7 JUNI RONDJE HAARZUILENS

A.s. zondag rijden wij het “Rondje Haarzuilens”. Een rondje naar het pittoreske dorp dat bekend staat om zijn kasteel De Haar en de omliggende huizen met hun rood-witte luiken.

De lengte van deze rit is circa 75 kilometer. Deze rit gaat via ’t Goy, langs het Amsterdam-Rijnkanaal naar Nieuwegein en IJsselstein. Vanaf hier volgen we een stukje de Hollandsche IJssel naar het gehucht Mastwijk. Net voor Montfoort slaan we af richting Harmelen. Via Harmelen rijden we door naar Haarzuilens.

Als het een beetje lekker weer is kunnen we misschien voor het eerst sinds de Corona uitbraak weer een bakje koffie drinken. We zullen dit dan doen op het terras van ‘t Wapen van Haarzuylen.


Na de koffie vervolgen wij onze weg door De Meern en Leidsche Rijn om vervolgens het Amsterdam Rijnkanaal te volgen tot aan Nieuwegein. Via Houten en de Achterdijk komen we dan weer terug in Cothen.

Het tempo zal zo rond de 27 kilometer per uur liggen mits iedereen in de groep dat aankan anders wordt er langzamer gereden. Het vertrek is om 8:30 uur bij de molen van Cothen.


Graag tot zondag.