19 MEI VAN MAARSEVEEN CLASSIC

Zondag 19 mei staat de Van Maarseveen Classic weer op de kalender. Deze naam is wel een beetje met een knipoog gekozen, het betreft het hier een gewone zondagse clubrit maar wel een hele mooie, met alle ingrediënten zoals het een echte klassieker betaamd, met klimmetjes, afdalingen, dijken, en zelfs een kasseienstrook. Al met al 90 kilometer genieten.

Het eerste gedeelte gaat via Bunnik en De Bilt, Bilthoven naar Baarn. Als Baarn gepasseerd is rijden we over de Eemdijk naar het Veluwemeer. We zijn hier op het verste punt van de klassieker en hebben ondertussen de kasseienstrook in de kuiten zitten. Via de dijk komen we in Bunschoten-Spakenburg. Vanaf hier fietst het peloton weer in zuidelijke richting naar Amersfoort en Soest.

Tussen Amersfoort en Soesterberg drinken we koffie bij De Stoeterij. Dit is één van de lievelings koffiestops van WTC Cothen en dat is niet alleen vanwege de gastvrijheid maar het meest vanwege de over heerlijke warme appelgebak. Na de koffie is het nog maar een stukje. We volgen we de N227 via Maarn en Doorn. Tussen Maarn en Doorn moet er nog wel even geklommen worden om aan de andere kant van de Utrechtse Heuvelrug te komen. Na de klim dalen en door Doorn terug naar Cothen.

De gemiddelde snelheid is afhankelijk van wat de groep aankan maar ligt in de praktijk zo rond de 27 km per uur. We vertrekken, als altijd om 8:30 bij de molen van Cothen.

Niet-leden zijn altijd welkom om eens vrijblijvend mee te fietsen.

Graag tot zondag.