7 APRIL RONDJE AAN DE OVERKANT

Voor komende zondag staat er we weer eens een nieuwe tocht op onze toerkalender. Deze tocht is genaamd “rondje aan de overkant” en de overkant is in dit geval de overkant van de Lek, de Betuwe dus. We varen over met de pont naar Beusichem. Hoe de route dan verder zal gaan is voor iedereen dus een verrassing maar voorrijdster Coosje zal ons vast mee nemen naar de mooiste plekjes van de Betuwe.

Op de route zullen we onder andere over Landgoed Mariënwaerdt bij Beesd rijden. Een prachtig landgoed met ellenlange lanen met beukebomen. Dit landgoed bestaat al sinds 1129 toen er een abdij werd gesticht. Het heeft een roemrijk en berucht verleden want er schijnt in deze nu zeer rustieke omgeving in het verleden heel wat afgevochten te zijn. Voor wie hier meer van wilt weten verwijs ik naar de site van het landgoed of natuurlijk naar Wikipedia.

Dan fietsen wij ondertussen verder over de velden van het Betuwse land. Na Beesd gaat de route terug naar het oosten. In Maurik, bij het gelijknamige eiland is het tijd voor de dan welverdiende koffie en appelgebak. Na de koffie via Zoelen en Ommeren uiteindelijk weer terug naar de pont bij Rijswijk/Wijk bij Duurstede.

Terug in Cothen hebben we dan zo’n 90 km op onze tellers staan. We rijden met een gemiddelde snelheid van ca. 27 kmh. Lijkt het je leuk om een keertje met ons mee te rijden? We vertrekken altijd om 8.30 uur bij de molen “Oog in ‘t zeil” in Cothen.  Je bent van harte welkom.