29 APRIL RONDJE GALGENBERG

Voor aanstaande zondag staat er een nieuw rondje op de kalender, namelijk “rondje Galgenberg”. De Galgenberg staat ook wel bekend als de Amersfoortse berg.

Zoals altijd starten we om 8.30uur bij de molen van Cothen.  We rijden niet rechtstreeks naar de Galgenberg. Dit doen we via een ommetje. We toeren via de landelijke weggetjes van het Krommerijngebied binnendoor naar Houten. Na een stukje Houten gaat de route verder via Odijk naar Zeist. Hier vandaan is het nog een klein stukje naar Amersfoort.

Hier wacht dus de Galgenberg. Maar ook voor de niet klimmers onder ons is er vast een alternatief te bedenken om toch aan de kilometers te komen. Na het klimwerk is het tijd voor de koffie.

Na de koffie is het dan nog een klein stukje terug naar Cothen. Als we terug zijn in Cothen hebben we weer ca. 70 km asfalt onder onze bandjes door laten schieten.

Lijkt het je leuk om eens een keer een rondje met ons mee te rijden? Dat kan, zorg dan dat je aanstaande zondag om 8.30 uur bij de molen van Cothen bent en rij met ons mee. De gemiddelde snelheid zal ongeveer 27kmh bedragen maar gaat je dat te snel? Geen nood, dan rijden we een tandje langzamer want bij WTC-Cothen geldt “samen uit, samen thuis”.

Alleen bij heel slecht weer wordt er niet gereden.