5 MEI TWEEBRUGGENTOCHT

Voor Bevrijdingsdag (5 mei) staat er weer een klassieker op het programma, de twee bruggentocht. De Tweebruggentocht heeft zijn naam te danken aan de tijd dat wij met deze rit nog de lek overstaken bij Vianen en bij Rhenen over de tweede brug weer terug de Nederrijn overstaken. Maar omdat er tegenwoordig voor gekozen is om de totale afstand van deze tocht te beperken tot ± 80 km nemen we bij Amerongen de pont terug. Maar niet nadat er eerst een bakkie koffie is gescoord te hebben op het eiland van Maurik.

Dus als je van dijkrijden houdt is dit een rit om van te smullen. Het vertrek is om 8:30 uur bij de molen van Cothen en het tempo ligt zo rond de 27 km per uur, mits iedereen in de groep dat kan bijhouden anders passen we het tempo gewoon aan.

Alleen als het aanhoudend regent wordt er niet gereden. Ben je geen lid maar heb je wel zin om ook eens een keer met ons mee te fietsen sluit je dan gerust bij ons aan.

Graag tot zondag