15 OKTOBER RIJNVELDSCHEPADTOCHT

De Rijnveldschepadtocht dankt zijn naam aan het fietspad tussen Maarssenbroek en Haarzuilens met zijn eigen karakteristieke brug over de A2.

Maar voor we daar zijn rijden we eerst binnendoor naar Houten en Industrieterrein Laagraven. Over een mooi fietspad langs het Merwedekanaal doorkruisen we Utrecht om via de Amsterdamstraatweg naar Maarssen en Breukelen te fietsen.

Net achter Breukelen wordt het Amsterdam-Rijnkanaal overgestoken met het gratis voetveer van Rijkswaterstaat. Aan de overkant rijden we terug langs het Amsterdam-Rijnkanaal in richting van Maarssen.
Na wat slingeren door een woonwijk van Maarssenbroek steken we de A2 over via het Rijnveldschepad met zijn eigen eerder genoemde fietsbrug.

In het kasteeldorpje Haarzuilens drinken we koffie. Gezien de weersverwachting zal dat dit keer waarschijnlijk niet op het terras zijn. Daarna gaat het via Leidsche Rijn naar Nieuwegein. Het laatste stuk gaat weer langs het Amsterdam-Rijnkanaal naar Houten en ‘t Goy. Terug in Cothen staat er dan 80 kilometer op de teller.

Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen (ca. 28-29 km/h)
Groep-2 vertrekt om 9.30 uur vanaf de sporthal (ca. 26-28 km/h)

Maar de snelheid zal altijd worden aangepast als mocht blijken dat voor iemand in de groep het te hard gaat.

Zoals altijd zijn niet-leden altijd van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te rijden.

Graag tot zondag!