20 SEPTEMBER DE ANKEVEENSEPLASSENTOCHT

Vanwege de Corona was deze tocht al van de kalender verdwenen en dat was jammer want dit is al sinds oudsher toch een beetje de tocht van het seizoen. Toen we wegens omstandigheden genoodzaakt waren om het rondje Mijdrecht te skippen was Co er als de kippen bij om de Ankeveenseplassentocht als alternatief aan te dragen.

Zodoende dan zondag toch de Ankeveenseplassentocht. Een echte klassieker en tevens de langste tocht van het seizoen. Hij staat namelijk voor 120 km in de boeken.
Het laat zich raden dat de tocht richting de plassen van Ankerveen gaat. Maar deze tocht biedt meer moois. Zo rijden we door de bossen van Zeist en Bilthoven richting Maartensdijk en Hilversum. Langs de Loosdrechtse Plassen gaat het naar Ankerveen. In Ankeveen steken we via een smal fietspad dwars tussen de plassen door naar de Vecht bij Nederhorst den Berg. Vanaf daar volgen we de Vecht tot aan Breukelen. Hier is het tijd voor koffie, op de markt.

Na de koffie gaat de tocht verder via Tienhoven, Hollandse Rading, Blauwkapel, De Bilt en Bunnik. Vanaf Bunnik rijden we weer terug naar Cothen.

Omdat deze prachtige tocht langer is dan 100 km vertrekken we om 8:00 uur bij de molen van Cothen. Ben je geen lid maar wil eens een rondje in groepsverband proberen, fiets gerust een keer vrijblijvend met ons mee.

Graag tot zondag.