14 JUNI RONDJE WAGENINGEN

Zondag trotseren we voor de eerste keer dit seizoen een paar heuveltjes van de Utrechtse Heuvelrug.

In groepjes van max. 4 personen rijden we via het achterland van Wijk bij Duurstede binnendoor naar Leersum. Langs de provincialeweg rijden we door naar Elst om vanaf hier, door het bos via de bekende Defensieweg naar Rhenen te rijden. Net voor Rhenen rijden we omhoog over de venijnige kuitenbijter de Koerheuvel om vervolgens via de noordkant van Rhenen naar Wageningen te rijden. Dit is het verste punt van deze tocht. Via het Universiteitsterrein rijden we terug naar Rhenen waar we via de brug de Rijn over steken.

Maar voor dat het zover is doen we ons best om eerst een kop koffie te scoren bij steakhouse Cunera. Een bekende koffiestop plaats onder fietsers.

Na de koffie steken we dus de Rijn over om aan de overkant via de dijk huiswaarts te rijden. Bij Wijk bij Duurstede steken we met de pont terug het water over dat ondertussen Lek is gaan heten. Vanaf hier nog zo´n 5 km voordat we weer Cothen in rijden.

Deze tocht is ca. 80 km en we rijden met een gemiddelde snelheid van 27 a 27 kmh maar als iemand een ´slechte dag´ heeft en het gaat te hard dan doen we het wat rustiger aan.

Want bij de tochten van WTC-Cothen geldt altijd “samen uit, samen thuis”.