13 AUGUSTUS VIA DE HEIDE NAAR HETEREN

Zondag lijkt het dan eindelijk weer heerlijk prachtig fietsweer te worden en we rijden dan een prachtige tocht naar Heteren.

Deze tocht gaat over de heide die precies nu in volle bloei staat en is dus te mooi om aan ons voorbij te laten gaan. De route is het beste van twee werelden. De wereld van bos en (bloeiende)heide en de wereld van het Betuwse landschap.

We vertrekken in noordoostelijke richting naar de Utrechtse Heuvelrug. We rijden via Renswoude naar Lunteren. Via de Ginkelse Heide komen we in Renkum waar het tijd is voor koffie. Tenminste als we niet te vroeg zijn anders hebben we nog een uitwijkmogelijkheid.

Na de koffie steken we via de brug de Neder-Rijn over naar Heteren. Hier vandaan kronkelen we over de typische Betuwse landweggetjes in westelijke richting naar Echteld. Vanaf hier gaan we langs het Amsterdam-Rijn kanaal huiswaarts. Weer terug in Cothen hebben we dan weer dan 100 km op de teller staan.

Lijkt het je leuk om met ons mee te rijden? Dan ben je van harte welkom. Als altijd vertrekken we ook zondag;
– om 8.30 uur bij de molen van Cothen (27-29 kmh),
– of om 9.30 uur bij sporthal De Rijnsloot (26-28 kmh).
Maar gaat het je net iets te hard? Geen probleem, dan doen we het een tandje terug aan want zoals altijd geldt:

“samen uit, samen thuis”