5 AUGUSTUS RONDJE WAGENINGEN

Zondag 5 auugstus rijden we een rondje Wageningen onder de bezielende leiding van Harm. Zoals het er nu naar uitziet wordt het een warm ritje zondag maar dat zijn wij inmiddels wel gewend. Eerst rijden we binnendoor naar Leersum waarna we de hoofdweg volgen tot aan Rhenen. Daar slaan we links af en rijden de Koerheuvel op, een fenijnige stijl klimmetje. Vervolgens fietsen we achter Rhenen langs naar Achterberg om daar de polder in te duiken en die bij Wageningen weer uit te komen.

We hebben het verste punt van de route gehad als we door de buitenwijken van Wageningen rijden en dan weer in westelijke richting naar Rhenen fietsen. Daar wacht ons de Grebbeberg, de tweede (en laatste) klim van de dag. Dan zal het wel tijd voor de koffie zijn. Daarna wordt de Rijnbrug overgestoken en gaat de route verder over de dijk richting Maurik. Nog even met de pont oversteken naar Wijk bij Duurstede en zo weer terug naar Cothen. Dan hebben we er een kleine 75 km opzitten.

De verwachte gemiddelde snelheid is zo rond de 27 kilometer per uur. Het tempo wordt in elk geval zodanig aangepast dat iedereen in de groep het bij kan houden.

Er wordt vertrokken om 8:30 uur bij de molen van Cothen en ook niet-leden zijn altijd welkom om eens vrijbljvend mee te fietsen om kennis te maken.

Graag tot zondag