1 SEPTEMBER CONCEPT LEK EN LINGE 2020

Hoewel we nog twee maanden te gaan hebben voor het seizoen er op zit, staat de tocht van aankomende zondag al in het teken van 2020.

Onze routes voor de Lek en Lingetocht blijven altijd aan verandering/ verbetering onderhevig. Zo hebben we twee jaar geleden de route van de 75 km aangepast. Uit de evaluaties van het afgelopen jaar komt zo af en toe de opmerking dat de splitsing 75/110 km beter kan. Dit heeft als gevolg dat er soms mensen zijn, die voornemens zijn om de 75 km route te rijden in ene onbewust op de 110 km route terecht komen.

Het eenvoudigste om dit op te lossen is o.a. duidelijker aangeven. Hier hebben we de laatste jaren aan gewerkt met nieuwe en duidelijkere borden. Een andere oplossing is om de splitsing 75/110 km op een hele andere locatie te maken zodat het voor iedereen nieuw wordt en daardoor iedereen beter op zijn hoede is.

Deze oplossing gaan we zondag onderzoeken. We hebben de 110 km route aangepast en zondag gaan we in groepsverband ontdekken hoe dit bevalt. Als dit goed bevalt kan iedereen deze aanpassing terug verwachten op Paaszaterdag in 2020.

Het leuke van als vereniging deze route te rijden is dat we nu ook als vereniging eens een keer een koffiestop kunnen houden bij restaurant “Onder de pannen” in Leerbroek. Want deze geliefde controleplaats blijft natuurlijk in de route.

Als je al nieuwsgierig bent hoe de route van 2020 er misschien uit komt te zien en je niet kunt wachten tot de Pasen 2020 ben je zoals altijd van harte welkom om eens met ons mee te rijden.

We vertrekken om 8.30 uur  bij de Molen van Cothen. We rijden ca. 27 a 28 kmh gemiddeld maar gaat het je te snel dan schakelen we een tandje terug want zoals altijd geldt

“samen uit, samen thuis”.