17 SEPTEMBER RONDJE OUDEWATER

Anders dan staat vermeld in de toerkalender rijden we zondag niet naar en Putten maar heeft de wegkapitein bedacht dat we naar Oudewater rijden. Ook leuk, de afstand van het rondje is wel gelijk, ca. 90km.

We rijden binnendoor naar Houten en van hier naar IJsselstein en Montfoort. Vanaf hier gaat het dan naar Oudenwater (Heksenwaag). Oudewater is een populaire plaats dit jaar bij de tochten van WTC-Cothen. Niet zo vreemd want op de terrassen van het oude binnenstadje is het altijd goed toeven. Hier kun je ook altijd weer constateren dat wij niet de enige fietsers zijn die het hier naar het zin hebben want ook bij andere fietsers is het een populaire koffiestopplaats. Hier doen we dus een bakkie, na de koffie gaan we weer huiswaarts. Via Lopik en Schalkwijk gaat de tocht terug naar Cothen.

Terug in Cothen zal de teller dus bijna op de 90km staan. De gemiddelde snelheid zal als altijd weer ca. 27kmh zijn.

Lijkt het je leuk om met ons mee te fietsen op deze leuke tocht? Schroom niet en rij gerust geheel vrijblijvend een keertje mee. Gaat het net even te hard, geen nood dan schakelen we een tandje terug want altijd geldt: ‘samen uit, samen thuis’. We vertrekken om 8.30uur bij de molen en Olaf is de wegkapitein voor deze tocht.