26 JULI OP EN NEER NAAR FAUSTO

De route van zondag is eenvoudig en overzichtelijk en een echte dijkentocht. De tocht is genoemd naar één van de bekendste fietscafés van Nederland. Namelijk fietscafé Fausto in Schoonhoven.

Bij Wijk bij Duurstede rijden we de dijk op in westelijke richting tot aan het pontje naar Beusichem. Hier varen we over om vervolgens aan de overkant verder te rijden over de dijk in westelijke richting tot aan de pont naar Schoonhoven. Recht toe recht aan maar zeker niet minder mooi. De uiterwaarden en de Lek zijn prachtig en vooral het gedeelte Lekdijk vanaf Vianen is heerlijk om te fietsen. Een prachtige dijk, autoluw en prima asfalt. Voor we het weten fietsen we door Nieuwpoort. Bij Nieuwpoort steken we met het pontje de Lek weer over naar Schoonhoven.

Hier is dan dus de koffiestop bij fietscafe Fausto. Alles ruikt hier naar fietsen en wielrennen. De zaak is vernoemd naar de legendarische wielrenner Fausto Coppi en staat, zoals zij zelf zeggen, net als de renner symbool, voor passie, vernieuwing, talent en professionaliteit. Een terras is er amper maar op de kleine zitjes op de stoep is het bij mooi weer echt genieten van een welverdiend bakje koffie en natuurlijk gebak.

Na de koffie gaan we weer terug naar Cothen. Waarschijnlijk de wind in de rug. Alleen maar de dijk volgen, verdwalen is haast onmogelijk. Terug in Cothen hebben we dan ca. 95 km afgelegd. Afhankelijk van de samenstelling van de groep zal het gemiddelde op zo’n 27 a 28kmh liggen. Maar te hard gaat het nooit want dan schakelen we gewoon een tandje terug.

“Samen uit, samen thuis”.

Lijkt het je leuk om deze tocht of een andere tocht eens met ons mee te rijden dan ben je altijd van harte welkom. We vertrekken om 8.30 uur vanaf de molen in Cothen, lijkt het je wat, wees welkom.

Graag tot zondag.