14 JULI OP EN NEER NAAR FAUSTO

Deze tocht is genoemd naar één van de bekendste fietscafés van Nederland. Namelijk fietscafé Fausto in Schoonhoven. De route van zondag is eenvoudig en overzichtelijk en een echte dijkentocht.

Bij Wijk bij Duurstede rijden we de dijk op in westelijke richting tot aan Vianen. Hier gaan we de brug over om vervolgens aan de overkant verder te rijden over de dijk in westelijke richting tot aan de pont naar Schoonhoven. Ingewikkelder is het niet maar ondanks, of misschien wel dankzij zijn eenvoud is deze tocht niet minder mooi dan andere tochten. Het uitzicht is altijd weids, de uiterwaarden en de Lek zijn prachtig en vooral het gedeelte Lekdijk vanaf Vianen is heerlijk om te fietsen. Bij Nieuwpoort steken we met het pontje de Lek weer over naar Schoonhoven.

Hier is dan dus de koffiestop bij fietscafe Fausto. Alles ruikt hier naar fietsen en wielrennen. De zaak is vernoemd naar de legendarische wielrenner Fausto Coppi en staat, zoals zij zelf zeggen, net als de renner symbool, voor passie, vernieuwing, talent en professionaliteit. Een terras is er amper maar op de kleine zitjes op de stoep is het bij mooi weer echt genieten van een welverdiend bakje koffie en natuurlijk gebak.

Na de koffie weer huiswaarts. Waarschijnlijk de wind in de rug. Alleen maar de dijk volgen, verdwalen is haast onmogelijk. Terug in Cothen hebben we dan ca. 100 km afgelegd. Afhankelijk van de ervaring van de groep zal het gemiddelde op zo’n 27 a 28kmh liggen. Maar te hard gaat het nooit want dan schakelen we gewoon een tandje terug. “Samen uit, samen thuis”.

Lijkt het je dus leuk om deze tocht of een andere tocht eens met ons mee te rijden dan ben je altijd van harte welkom. We vertrekken om 8.30 uur vanaf de molen in Cothen, lijkt het je wat, wees welkom.

Graag tot zondag.