30 AUGUSTUS VIA DE HEIDE NAAR HETEREN

Aanstaande zondag rijden we deze tocht voor de tweede keer. Een tocht van Kees maar zondag helaas zonder Kees. De tochten van Kees zijn geliefd om hun schoonheid. Deze tocht gaat over de heide die precies nu in volle bloei staat en is dus te mooi om aan ons voorbij te laten gaan. De route is het beste van twee werelden. De wereld van bos en (bloeiende)heide en de wereld van het Betuwse landschap.

We vertrekken in noordoostelijke richting naar de Utrechtse Heuvelrug. We rijden via Renswoude naar Lunteren. Via de Ginkelse Heide komen we in Renkum waar het tijd is voor koffie.

Na de koffie steken we via de brug de Neder-Rijn over naar Heteren. Hier vandaan kronkelen we over de typische Betuwse landweggetjes in westelijke richting naar Echteld. Vanaf hier gaan we langs het Amsterdam-Rijn kanaal huiswaarts.

Terug in Cothen hebben we dan weer iets meer dan 100 km op de teller staan.

Lijkt het je leuk om met ons mee te rijden? Dan ben je van harte welkom. De 100+km ritten vertrekken we dit seizoen om 8.00 uur bij de molen van Cothen. We rijden met een gemiddelde van ca. 27 a 28 kmh. Maar gaat het je net iets te hard? Geen probleem, dan doen we het een tandje terug aan want zoals altijd geldt:


“samen uit, samen thuis”