11 AUGUSTUS OMLOOP MERWEDEKANAAL

Na de klassieker van afgelopen zondag is het nu weer tijd voor een hele nieuwe ronde. Onder het mom van ‘beter goed gejat dan slecht zelf bedacht’ is deze tocht tot stand gekomen. Het internet is hier een bron van inspiratie voor. Zo kwam ik ook deze tocht tegen en niet van de minste. Dit is namelijk een trainingsrondje van de voormalig Nederlands kampioen tijdrijden Ellen van Dijk.

De tocht gaat door het oostelijke gedeelte van de Alblasserwaard. Vanaf de bekende Lekdijk wordt er net voor Nieuwpoort afgebogen en schieten we de polder in. Via pittoreske dorpjes als Noordeloos en Hoornaar rijden we naar Arkel. Net voor Arkel passeren we het Merwedekanaal en rijden we via het van de Lek en Lingetocht bekende fietspad in Noordelijke richting, richting Vianen.

Onderweg passeren we Meerkerk als het mee zit drinken we hier koffie. Als we pech hebben is het nog gesloten en dan moeten we nog een stukje verder.

Na de koffie rijden we via de Diefdijk terug naar de dijk. Bij Beusichem steken we met de pont de Lek weer over om het laatste kilometers terug naar Cothen te rijden. Terug in Cothen hebben we weer 100km op de teller staan en zijn we weer een mooie nieuwe tocht rijker.

Lijkt het je leuk eens een keer met ons mee te rijden dan ben je van harte welkom. We vertrekken om 8.30 uur bij de molen van Cothen.

Graag tot zondag.