8 OKTOBER BISSCHOP DAVIDSGRIFT TOCHT

Vorig jaar stond deze tocht voor de eerste keer op de kalender. En zoals dat vaker gebeurt zien tochten die bij onze leden in de smaak vallen vaak het volgende jaar weer terug komen. Zo ook met deze tocht.
Dat dit een mooie tocht is behoeft dus geen nadere toelichting, dat heeft die vorig jaar wel bewezen. Vorig jaar tijdens de aankondiging was er nog weinig bekend over de route, nu is dat anders.

We verlaten Cothen va de noordkant tot aan de Goyerdijk. Hier vandaan fietsen we binnendoor Leersum waar we de Utrechtse Heuvelrug oversteken. Langs Overberg rijden we dan naar Veenendaal. Hier maken we een ommetje om via de noordkant van Rhenen op de Bisschop Davidsgrift uit te komen.

Wikipedia leert ons dat De Bisschop Davidsgrift een historisch kanaal is in de Gelderse Vallei in de provincie Utrecht.

Bewust of onbewust van dit stukje geschiedenis volgen we dit kanaal tot voorbij Veenendaal. Via Ederveen en Walderveen komen we dan in Achterberg waar het tijd is voor koffie bij de voor WTC-Cothen bekende Roskam.

Na de koffie vervolgen we dan onze weg binnendoor naar Leusden. Hier rijden we over de altijd prachtige Treek om vervolgens vanaf N227 de kortste weg naar huis te nemen. Zij die deze weg kennen zullen begrijpen dat we bij Maarn nog éénmaal de Utrechtse Heuvelrug over moeten maar dit is eenvoudige klimmetje in twee fasen. Halverwege is er dus tijd om even te herstelen. Ondaraan de berg wachten we dan weer op elkaar om gezamelijk weer het laatste stukje af te leggen. Eenmaal terug in Cothen hebben we weer 90 km van de mooiste wegen uit de omgeving aan ons voorbij zien komen.

  • Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen (ca. 28-30 kmh)
  • Groep-2 vertrekt om 9.30 uur vanaf de sporthal (ca.26-28 kmh)

Ben je ook zo benieuwd naar deze tocht? Kom dan gerust op één van de twee genoemde tijdstippen naar bijbehorende locatie en rij gezellig met ons mee. Gaat het soms net even iets te snel, geeft niets dan schakelen we een tandje terug want bij ons geldt altijd:

“samen uit, samen thuis”

Dus graag tot zondag.