5 MAART ROODE BRUG TOCHT

Maandag 5 maart, tweede Paasdag rijden wij, nog steeds in duo  weer de Roode Brugtocht. Vroeger stond deze rit voor hilariteit en spektakel als we over en het Zandpad in Utrecht reden. Nu is het gewoon een hele mooie rit met wegen, paden en passages die zeer de moeite waard zijn. We slingeren door Oud-Zuilen, o.a. langs onlangs herstelde molen die enkele jaren daarvoor afgebrand was. Vervolgens gaat het dan langs de Vecht naar Breukelen. Normaal drinken we op de markt in Breukelen koffie. Misschien is er een coffee2go, misschien niet. Dan wordt het weer een consumptie uit eigen bidon. De terugweg gaat door de polder via Tienhoven en Westbroek naar Groenekan. Daar steken we door naar de Bilt en achter de Uithof langs naar Bunnik. Als toetje rijden we nog van Odijk naar Langbroek langs de Langbroekerwetering. Al met al een schitterende route van ± 80 km. Als wij met een gemiddeld tempo van ongeveer 27 km per uur rijden dan zijn wij voor 12:00 uur weer terug in Cothen. We vertrekken om 8:30 uur bij de molen van Cothen. Alleen als het bij het vertrek regent wordt er niet gereden.