4 AUGUSTUS DE VLISTTOCHT

De Vlisttocht is een ware klassieker die al jaren op het programma staat, en terecht want het is altijd een prachtige route. De eerste helft van de 110 km lange tocht gaat hoofdzakelijk over de Lekdijk van Wijk bij Duurstede naar Schoonhoven.

Vanaf Schoonhoven is het een stukje in noordelijke richting rijden en dan kom je in de Vlist uit. In dit Buurtschap is een café met terras dat zeer populair is bij fietsers, en dus ook bij ons. Hier is dus onze koffiestop.

Na de koffie rijden we parallel aan de dijk terug. Via Polsbroek, Polsbroekerdam, Benschop en Nieuwegein rijden weer uiteindelijk weer terug richting Cothen.

De Vlist, dit riviertje brengt ons van Schoonhoven naar café DeVlist.

De gemiddelde snelheid zal zo rond de 28 km per uur liggen maar die wordt altijd aangepast mocht dat te snel gaan voor een of meerdere fietsers in de groep want boven alles geldt “samen uit, samen thuis”.

We vertrekken om 8:30 vanaf Dorpsstraat bij de molen van Cothen. Ook als je geen lid bent, ben je altijd van harte welkom om eens een keer vrijblijvend met ons mee te fietsen. Dus graag tot zondag.