6 OKTOBER DE ROODE BRUG TOCHT

Zondag 6 oktober rijden wij weer een heuse klassieker, de Rode Brugtocht. Vroeger stond deze rit om zijn hilariteit als we over en het Zandpad in Utrecht reden. Tegenwoordig is het gewoon een hele mooie tocht met wegen, paden en passages die ook zeer de moeite waard zijn. We slingeren door Oud-Zuylen en daarna langs de Vecht naar Breukelen. Op de markt in Breukelen drinken we koffie.

De terugweg gaat door de polder via Tienhoven en Westbroek naar Groenekan. Daar steken we door naar de Bilt en achter de Uithof langs naar Bunnik. Als toetje rijden we nog van Odijk naar Langbroek langs de Langbroekerwetering.

Al met al een schitterende route van ca. 80 km. We rijden met een gemiddeld tempo van ongeveer 27 a 28km per uur. We vertrekken om 8:30 uur bij de molen van Cothen. Alleen als het bij het vertrek regent wordt er niet gereden. Niet-leden zijn altijd welkom om vrijblijvend een keer mee te fietsen ter kennismaking.