9 SEPTEMBER RONDJE OUD-MAARSSEVEEN

Vorig  jaar is deze tocht voor het eerst gereden maar toen onder de naam “nazomertocht”. Dit jaar staat dit rondje eerder op de kalender dus van nazomer is nog geen sprake. Daarom is de naam omgedoopt en vernoemd naar het gelijknamige pittoreske plaatsje waar we langs rijden Oud-Maarsseveen aan de Maarsseveenseplassen.

De route is ca. 80 km en ook zondag vertrekken we weer om 8.30uur vanaf de molen van Cothen. We fietsen we de Achterdijk, Vechten, Rijnauwen, De Uithof en Bilthoven naar het poldergebied ten noorden van Utrecht. Hier doen we een rondje door de polder over oude landweggetjes langs oude forten en kleine plaatsjes als Westbroek, Oud-Maarsseveen en Tienhoven tot aan de Maarseveenseplassen.

Vanaf hier rijden we weer terug naar Groenekan en door het bos langs Soestduinen naar Amersfoort. Hier doen we nog één keer dit seizoen een koffiestop bij één van onze favoriete Eethuis De Stoeterij, je weet wel die met de heerlijke warme appelgebak.

Na de koffie gaan we de kortste weg naar huis. Nog even de Maarnseberg over en daarna uitrijden via Doorn en Langbroek naar Cothen.

Lijkt het leuk om een keertje met ons mee te rijden dan is het zondag misschien een mooie gelegenheid voor je. Wees welkom en sluit bij ons aan voor een vrijblijvend rondje. De gemiddelde snelheid zal zo’n 27kmh zijn maar gaat dit je te snel dan schakelen we een tandje terug en doen we het iets rustiger aan want bij ons blijft het motto “samen uit, samen thuis”.