9 AUGUSTUS DE ITALIAANSEWEGTOCHT

Zondag alweer een echte klassieker en zoals een goeie klassieker betaamd een tocht met van alles wat. Bos, dijk, polder en hele mooie klimmetjes. Eén van die klimmetjes is de Italiaanseweg, de klim waar deze tocht zijn naam aan te danken heeft.

Via de dijk rijden we naar Amerongen en Rhenen. Daar steken we de Rijn over en rijden we langs de andere oever verder over de dijk. Bij Heteren gaan we terug de Rijn over. Dan wacht al gauw de Italiaanseweg. Een venijnige klim met kasseien en echte haarspeldbochten over een heuvelrug bij Doorwerth.

Via de dijk rijden we naar Amerongen en Rhenen. Daar steken we de Rijn over en rijden we langs de andere oever verder over de dijk. Bij Heteren gaan we terug de Rijn over. Dan wacht al gauw de Italiaanseweg. Een venijnige klim met kasseien en echte haarspeldbochten over een heuvelrug bij Doorwerth.

Met deze klim nog in de benen is het tijd voor een wel verdiende bak koffie op een bijzondere locatie namelijk op de binnenplaats van kasteel Doorwerth.

Na de koffie is het tijd voor de volgende klim, die van de Holleweg. Iets korter als de Italiaanseweg en daardoor nog een stukje steiler. Na het klimwerk is het tijd om de kuiten te ontspannen en rijden we via de N225 in bijna één rechte lijn terug naar Cothen. Ter hoogte van Rhenen komen we dan nog wel even de laatste klim van de dag tegen, de Grebbeberg.

Terug in Cothen hebben we zo’n 95 km afgelegd met een gemiddelde snelheid van ca. 27 kmh. We vertrekken om 8:30 uur bij de molen van Cothen. Naast de leden zijn nieuwkomers ook altijd welkom om een keer vrijblijvend mee te fietsen. Lijkt het je leuk om eens met ons kennis te maken en ben je gek op heuveltjes dan is dit misschien wel de ideale tocht voor jou. En gaat het stiekem toch iets te snel, geen nood. Dan schakelen we gewoon een tandje terug want ook deze tocht geldt:

“samen uit, samen thuis”.

Graag tot Zondag.