7 JULI RONDJE WILNIS

Nieuwe leden betekend ook weer nieuwe tochten en dus zondag weer een nieuwe tocht op de agenda. Een dikke 100+ tocht door het Het Groene Hart.

Via bekende wegen langs het Amsterdam-Rijnkanaal en door Nieuwegein fietsen we naar De Meern. Vanaf hier wordt de tocht vervolgd langs de Oude Rijn in de richting van Woerden. Ergens halverwege schieten we dan werkelijk de polders van Het Groene Hart in.

Zigzaggend rijden we tussen de rietpolders door langs plaatsjes als Kockengen, Kanis en Woerdense Verlaat. Vanaf Woerdense Verlaat rijden we via de Zuid Hollandse kant langs de Kromme Mijdrecht naar De Hoef. Hier gaan we via een bruggetje het water over om vervolgens langs deze rivier aan de Utrechtse kant weer terug te rijden. Normaal gesproken tot hier de wind meest tegen maar vanaf hier krijgen we de wind wat meer in de rug. Op weg naar Wilnis waar de koffie wacht. We hebben er nu zo’n 75 km opzitten dus dat bakkie zal zeker smaken.

Na de koffie met de wind in de rug in één rechte lijn via het bekende Haarzuilens terug naar Leidsche Rijn. Een klein stukje langs het kanaal en dan via Laagraven naar Vechten en over de Achterdijk terug naar Cothen. Terug in Cothen hebben we dan zo’n 115km op de teller staan en zijn we naar alle waarschijnlijkheid weer een mooie tocht rijker.

Ook zondag vertrekken we weer om 8.30 uur vanaf de Molen in Cothen. Lijkt het je leuk om mee te rijden dan ben je van harte welkom. We rijden met een gemiddelde snelheid van ca. 27kmh maar bovenal geldt “samen uit, samen thuis” dus gaat het te snel dan schakelen gewoon een tandje terug.