3 JUNI RONDJE SCHOONHOVEN

Aanstaande zondag alweer een nieuw rondje op onze toerkalender namelijk rondje Schoonhoven. Dit wordt weer een echte tocht voor de liefhebbers van dijkrijden want dat gaan we doen.

 

Via de Goyerbrug en de Zuwedijk rijden we naar de Lekdijk bij Schalkwijk. Hier gaan we verder over de voor ons bekende dijk tot aan Vianen. Bij Vianen steken we via de Viaansebrug de Lek over om vervolgens aan de zuidkant van de Lek verder te rijden in westelijke richting. Dit stuk dijk is voor ons minder bekend maar een stuk rustiger dan die aan de noordkant. Ook is de weg hier onlangs geheel opnieuw geasfalteerd met brede fietsstroken, heerlijk fietsen dus. We komen langs plaatsjes als Lexmond, Sluis, Ameide en uiteindelijk in Nieuwpoort.

Hier steken we terug de Lek over maar deze keer met het pontje om uit te komen in Schoonhoven. Hier wacht de koffie op ons in een heus wielercafe namelijk cafe Fausto, vernoemd naar de legendarische wielrenner Fausto Coppi.

Na de koffie gaan we weer huiswaarts. Hoe dat zal waarschijnlijk onderwerp van gesprek zijn tijdens de koffie. De keuze is ‘the long way’ over de dijk, of ‘the short way’ via een mooi fietspad maar langs de Provincialeweg naar Lopik om vervolgens via Lopikerkapel uiteindelijk toch weer op de dijk uit te komen. Vanaf hier nog een stukje binnendoor naar Cothen.

Afhankelijk van de gekozen route zullen we bij terugkomst 85 a 90km op de teller hebben staan.

Lijkt het je leuk om een keertje met ons mee te rijden dan ben je van harte welkom. De gemiddelde snelheid zal zo’n 27kmh zijn maar gaat het te snel dan schakelen we een tandje terug want bij WTC-Cothen geldt altijd “samen uit, samen thuis”. We vertrekken  om 8.30 uur vanaf de molen van Cothen.

Graag tot zondag.