22 APRIL RONDJE OUDEWATER

Maandag 22 april, tweede paasdag voert de rit ons naar Oudewater met Robert Hodes als baankapitein. Aan het weer kan het niet liggen want dat beloofd perfect te worden.

Vanaf het vertrek rijden we langs het Amsterdam-Rijnkanaal naar Nieuwegein. Nieuwegein verlaten we dan over de Nedereindseweg richting Montfoort. We fietsen bovenlangs Montfoort over de Mastwijkerdijk naar Linschoten. Vlak voor we de A12 passeren draaien we de Haardijk op in zuidelijke richting. Dit is een prachtige smalle kronkelweg die verderop over gaat in de Noord-Linschoterzandweg die al niet minder breed is en langs de Lange Linschoten loopt.

Dan is het tijd voor koffie. Op de Markt van Ouderwater is het altijd erg gezellig koffie drinken. Wel hopen dat er dan nog plek is voor op een van de terrassen want er zijn er meer die er zo over denken.

De terugweg gaat weer richting Montfoort langs de Hollandse IJssel naar IJsselstein en dwars door Nieuwgein om na het passeren van de Beatrixsluizen naar Tull en ’t Waal te rijden. Daarna rest ons alleen nog Schalkwijk en de altijd lastige klim over de Goyerbrug en dan zien we de molen van Cothen al weer aan de horizon verschijnen

Al met al een mooi rondje van net iets meer dan 80 kilometer. We vertrekken om 8:30 uur bij de molen van Cothen. En met een gemiddelde van rond de 27 km/u zijn we rond 12:00 uur weer thuis.

Ook niet leden zijn van harte uitgenodigd om eens vrijblijvend mee te fietsen om zo kennis te kunnen maken de WTC Cothen.

Graag tot maandag.