2 SEPTEMBER ITALIAANSEWEGTOCHT

Zondag 2 september rijden weer een echte klassieker van de WTC-Cothen kalender, namelijk de Italiaansewegtocht. De tocht is vernoemd naar een klinkerweggetje dat in Doorwerth vrij steil omhoog loopt.

Maar de rit begint gewoon vlak over de lekdijk naar Amerongen. Bij Rhenen steken we de Nederrijn over om vervolgens de dijk te vervolgen maar dan aan de zuidkant van de rivier.

Bij Heteren gaat de tocht weer terug via de brug van de A50 diezelfde rivier weer over. Dan is het nog maar een kilometer of 2 naar de Italiaanseweg. Gelijk daarna rijden we dan ook nog even de Holleweg op, nog iets korter maar dus nog steiler.

Dan hebben we de koffie wel verdient en die drinken we dan op de binnenplaats van kasteel Doorwerth. De terugweg gaat door Renkum, Wageningen, Rhenen, Elst, Amerongen en Leersum. Bij een gemiddelde van ongeveer 27 kilometer per uur en een totale afstand van 95 kilometer zijn we dan zo rond half een weer thuis.

We vertrekken om 8:30 uur bij de molen van Cothen. Naast de leden zijn nieuwkomers ook altijd welkom om een keer vrijblijvend mee te fietsen. Ook deze tocht geldt “samen uit, samen thuis”

Graag tot Zondag