6 AUGUSTUS – ITALIAANSEWEGTOCHT

Zondag rijden we de Italiaansewegtocht. De naamgever van deze tocht van 90 kilometer, is een vrij steil klinkerweggetje bij Doorwerth. Maar voor dat we daar zijn fietsen we eerst heel veel over de dijken. Eerst van Wijk bij Duurstede naar Amerongen en Rhenen. In Rhenen steken we de Nederrijn over en vanaf Kesteren fietsen we verder over de dijk in de richting van Opheusden. We blijven de dijk volgen tot aan Heteren. Daar steken we de Nederrijn weer over maar nu van zuid naar noord. Vanaf daar volgen een paar fikse klimmetjes, eerst de al eerder genoemde Italiaanseweg en na een korte afdaling ook nog de Holleweg.

Daarna is het tijd voor de koffie. Die nuttigen wij op een prachtige locatie, kasteel Doorwerth.

Na de koffie moeten we direct weer omhoog als we de Boersweg op fietsen, maar deze klim is wel veel minder zwaar dan de klimmetjes voor de koffie. Vervolgens gaat het via Renkum en Wageningen weer terug naar Rhenen. Daar wacht ons nog de Grebbeberg, de laatste bult voor deze dag. Daarna fietsen we via Elst, Amerongen, Leersum en Langbroek, terug naar Cothen.

De eerste groep vertrekt om 8:30 uur bij de molen van Cothen en rijdt ongeveer 28 a 29 kilometer per uur of langzamer als dat nodig is. De tweede groep vertrek om 9:30 uur bij de sporthal van Cothen en fietst met een gemiddelde snelheid van ongeveer 26 a 27 kilometer per uur of langzamer als dat nodig is. Wil je een keer vrijblijvend meefietsen om kennis te maken met de WTC Cothen dan ben je van harte welkom.

Graag tot Zondag