11 APRIL RONDJE WAGENINGEN

Zondag trotseren we voor de eerste keer dit seizoen serieus een paar heuveltjes van de Utrechtse Heuvelrug.

In duo’s rijden we via het achterland van Wijk bij Duurstede binnendoor naar Leersum. Langs de provincialeweg rijden we door naar Elst om vanaf hier, door het bos via de bekende Defensieweg naar Rhenen te rijden. Net voor Rhenen rijden we omhoog over de venijnige kuitenbijter de Koerheuvel om vervolgens via de noordkant van Rhenen naar Wageningen te rijden. Dit is het verste punt van deze tocht. Via het Universiteitsterrein rijden we terug naar Rhenen waar we voordat we de via de brug de Rijn over steken eerst nog de Grebbeberg moeten trotseren.

Misschien zit er een “coffee to go” in bij steakhouse Cunera. Een bekende koffiestop plaats onder fietsers. Zo niet zullen we het weer zonder koffie moeten doen en wordt het weer de inmiddels befaamde consumptie uit eigen bidon.

Aan de overkant rijden we over de Rijndijk huiswaarts. Bij Wijk bij Duurstede steken we met de pont terug het water over dat ondertussen Lek is gaan heten. Vanaf hier is het nog zo´n 5 km voordat we Cothen weer in rijden.

Deze tocht is ca. 80 km en we rijden met een gemiddelde snelheid van 26 a 27 kmh maar als iemand een ´slechte dag´ heeft en het gaat te hard dan doen we het wat rustiger aan.

Want bij de tochten van WTC-Cothen geldt altijd “samen uit, samen thuis”.