2 JUNI DE MEIJETOCHT

Met WTC Cothen komen we maar zelden in het gebied van de Nieuwkoopse Plassen en Het Groene Hart. Tijd om dat weer eens te veranderen. Na een jaartje over geslagen te hebben staat de Meijetocht voor de derde keer op onze kalender. We kunnen de kalender niet vol zetten met +100 km tochten dus moet er af en toe een mooie tocht wijken. Maar dus nu weer terug.
Deze tocht is te mooi om te vergeten.

Via Houten en Nieuwegein rijden we naar de westelijke helft van onze provincie. Door Harmelen en bovenlangs Woerden bereiken we het poldergebied dat ook wel bekend staat als het Groene Hart. Over langgerekte polderwegen en via een hand pontje dat altijd voor hilariteit zorgt komen we via Zegveld uit in De Meije een kronkelig riviertje aan de rand van de Nieuwkoopse Plassen. Je waant je hier honderd jaar terug in de tijd.

Inmiddels door de provincie Zuid-Holland fietsend gaan we in westelijke richting langs De Meije op naar Bodegraven, het verste punt van deze route. Als de A12 weer gekruist is in zuidelijke richting komen we in Oudewater alwaar ons de koffie wacht.

Na de koffiepauze passeren we Polsbroekerdam en Lopikerkapel om bij Vreeswijk het Lekkanaal over te steken. Via Tull en ’t Waal en Schalkwijk rijden we terug naar Cothen.

Als we onder de molen de remmen inknijpen hebben we er naar verwachting 110 prachtige kilometers opzitten. De gemiddelde snelheid zal zo rond de 27 km/u zijn maar als het nodig is om de groep compleet te houden kan dat ook lager uitvallen. Natuurlijk zijn niet-leden altijd welkom om eens ter kennismaking vrijblijvend mee te fietsen. Alleen bij veel regen wordt er niet gefietst.