17 MAART RONDJE ACHTERVELD

De derde rit van dit seizoen gaat richting Achterveld. Om 8:30 uur vetrekken we bij de molen van Cothen en rijden via Langbroek binnendoor naar Leersum. Vanaf Darthuizen gaat het richting Maarsbergen maar bij landgoed Valkenheide slaan we rechtsaf de Scherpenzeelseweg op. Na een paar kilometer kruisen we dan de A12 en rijden verder door de polder naar Scherpenzeel. Als we Scherpenzeel achter ons laten gaat het over mooie rustige landweggetjes in noordelijke richting om uiteindelijk in de Glind uit te komen. Na de Glind volgen we de Schoonderbekerweg die ons naar Achterveld leidt.

Als de Roskam dan al open is dan drinken we daar koffie anders rijden we gewoon nog even door. De route vervolgd zich richting Leusden en Leusden-Zuid. Daar fietsen we dan landgoed den Treek binnen om er bij pannenkoekenhuis Bergzicht weer uit te komen. Dat is dan gelijk ook de tweede optie voor een korte koffiestop.

Daarna is het alleen nog maar de N227 volgen in zuidelijke richting, zij het dat we tussen Maarn en Doorn nog wel even de bult over moeten. Als we terug zijn in Cothen staan er als het goed is een kleine 60 kilometer op de teller.

Ben je geen lid maar je ook eens mee wil fietsen, je bent altijd welkom om een keer vrijblijvend mee te rijden. De gemiddelde snelheid zal zo rond de 27 km per uur liggen.

Graag tot zondag