21 JULI RONDJE WAGENINGEN

Zondag 21 juli rijden we het rondje Wageningen. Na twee rondjes in westelijke richting door de polders dan nu weer een rondje naar het oosten, met klimmetjes over de Utrechtse Heuvelrug. Vorig jaar werd deze tocht voor het eerst in deze vorm gereden.

We rijden binnendoor naar Leersum waarna we de hoofdweg volgen tot aan Elst. In tegenstelling tot vorig jaar pikken we nu de onder wielrenners bekende Defensieweg mee. Vanaf hier rijden we via de Ottoweg naar Rhenen. Daar slaan we links af en rijden de Koerheuvel op, een venijnige steil klimmetje. Vervolgens fietsen we achter Rhenen langs naar Achterberg om daar de polder in te duiken en die bij Wageningen weer uit te komen.

We hebben dan het verste punt van de route bereikt als we door de buitenwijken van Wageningen rijden en dan weer in westelijke richting naar Rhenen fietsen. Daar wacht ons de Grebbeberg, de laatste klim van vandaag. Dan zal het wel tijd voor de koffie zijn.

Na de koffie wordt de Rijnbrug overgestoken en gaat de route verder over de dijk richting Maurik. Nog even met de pont oversteken naar Wijk bij Duurstede en zo weer terug naar Cothen. Dan hebben we er een kleine 80 km opzitten.

De verwachte gemiddelde snelheid is zo rond de 27 kilometer per uur. Het tempo wordt in elk geval zodanig aangepast dat iedereen in de groep het bij kan houden.  Er wordt vertrokken om 8:30 uur bij de molen van Cothen en ook niet-leden zijn altijd welkom om eens vrijblijvend mee te fietsen om kennis te maken.

Graag tot zondag