28 MAART VOORRIJDEN LEK EN LINGETOCHT

Normaal gesproken zouden we Paaszaterdag de Lek en Lingetocht organiseren. Vanwege de Coronamaatregelen is besloten deze te verplaatsen naar 4 september.

Het is een goede gewoonte om de route een week van tevoren nog eens helemaal te rijden om zodoende te controleren of er geen wegen zijn afgesloten of andere onverwachte hindernissen zijn.

Zodoende staat voor aanstaande zondag de het voorrijden van onze Lek en Lingetocht op de kalender. Omdat deze tocht zo mooi is, is het geen straf om de tocht zondag gewoon te rijden.

In tegenstelling tot de route van de originele toertocht varen we zondag eerst over naar Beusichem omdat de pont bij Wijk bij Duurstede pas om 9:00 uur in de vaart komt. Dat is net te laat als wij om 8:30 uur bij de molen van Cothen vertrekken.

De koffiestop is normaal bij de La Place bij de A2 afrit naar Geldermalsen. Deze zullen we zondag overslaan tenzij er een “koffie to go” is georganiseerd maar dat is voor de verassing van het moment.

We starten net als andere zondagen om 8.30 uur bij de molen aan de Dorpstraat. We rijden nog steeds in duo’s met gepaste afstand tussen de duoa’s. Het tempo ligt zo rond de 27 km per uur maar wordt aangepast als het voor iemand te hard gaat.

Graag tot zondag