12 AUGUSTUS RONDJE WOERDEN

Vanwege verplichtingen van de beoogde voorrijder van aanstaande zondag, onverwachts een andere voorrijder en ook maar gelijk een nieuw rondje op de kalender. Ook dat kan bij WTC-Cothen.

Zondag rijden we dus het rondje Woerden. Het is niet helemaal een nieuw rondje maar eigenlijk een soort van het beste van twee bestaande rondjes die dit jaar niet op de kalender zijn verschenen, namelijk het De Meijetocht en het rondje Montfoort.

De heenweg is gelijk aan die van de mooie Meijetocht. Via allemaal mooie landweggetjes rijden we onder andere langs de Oude Rijn tot aan Woerden. Woerden is gelijk ook het verste punt van deze tocht. Net voor het  roemruchte handpontje buigen we af en rijden we dwars door de stad naar Linschoten en Montfoort.

(deze doen we dus net niet 😉 )

Na Montfoort gaan we over het fietspad langs De Hollandse IJssel naar IJsselstein. Vanaf IJsselstein is het voorlopig gedaan met de  landweggetjes maar hiervoor in de plaats komen wel allemaal mooie brede fietspaden. Na IJsselstein gaat het route verder in de richting van Houten en het gehucht Vechten. In plaats van de gebruikelijke Achterdijk nemen we een keer de Parallelweg langs de A12 tot Odijk. Vanaf hier richting Werkhoven waar we nog een klein ommetje doen langs kasteel Beverweert en de Langbroeker- wetering. Terug in Cothen hebben we 90km afgelegd.

O ja, bijna vergeten maar onderweg stoppen we ook nog een keer om een bakkie koffie te drinken en voor wie wil met appelgebak natuurlijk. Waar is nog een beetje een vraagteken, het zou zo maar kunnen dat je er 75km voor moet rijden maar als dat zo is, dan smaakt die je wel extra goed.

Lijkt het je leuk om deze tocht met ons mee te rijden dan ben bij deze van harte uitgenodigd. We vertrekken om 8.30uur vanaf de molen van Cothen aan de Dorpstraat. De gemiddelde snelheid zal ca. 27 a 28kmh zijn maar als altijd geldt ook zondag weer “samen uit, samen thuis”.