8 APRIL RONDJE AAN DE OVERKANT

Dit is een nieuw rondje op de kalender van een nieuwe voorrijder. De naam verklapt het al een beetje “aan de overkant”. De overkant is in dit geval de overkant van de Lek. Het rondje zal dus grotendeels door de Betuwe gaan.

Vanaf Cothen rijden we via de dijk naar de pont bij Beusichem. Na de overtocht gaat de route via merendeels landelijke Betuwe weggetjes langs plaatsjes als Kerk-Avezaath en  Zoelen. Vanaf hier gaan we het Amsterdam-Rijnkanaal over naar Ingen, Ommeren en Lienden.

(bron fietsen123)

Dan wordt het tijd om de Betuwe weer te verlaten en zullen we via de brug bij Rhenen de Rijn oversteken. Dan is het tijd voor koffie. Na de koffie volgt het eerste klimwerk voor dit seizoen. Vanaf Rhenen rijden we naar Veenendaal en Overberg om vervolgens bij de noordkant van de Amerongseberg aan te komen. Hier is er geen ontkomen meer aan. We moeten er overheen. Maar geen nood, iedereen in zijn eigen tempo en er eenmaal overheen in Amerongen wachten we op elkaar want bij WTC-Cothen geldt altijd “samen uit, samen thuis”.

Na Amerongen wacht er nog een stukje dijk richting Wijk bij Duurstede. Eenmaal hier is het nog een peulenschilletje tot Cothen. Als we terug zijn in Cothen staat er ca. 80km op de teller.

Lijkt het je leuk om een keer zo’n mooie tocht met ons mee te rijden? Dat kan, we starten altijd om 8.30 uur bij de molen in Cothen. Introducés zijn altijd welkom en ook daar wordt (mocht dit nodig zijn) op gewacht. De gemiddelde snelheid is altijd ca. 26 a 27kmh. Denk er wel aan om een helm op je hoofd te zetten.