27 MEI DE HOLLEWEGTOCHT

Aanstaande zondag staat er een nieuwe tocht op de agenda, namelijk “De Hollewegtocht”. Dit verwijst naar de Oude Holleweg, de naam van een uiterst steil en venijnig en daardoor berucht klimmetje in Nijmegen. De Oude Holleweg bevindt zich aan de oostkant van Nijmegen en grenst aan Berg en Dal. We zullen dus wel de nodige heuveltjes tegen komen onderweg.

De beklimming van de Oude Holleweg (soms ook Hanenberg genoemd) is een bekend fenomeen bij veel amateur- en profwielrenners. De klim heeft een lengte van 860m en een hoogte verschil van 74m. Dit betekend dus een gemiddeld stijgingspercentage van 8,6%. Maar let op! In het midden is de klim 13 tot 14%, de klim wordt vaak als de zwaarste klim van Nederland buiten Zuid Limburg beschouwd.

Het wordt deze keer dus een tocht voor de klimliefhebbers. Zo zie je maar, WTC-Cothen heeft voor ieder wat wils.

Gezien de bestemming van de tocht laat het zich raden dat deze tocht niet onder de 100km zal zijn. 120km staat er zelfs op de agenda. De gemiddelde snelheid zal gezien het nodige klimwerk zo’n 26 a 27kmh gemiddeld zijn. Maar ook zondag geldt weer “samen uit, samen thuis”, dus gaat het te hard dan schakelen we een tandje terug.

Ook voor deze tocht geldt, lijkt het je leuk om een keer met ons mee te rijden, dan ben je van harte welkom. Maar let op! Voor deze tocht moet je wel enigszins geoefend zijn. We vertrekken zondagochtend om 8.30uur vanaf de molen aan de Dorpstraat in Cothen.

Zoek je nog informatie over de Oude Holleweg zie dan: https://www.klimtijd.nl/beklimming/oude-holleweg