15 JULI RONDJE APPELTERN

Zondag 15 juli staat er weer een mooi rondje en ondertussen klassieker door het rivierengebied op het programma, namelijk het rondje Appeltern. De route gaat eerst via de heuvelrug richting Rhenen waar de Nederrijn wordt overgestoken en er verder wordt gereden door de Betuwe.

Als Opheusden en Dodewaard gepasseerd zijn gaat de route parallel aan de A50 over Waal naar Ewijk. Als er zo’n ruim 60 kilometer gefietst zijn gaat de route bij Batenburg de dijk langs de Maas op en gaat het weer in westelijke richting. Nadat we Maasbommel en Appeltern gepasseerd zijn wordt de Maasdijk weer verlaten en gaan we weer richting de Waal die bij Beneden Leeuwen weer wordt overgestoken. Vervolgens is het alleen nog maar langs het Amsterdam-Rijnkanaal naar de pont van Wijk bij Duurstede en vervolgens terug naar Cothen. Onderweg doen we natuurlijk ook nog ergens een bakkie koffie ven voor de liefhebbers met appeltaart maar waar is nog even een verrassing.

De hele route is rond de 100 kilometer lang. De verwachte gemiddelde snelheid is rond de 27 kilometer per uur en alleen als het hard regent wordt er niet gefietst. Niet leden zijn altijd welkom om eens vrijblijvend mee te fietsen. Het vertrek is om 8:30 uur en er wordt verzameld onderaan de molen van Cothen.

Graag tot zondag.