelijke richting naar Harmelen. Via Harmelen rijden we door naar Haarzuilens.

In Haarzuilen draaien we eerst met de klok met om het kasteel heen en als we dan in het karakteristieke dorpje komen is het tijd voor koffie. Zoals altijd zullen we dat ook zondag weer doen bij ‘t Wapen van Haarzuylen.

Na de koffie vervolgen wij onze weg door De Meern en Leidsche Rijn om bij het Amsterdam Rijnkanaal uit te komen en vandaar de kanaalweg te volgen tot aan Nieuwegein. Via Houten  en Fort Vechten en langs de A12 rijden we naar Odijk. Vandaar gaat het over de Langbroekerdijk terug naar Cothen

De eerste groep vertrekt als altijd om 8:30 uur bij de molen van Cothen. Het tempo zal zo rond de 28 kilometer per uur liggen. Om 9:30 uur vertrekt er een tweede groep bij de sporthal Wil je een keer met ons meerijden sluit je dan gerust een keer vrijblijvend bij een van de twee groepen aan. En gaat het je net iets te snel? Geen nood, dan schakelen we een tandje terug.