5 juli Rondje berg en dal

Aanstaande zondag rijden we sinds de lockdown weer de eerste rit van de toerkalender zoals we hem aan het begin van het jaar samenstelde. Dit is tevens de eerste 100+ rit van het seizoen en dat betekend dat we op verzoek van velen tijdens de algemene leden vergadering om 8.00 uur zullen vertrekken.

Zondag rijden we naar Berg en Dal, ten oosten van Nijmegen en aansluitend op de Duitse grens. Nijmegen e.o. betekend een echte tocht voor de klimmers onder ons.

Onderweg komen we vast en zeker meer bekende en onbekende klimmetjes tegen want vlak is het in die omgeving vrijwel nergens. Onderweg naar Berg en Dal zullen we onder andere de “Oude Holleweg” moeten trotseren. De Oude Holleweg is de naam van een uiterst steil en venijnig en daardoor berucht klimmetje in Nijmegen.

De beklimming van de Oude Holleweg (soms ook Hanenberg genoemd) is een bekend fenomeen bij veel amateur- en profwielrenners. De klim heeft een lengte van 860m en een hoogte verschil van 74m. Dit betekend dus een gemiddeld stijgingspercentage van 8,6%. Maar let op! In het midden is de klim 13 tot 14%, de klim wordt vaak als de zwaarste klim van Nederland buiten Zuid Limburg beschouwd.

De klimgrafiek van De Oude Holleweg

De gemiddelde snelheid zal gezien het nodige klimwerk zo’n 26 a 27kmh gemiddeld zijn. Maar ook zondag geldt weer

“samen uit, samen thuis”,

dus gaat het te hard dan schakelen we een tandje terug.

Lijkt het je leuk om een keer met ons mee te rijden, dan ben je van harte welkom. Maar let op! Voor deze tocht moet je wel enigszins geoefend zijn. We vertrekken zondagochtend om 8.00 uur vanaf de molen aan de Dorpstraat in Cothen.

Zoek je nog informatie over de Oude Holleweg zie dan: https://climbfinder.com/nl/beklimmingen/oude-holleweg