31 MAART RONDJE RENKUM RECHTSOM

Zondag doen we een rondje richting het oosten met in deze route een paar klimmetjes.
We rijden naar Wijk bij Duurstede en via Bovenwijkerweg en langs kasteel Broekhuizen rijden we naar Leersum om daarna de straatweg over te steken.
Al gauw moeten we het eerste klimmetje van de dag maken op de Scherpenzeelseweg langs het Bosbad. Hierna gaan we verder via de Haarweg naar Overberg en Veenendaal.
Binnendoor rijden we naar Wageningen. Om van daar via Hoog Wageningen(weer wat lichtjes omhoog gaat) naar Renkum te rijden. Dat passeren wij aan de rechterkant om vervolgens de Wageningse berg onderlangs te passeren en ons op te maken voor de Grebbedijk.
Afhankelijk van de wind gaat hier de puf uit de kuiten wat je nog nodig hebt voor de serieuze klim die volgt, de Grebbeberg. Daarna tijd voor verdiende koffie bij het ’viaduct’.
De koffie geeft de nodige energie voor de Defensieweg die we zullen aanrijden via de veldroute. Hierna door Amerongen naar de dijk die we weer verlaten via verbindingsweg naar Amerongerwetering en vervolgens via de Langbroeksewetering weer op de Bovenwijkerweg uitkomen. Bij de Landscheidngingsweg zullen de wegen van de afdeling Wijk en die van Cothen zich scheiden. Terug in Cothen zal  zo’n ca. 80km op de teller staan.
 
We rijden met een gemiddelde snelheid van ca. 26 a 27kmh. Lijkt het je leuk eens met ons mee te rijden dan ben je van harte welkom om 8.30uur bij de Cothense molen.